Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość montemax

budowa domu

Polecane posty

Gość montemax

witam:) mam pytanie, czy wystarczy na budowe domu dwurodzinnego 350 tys- ok 200 m. nie wliczajac w to dzialki... prosze o rade doswiadczonych osob:)

Gość tak starczy. jeszcze
na auto zostanie. :)

Gość montemax
juz sama nie wiem, kazdy straszy, ze przy takiej kwocie mozna dopiero co myslec...

Gość myśleć to można zawsze
spokojnie wybudujesz.

Gość egoisia
to zalezy.... jesli masz dzialke....i bedziesz budowal po taniosci to mysle ,ze sie wyrobisz ale na wykonczenie....bedziesz musial jeszcze zebrac

Gość montemax
dokaldnie chodzi o wybudowanie, razem z wykonczeniem...

Gość egoisia
ja powiem jak bylo u mnie.... dzialki 3. w tym 2 pod budowe dwoch domow.... blizniaki polaczone garazami na 3 auta... kazdy dom pietrowy plus poddasze . po 170 m kazdy. 400 tys plus 400 tys nie styknelo..

Gość andzia..
jeszcze sobie na dobre wczasy pojedziesz

Gość egoisia
i moj jeden dom jest nie wykonczony a drugi w stanie developerskim...ale mam najdrozsza dachowke i okna... zawdzieczam to mojemu partnerowi.... 350 tys na budowe dwurodzinnego z wykonczeniem to stanowczo za malo....

Gość montemax
ale ja nie chce takiego duzego domu... bedzie przeznaczony dla mojej rodziny ( 4 os) i osobne mieszkanie dla mojej mamy, jeden garaz... mam cicha nadzieje, ze uda nam sie wykonczyc i tam zamieszkac zamykajac w tej kwocie

Gość egoisia
ja tez mialam dzialki i co? i gowno. bo wszystko zalezy jak szybko sie budujesz i jakie sa ceny, nie masz poiecia to milcz

Gość egoisia
wiele zalezy od tego czy znasz tanich fachowcow. moje domy budowali gorale. mieszkali u mnie troche... w wawie. wiadomo ze wyjdzie drozej. jesli znasz kogos kto wykonczy ci chalupe...taniej to moze ci sie uda. osobiscie znam faceta ktory tanio kladzie elektryke w domach.... mi polozyl... :)

Gość montemax
to jest mniejsza miejscowosc. znam ludzi ktorzy zamykali stan surowy w granicach 100tys. niby bedzie to dom dwurodzinny, ale czasami jednorodzinne sa wieksze niz ten ktory sobie zaplanowalismy. ehhh oby sie udalo:)

Gość buhahahaha.......
kładzie to sie kafelki a nie elektryke buhahahhaha. a teraz wracaj do swojego 2x2 m w familoku buhahhahha

Gość egoisia
jesli masz dostep do tanich materialow, tanich fachowcow to mysle ,ze bedzie ok. ale licz sie z tym ,ze nie wszystko idzie po twojej mysli. ja sie przejechalam. wprawdzie wlozylam w domy 800 tys no moze 900 ale teraz sa warte 1600 000 zl :)

Gość egoisia
tak sie mowi potocznie debilu. wybudowales dom ze sie tak madrzysz?

Gość kocmouch.....
starczy ale będziesz musiał sporo pracy swojej poświęcić... i oczywiście oszczędnie budowac... powodzenia!

Gość montemax
egoisia, ale tak szczerz to Wy chyba jakies palace budowaliscie;> :)

Gość taaaaaaa już
800 000 za bliżniaka buhahahhaha eh ci mitomani, siedzą w klitkach i sie im marzy

Gość egoisia
fakt projekt nieco wygorowany.... bardziej na cele inwestycyjne.... wolalabym skromniejsze, ale wiem po znajomych...budujac nawet jedynak czesto ich koszta nieoczekiwanie wzrastaly. jesli jestes typem zlotej raczki ro pol biedy. mojej kumpeli maz sam polozyl hudraulike... ogrodzenie i wiele innych spraw. moj nie mogl z racji sluzby...ale jak byl na miejscu to tez zapierdzielal dzien i noc... a jednak kredt nie starczyl

Gość praktyk budowlany
zawsze tak było i nic się nie zmieniło , jeżeli wybudujesz dom w stanie surowym zamkniętym, czyli z dachem , z oknami i wszelką stolarką budowlaną bez instalacji i bez tynków wewnętrznych i koszt tej budowy powiedzmy wyniósł 100 tys. zł. to musisz liczyć, że to jest dopiero 1/3 wydatków poniesionych a kolejne 2/3 , czyli 200 tys. zł. musisz wydać na wykończenie domu i tego nie oszukasz , sprawdzone w realu

Gość gość
Najlepszej jakości (i w rozsądnej cenie!) bramy, ogrodzenia, balustrady i gabiony zamówicie na www.ogrodzeniabramyinfo.com :)

Gość gość
z gruzem moze byc ciezko, bo trzeba go wywiezc, wiec potrzebna bedzie jakas firma np www.asik.pl