Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corpo

po porodzie włosy przestały sie krecic

Polecane posty

Gość moze po prostu na skutek
ciazy wlosy sie wam zniszczyly, w wyniku niedoboru witamin-tak, jak niektorym w ciazy mocno psuja sie zeby.... w okresie karmienia wiele matek szybko chudnie, sa przemeczone i sa na diecie-a to moze sie odbic na organizmie, wlosach na przyklad.

Gość renawe
WIELE W TYM PRAWDY I MOŻE ZAMIAST KOSMETYKÓW,WZIAŚĆ SIE ZA NASZ ORGANIZM....DOSTARCZYC MU ODPOWIEDNICH WITAMIN....SADZE ZE WIEKSZOSĆ KOBIET NIE ROBI SOBIE BADAN KONTROLNYCH ,ANEMIA ,ŻELAZO,MINERAŁY...TRZEBA ZACZAC OD WEWNATRZ BY ZOBACZYC MOZE EFEKTY NA ZEWNATRZ....MOZE NIE ODRAZU NA WSZYSTKO POTRZEBA CZASU I SYSTEMATYCZNOSCI....

Gość babsik
ja mam ten sam problem, ale z tego co przeczytałam powyżej, nie ma na to rady. Przed porodem miałam śliczne kręcone włosy:) Po porodzie zaczęły się prostować i wypadać! Od roku kuruję się Ha-pantoten kupionym w aptece i mogę stwierdzić, że włosy są po nim mocne i lśniące, ale się nie kręcą! Fryzjerów odwiedziłam dwóch z fenomenalnymi opiniami koleżanek jedna babka, jeden facet. Dwa różne cięcia a włosy jak były tak zostały proste. Nie chcą się kręcić i już. Mama mnie pociesza, że to wróci, ale ja już przestaję w to wierzyć! Od porodu minęło 16 miesięcy i jest fatalnie. Rano ułożę włosy na szczotkę i do wieczora jest ok. Ale kolejnego dnia rano wyglądam jak nieuczesana fruzia. A nie mam zamiaru myć włosów codziennie i do tego codziennie je układać. Też słyszałam, że trwała "przypomina" włosom o kręceniu, ale to chyba na zasadzie, że włosy są po niej suche, a suchy włos się łatwiej kręci niż nawilżony. Moim wybawieniem jest kitka;) niestety na wyjścia średnio się nadaje...

Też mam ten problem. 1,5 roku po porodzie i od jakiś trzech miesięcy się nie kręcą. Wydaje mi się że są suche. Kilka miesięcy temu zaczęły mi się przetłuszczać i zaczęłam używać szamponów do przetłuszcz. i myślę że od tego zaczęły się prostować. Proponuję byśmy wymieniły produktu do kręconych jakich używacie. Ja od 10 lat i do tej pory była niezawodna odżywka Pantin provi (czy jak to się pisze) a teraz du.a Pianka do kręconych wella i nivea i nic. Odżywka nivea flexible curls do spłukania i taka sama bez spłukiwania - bez rezultatów. POMOCY!! Są jeszcze inne kosmetyki do kręconych?

a u mnie akurat odwrotnie - włosy po ciążach się wzmocniły, wreszcie urosły (zawsze zdążyły wypaść zanim dorosły do szyi) i zaczęły falować! - jak mi ktoś wytłumaczy, które to hormony robią takie cuda będę wdzięczna!

Gość renawe
WITAM WIDZE ZE WIEKSZOSC KOBIET PO PORODZIE MA DUZY PEOBLEM Z WLOSAMI ,JA ROWNIEZ .STOSOWALAM ROZNE PREPARATY NA POWSTRZYMANIE WYPADANIA.ŁAPAŁAM WSZYSTKO CO MOZLIWE. DODAM ZE MIAŁA BURZE LOKOW ,AZ DO TEJ PORY NIE MOGE UWIEZYC CO SIE MOZE STAC Z WŁOSAMI . OD 1,5 MIESIACA STOSUJE SZAMPON VICHY DERCOS DODATKOWO ŁYKAM TABLETKI VITAPIL. PO KAZDYM MYCIU PRZED ZASTOSOWANIEM TYCH SPECYFIKOW MIALAM WLOSY W CALYM MIESZKANIU,BYŁY DNI ZE BAŁAM SIE MYC GŁOWE,U MNIE WŁOSY WYPADAŁY ZE ZDWOJONA SILA NA SKUTEK CIAZY I SILNEGO STRESU.MIAŁAM WLOSY PRAWIE DO PASA.OBCIEŁAM DO RAMION,PRZESTAŁY WYPADAC ,ZDARZY SIE ZE MOZE Z 10 SZTUK MI WYPADNIE PRZY ROZCZESYWANIU..WARTO SPROBOWAC,SZAMPON JEST GESTY I WYDAJNY ,OPKOWANIE 200ml MAM OD PONAD MISIACA,KOSZT TO JAKIES 30 ZŁ W APTECE NA ALLEGRO .

Gość renawe
WITAM WIDZE ZE WIEKSZOSC KOBIET PO PORODZIE MA DUZY PEOBLEM Z WLOSAMI ,JA ROWNIEZ .STOSOWALAM ROZNE PREPARATY NA POWSTRZYMANIE WYPADANIA.ŁAPAŁAM WSZYSTKO CO MOZLIWE. DODAM ZE MIAŁA BURZE LOKOW ,AZ DO TEJ PORY NIE MOGE UWIEZYC CO SIE MOZE STAC Z WŁOSAMI . OD 1,5 MIESIACA STOSUJE SZAMPON VICHY DERCOS DODATKOWO ŁYKAM TABLETKI VITAPIL. PO KAZDYM MYCIU PRZED ZASTOSOWANIEM TYCH SPECYFIKOW MIALAM WLOSY W CALYM MIESZKANIU,BYŁY DNI ZE BAŁAM SIE MYC GŁOWE,U MNIE WŁOSY WYPADAŁY ZE ZDWOJONA SILA NA SKUTEK CIAZY I SILNEGO STRESU.MIAŁAM WLOSY PRAWIE DO PASA.OBCIEŁAM DO RAMION,PRZESTAŁY WYPADAC ,ZDARZY SIE ZE MOZE Z 10 SZTUK MI WYPADNIE PRZY ROZCZESYWANIU..WARTO SPROBOWAC,SZAMPON JEST GESTY I WYDAJNY ,OPKOWANIE 200ml MAM OD PONAD MISIACA,KOSZT TO JAKIES 30 ZŁ W APTECE NA ALLEGRO .

Gość babsik
do renawe: a loki Ci zostały po porodzie, czy się wyprostowały? I jak z lokami po tym szamponie? Bo dla mnie to jest miernik działania szamponu:)

Gość renawe
do babsik No niestety krecone to one jeszcze tak do konca nie sa jak były,ale jest coraz lepiej napewno po szamponie stały sie mocniejsze i jest ich o wiele wiecej !!!!moze i skret powroci ja zawsze uzywalam szamponu Radical ze swojego doswiadczenie a stosowalam ten szampon non stop przez kilka lat nie pomogł mi, jak Vichy ,no trzeba wziasc pod uwage ze kazdy włos reguje inaczej na kosmetyk ale w moim przypadku w/w w 100 % sie sprawdzil..a łapałam wszystko co mozliwe ze sklepow.

moje tez wyprostowaly sie po porodzie a to juz 20 miesiecy, ale za to corka ma burze lokow;)

Gość babsik
Dziewczęta ja znalazłam sposób na odnowienie skrętu. Mianowicie znalazłam na wizaż.pl forum dla kręconowłosych, poczytałam, zadałam kilka pytań, zmieniłam kosmetyki i już widzę zmiany na lepsze, a mianowicie loki na mojej głowie. Polecam http://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126

Gość Ania już Bez Loczków
jestem 23 miesiące po porodzie i 7 po zaprzestaniu karmienia. Historia podobna jak poprzednie: piękne gęste kręcone włoski przestały się kręcić, mnóstwo powypadało, puszą się i jest ich garstka. Wyglądają tragicznie i nosze je ciągle w kucyku, który wygląda jak mysi ogonek. Mogę dać rad ę na wypadanie, bo na przywrócenie kręcenia nie ma chyba żadnej prócz trwałej. mi wypadały jeszcze miesiąc temu garściami od kilku dobrych miesięcy. Obecnie stosuję vichy decros neogenic ampułki i tabletki vichy inneov. Do tego szampon i odzywka przeciw wypadaniu włosów Dermena. Raz na tydzień maska Wella sp. Dużo kasy na to wydałam ale efekt jest taki, że przestały wypadać. Są miekkie ale nadal wyglądają kiepsko bo sie puszą i jest ich mało. Może jak zaczną odrastać będzie lepiej?Co do kręcenia to nie wierze, że wróci. Siostra mego ojca tez tak miała. po pierwszym dziecku nic włosom sie nie stało były gęste i kręcone(tak jak u mnie), po drugim masakra: włosy prawie proste, cienkie słabe i wypadające. Jej drugie dziecko ma już 18 lat a włosom nic nie pomogło, jak przestały sie kręcić tak już pozostały liche :((((

Gość gość
Cześć Dziewczyny

Gość eva3d
Cześć Dziewczyny, Miałam taki sam problem jak Wy. Po porodzie włosy które rosły( u nasady) przestały się kręcić. Efekt był taki, że u góry były oklapnięte, a na końcach loki. Na początku nie wiedziałam o co chodzi. Myślałam, że to złe cięcie włosów, byłam u 3 fryzjerów i po ostatnim skróceniu już całkowicie przestały się kręcić, bo zostały ścięte wszystkie te kręcone. No i miałam całkowicie proste jak druty, zmieniłam na krótką fryzurkę z grzywką, żeby jako tako wyglądać ale i tak byłam załamana. Ale teraz jestem 9 miesięcy po porodzie i widzę, że włosy u nasady znowu zaczynają się kręcić:DDDDD . Teraz czekam tylko jak odrosną więcej i zmieniam fryzurkę na bujne loczki. Także dziewczyny nie traćcie nadziei. Włosy po wypadaniu muszą się zregenerować, a przede wszystkim odrosnąć, a na to potrzeba czasu. Mnie zawsze szybko rosły włosy dlatego myślę, że u mnie szybciej wróciły do normy. Karmiłam tylko 4miesiące, więc myślę, że to też miało jakiś wpływ. Pozdrawiam wszystkie zakręcone dziewczyny!!!!!!!

Gość gość
moja kuzynka tez miala sprezynki, dziecko urodzila 10 lat temu i od porodu juz nie ma sprezynek, ma krecone, czasem falowane ale nie to co bylo kiedys.

Gość gość
moja ciotka miala sliczne czarne geste loki, niestety po porodzie polowa wypadla a reszta przestala sie krecic i nigdy juz nie wrocily do stanu z przed ciazy

Gość gość
w mojej rodzinie jest tak, moja babcia miała włosy kręcone po urodzeniu mojej mamy wyprostowały się ale z to moja mama miała włosy kręcone, kiedy moja mama urodziła mnie i siostrę jej włosy się wyprostowały ale za to i ja i siostra miałysmy spręzynki na głowie. i teraz najlepsze; moja siostra urodziła dwóch synów i jej włosy również się wyprostowały za to jej synowie mają burzę loków na głowie. ja urodziłam dwójkę dzieci ale i syn i córka odziedziczyli włosy po ojcu proste druty, a ja wciąż mam burzę burzę kręciołków na głowie. moja filozofia-to dzieci zabierają kręciołki, czy u was w rodzinach też są takie przypadki??

Gość gość
to chyba dowodzi, ze ciaza wyniszcza organizm kobiety. moja mama kiedys czarne krecone wlosy. po trzec ciazach wlosy zrobily sie falowane, rzadsze i matowe. pozniej juz nigdy nie mialam takich wlosow jak przed ciazami. to samo moja siostra i kuzynka. tez na pewno ma wplyw zmiana trybu zycia. niedospanie, jedzenie czesto w locie. i taki skutek, ze uroda juz nie ta.

Gość dorotys
mam tak samo po ciąży z moich loków zostało pamiątkowe zdjęcie w dowodzie... :( tez uważam ze w kreconych wygladam ladniej , proste mi nie pasuja ( 30 lat z kreconymi włosami - można sie przyzwyczaić) same sie nie zakreca , kupiłam cienkie wałki , odzywke w sprayu , nie uzywam pianki bo jest po niej gorzej i tak sobie radze... na szczescie po walkach sa ladne , ale odzywki tylko troche - z jedwabiem - bo jak za duzo to zaraz sie prostuja - a kiedys było odwrotnie , łykam tez skrzypowite :) i podziwiam kędziorki na głowie synka....

Gość gość
Naprawdę? ? To może moje przestaną się w końcu kręcić, bo po wysuszeniu i rozczesaniu włosów, nie mogę wyjść tak po prostu z domu, taką mam szopę, a kręcone nie są mocno i dlatego je rozczesuję.

Gość gość
Masz racje autorko. Czytałam kiedyś o tym że hormony mają wpływ nawet na skręt włosa. Znałam dziewczyne która miała kręcone włosy a jak urodziła dziecko to sie jej rozprostowały

Gość dds2
u mnie niestety to samo. piękne loki przed i w trakcie ciąży, potem pół roku i bach... wypadanie, przesuszenie i co najgorsze nie chciały się kręcić. Dziś, 4,5 roku po porodzie, niby jest lepiej coś tam się kręci. Ale tak jak wcześniej ktoś już pisał, mam wrażenie, że włosy mam tak mocno nawilżone, że są zbyt ciężkie by się skręcać! rozpoczynam więc eksperyment z próbą lekkiego przesuszenia, zobaczymy czy to coś zmieni :P

Gość gość
A u mnie odwrotnie. Zawsze miałam lekko falowane włosy. A po porodzie zaczęły się kręcić.Z roku na rok coraz bardziej.