Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mam zapytaniee

czy tak da rade wyzyc???

Polecane posty

Gość mam zapytaniee

Witam. Mam pytanie czy tak się da żyć? 800 zł wynajem kawalerki razem z opłatami 50zł dwa telefony komórkowe po 25 zł abonamenty 100ł co miesiąc na bilety miesięczne po 70zł każdy wydatek konieczny, bo ciężki dojazd do pracy i zostaje 650zł na jedzenie, chemie, kosmetyki. Zaplanowałam żeby co tydzień np. w biedronce robić większe zakupy na cały tydzień powiedzmy za około 100zł. A 50zł przeznaczać na cały tydzień na pilne wydatki tego z czego zapasu nie można zrobić pieczywo i kilka plasterków świeżej wędliny w sklepie przy mieszkaniu. Czyli średnio po 150zł na tydzień na jedzenie jeśli wyda się mniej to odłożyć na poczet jakiegoś większego wydatku np. ciuch czy buty, choroba. Chłopak zarabia 1200, a ja tylko 400 zł za kilka godzin na umowę zlecenie, bo na razie nie znalazłam pracy., bo się uczę i pracuję tylko weekendowo i czasem popołudniami. Czy da radę żyć?? póki co mieszkamy z rodzicami tzn on u siebie, a ja u siebie. Kasa którą zarabiamy jest praktycznie dla nas wiec kupujemy sobie na bierząco ubrania i td żeby potem nie trzeba było na to wydawać. Mamy odkołone na kaucje przy wynajmie i jeszcze dodatkowe 5000 na czarną godzinę by służyło, a nie na wydawanie tak co miesiąc. mozemy ryzykowac? czy bedziemy klepac biede mieszkamy w woj mazowieckim w Radomiu nie jest to duze miasto nie jest tez bardzo drogo, ale z praca jest kiepsko;/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować