Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szafirek....

Kolory przewodnie - tak czy nie?

Polecane posty

Gość szafirek....

Tak sie zastanawiam, co myslicie ogolnie o kolorach i motywach przewodnich? Na poczatku chcialam wprowadzic taki kolor, ale teraz spodobal mi sie bukiet w zupelnie innych kolorach i zastanawiam sie, czy dac sobie spokoj z tymi kolorem przewodnim i czy w ogole ludzie zwracaja na to wszystko uwage. Bo jak wprowadze ten kolor, to bede miala dodtkowa robote no i zwiazane z tym pewne koszty. Warto czy nie warto zawracac sobie dodatkowo d***?

Gość zależy co przez to rozumiesz
i co chcesz mieć w tych kolorach przewodnich. Moim zdaniem - szkoda zawracać sobie tym głowę. Bo tak naprawdę to w kolorach przewodnich mogą być zaproszenia, bukiet ślubny/przypinka dla pana młodego, dekoracja na sali, dekoracja w kościele... i co jeszcze? Ja miałam dwukolorowe zaproszenia - od biedy można by było powiedzieć że miały to być nasze kolory przewodnie. Ale zaproszenia robiliśmy trochę wcześniej, gdy zamawiałam bukiet zmieniła mi się trochę wizja kolorów i w rezultacie miałam przepiękny bukiet, ale w innych kolorach niż zaproszenia. Krawata nie kupowaliśmy pod kolor kwiatów, bo po pierwsze: nie wiedziałam dokładnie jaki będzie odcień kwiatów, po 2 uznaliśmy że najlepszy będzie kolor ecru/capuccino ;) dekoracja kościoła: odpowiedzialna była za to siostra zakonna, w naszym kościele było tego dnia kilka ślubów więc nie można było wyskoczyć z jakimś odjechanym kolorem przewodnim bo mogłoby to nie pasować innej parze, a nie ma czasu na to, żeby zmieniać dekoracje. Dekoracja sali - bardzo dyskretna, przygotowana przez obsługę, wszystko w kolorze ecru więc bardzo neutralne. Szczerze, na te kolory przewodnie nikt nie zwraca uwagi, ważne żeby tylko kolory się ze sobą nie gryzły:)

Gość nie zawracaj sobie głowy
nie może się wszystko gryźć ze sobą albo co najgorsze zlewać z kolorami bo wtedy żaden to efekt. Można mieć ładny motyw kolorów na weselu bez zbytniego "zapalenia " tyłka przed weselem ;)

Gość szafirek...
Chcialam miec bordo-krem jako kolory przewodnie, bo takie mi najbardziej pasuja do sali. Ale kosciol stroja zakonnice i one zawsze robia dekoracje bialo zielona i szkoda mi wywalac na dekoratora z tysiaka, bo siostry biora chyba tylko 200zl. Moj bukiet tez che jasny z delikatnym, brudnym rozem. No i pewnie swiadkowa na zlosc i tak by nie kupila sobie czerwonej kiecki, bo ona troche menda jest;) (siostra N). Wiec macie racje nie bede sie spinac i generowac kolejnych kosztow i zrobie wszystko w jakis jasnych kolorach, zeby nic sie ze soba nie gryzlo.

Gość impresja_12
Kolor przewodni czyli ciemniejszy od pozostałych tj. ecri czy biel powinien być bo inaczej będzie mdło, a Ty w białej sukni się zgubisz. Ciebie ma być widać mimo, że kolory weselne łączy się z bielą. Bordo i ecri lub biały to super kolor przy jasnej sali.. w kościele nie musi być nic bordowego bo i po co. Twój bukiet z brudnym różem będzie pasował do borda,a ten inny kolor podkreśli wręcz, że jest to bukiet panny młodej. Nie wiem z czym masz problem..Pozdrawiam. Podniosę mój wątek dekorowanie itd. i tam jak będziesz chciała jeszcze pogadać odpowiem. Wątek z kolorystyką i dekoracjami już jest ale widocznie nie bardzo się chce komuś szukać... więc proponuję swój wpis..

my mielismy FIOLET jako kolor przewodni. W tym kolorze były zaproszenia, mój bukiet i bukiet swiadkowej, przypinka dla młodego i świadka, kokardki na wódkę, dekoracja sali tzn, fioletowy tiul na stolach, fioletowe świecie, serca za młodymi, rożyczki na stole tez z dodatkiem fioletu, dekoracja naszych domów, częsc kwiatów w kościele tez była w odcieniach fioletu ale w kościele jednak przewazała biel, dekoracja samochodu tez z fioletem i kokardy fioletowe na bryczke którą jechaliśmy i na konika. wiem ze to co napisałam wydaje się dużo ale wcale nie bylo przesadzone bo ten fiolet z dużej czesci mieszał się z białym lub z rózem i wyglądało wszystko bardzo ładnie

a ja uważam, że kolor przewodni albo tematyka to super sprawa, bo wtedy przyjęcie jest spójne i ma ręce i nogi! i można wszystko zaplanować tak, żeby nie generować dodatkowych kosztów, bo przecież zarówno zaproszenia, jak i kwiaty itd. musicie kupić. Jeśli od początku założymy że takie kolory wybieramy to będzie nam łatwiej. Piszę tak, ale sama jeszcze nie mogę się zdecydować na moje kolory :) Wiem tylko, że na pewno wybiorę 3 lub 4 dominujące. Zapraszam na mojego bloga i posta z przykładowymi paletami kolorów: http://www.mojewielkiewiejskiewesele.blogspot.com/2012/10/colours-of-your-dreams.html

Gość dorociczka
fajnie jest jak jeden kolor dominuje,jeżeli jest taka możliwość

Gość gość
odświeżam wątek, własnie jestem na etapie planowania koloru przewodniego ślubu, tylko nie wiem na jaki się zdecydować. Waham się miedzy delikatnym fioletem, a błękitnym. Co myślicie?

Gość gość
ja bym go połączyła z kremowym

Gość gość
dobry pomysł na kolor, tylko żeby nie przesadzić , aby nie było za duzo

Gość gość
Dwa, trzy kolory to rozumiem. Fiolet pasuje, byleby nie za mocny był.

Gość gość
ja mam fiolet i zieleń

Gość gość
Fajny pomysł, no właśnie 2 kolory. Ja mysle tez, ze moze byc fiolet i jego 2-3 odcienie jaśniejsze, oczywiscie to wszytsko z biela jeszcze.

Gość gość
Bardzo ładnie to wygląda, byłam na weselu gdzie był fiolet z kremowym i wszystkim się podobało.

Gość gość
Ja na początku zdecydowałam się zółty, ale jak oglądałam dodatki i dekoracje wyglądały okropnie w żółtym i zrezygnowałam. Teraz waham się miedzy zielonym, a fioletem własnie. I jak patrze na te foty to fajnie wygląda.

Gość gość
Żółty też bym odrzuciła, a fioletowy jest w porządku.Tylko najważniejsze, żeby nie przesadzić.

Gość gość
Moim będzie niebieski. Taki też będzie kolor dekoracji na sali (biało niebieski)

Gość gość
Jestem w szoku, że ten fiolet tak fajnie wygląda. Jakoś nie byłam wcześniej do niego przekonana, a tu tak wdzięcznie.

Gość gość
ja ślub mam latem przyszłego roku i nie wiedziałam jaki kolor mam wybrać, chciałam na poczatku tylko jakies zielono-biale dodatki, bo wesele jest w plenerze. Ale kurcze teraz prawie sie przekonalam do tego fioletu, bo tam tez plener jest pokazany. mysle moze fiolet z zielenia? co myslicie?

Gość Aguafresh
bialy czerwony niebieski

Gość gość
Poproszę o radę: jaki kolor przewodni wybrac, aby pasowal do sali w kolorach brązu, ecru i złotym? Myślałam nad jasnym pomaranczem albo bordo lub złoty. Co myślicie?

Gość gość
jak brąz złoto i ecru to tylko fiolet moim zdaniem, na tych fotach własnie sa takie kolory i b. ładnie to połączenie wygląda takie jest moje zdanie

Gość gość
a może jasny róż?

Gość gość
ja myślę nad fiolet plus jasny róż

Gość gość
niezłe połączenie. ja teraz myślę nad bukietem w takim połączeniu, ten fioletowy ze storczyków jest piękny i taki inny nie taka kulka jak wszytskie:) co myslice?

Gość gość
U kolegi był biały, czerwony i niebieski - goście, którzy kibicują Cracovii odebrali to personalnie - bo to barwy Wisły Kraków :D :D :D