Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerówka

ile zajmie przejechanie na rowerze 15 km osobie która mało jeździ?

Polecane posty

Gość rowerówka

Tak średnio ???????

Gość interstate
Po prostej drodze asfaltowej ok 30 min

Gość rowerówka
dzięki ;)

Gość ale jajcaaaaaaa
30 minut 15km?? chyba cie poje..ało pewnie ze co najmniej godzine

Gość koło godziny
po dobrej drodze. Po polnych pewnie z 10 minut więcej

Gość interstate
haha ciebie pojebalo - jak jedziesz na dzieciencym rowerku albo skladaku to moze i godzine :D Po prostej drodze rowerem jedzie sie minimum 20 km/h wiec w jaki sposob ma niby przejechac te 15 km w co najmniej godzine?:D ktos tu nie umie liczyc :D

Gość rowerówka
a jak sądzicie taka osoba wypluje płuca po takim dystansie czy nie ? ;)

Gość żeby przejechać
15 km w 30 minut musiałaby trzymać stałe tempo 30 km/h. NIe ma szans żeby osoba co mało jeździ tak pedałowała przez 30 minut

Gość alejandro souza
godzine musisz liczyc

Gość za tempo jazdy rekreacyjne
uznaje się właśnie jakieś 15 km w godzinę.

Gość interstate
No prawda troszkę przeceniam jej możliwości ale w 45 min bez problemu się wyrobi - caly czas mowimy o prostej asfaltowej drodze. W trudniejszym terenie czy przy silnym wietrze ten czas może sie wydłużyć nawet dwukrotnie. Wyplucie płuc zalezy od tego z jaką predkoscią jedziesz - bardziej martw się o nogi bo po 15 km możesz już miec zakwasy jeśli wczesniej nie jezdzilas.

Gość interstate
no w obecnych warunkach i przy tej temperaturze to nie zdziwily by mnie nawet 3 godzinki na taka trase

Gość wiwat trek
Ja 21 km w 45 min jade to taka osoba na pewniaka przystanek zrobi żeby odsapnąć troche albo zwolni żeby odpocząć w okolicach godzinki

Gość gość
jechałam do Krępska 15 km i 30 minut mi to zajeło . więc na luzie 40 minut z przerwą będzie

Gość gość
dojeżdżam do pracy rowerem, raz z górki raz pod górkę teraz w sezonie letnim. Zajmuje mi to nie więcej niż 35 min 15 km, stojąc jeszcze czasami na szlabanie ;P

Gość gość
To zależy młoda osoba jechałaby do 45minut starsza do 75minut a staruszek lub staruszka do nawet 140 minutminut po prostej drodze w warunkach extremalnych wszystko się zmienia i wydłuża o setki %przy czym osoba w sarszym wieku nie dałaby rady.

Gość gość
Ja mam dokładnie 15km do rodziców! Ja mieszkam w ścisłym centrum wrocławia a rodzice na drugim końcu miasta -jadąc do nich muszę brać pod uwagę przynajmniej 15sygnalizacji świetlnych i powinnam przeznaczyć na to 1h/1,5h

Zależy na jakim rowerze, w jakich warunkach i jaką dana osoba ma kondycję. W ruchu miejskim nie pojedziesz tak szybko jak po odseparowanej drodze rowerowej, to oczywiste. Powiem Ci na moim przykładzie. Mam rower raczej dość prosty, bez bajerów (klasyczny 6-biegowy "mieszczuch"), jeżdżę regularnie, ale nie wyczynowo. 15 km jestem w stanie przejechać w jakieś 40-45 minut bez zadyszki, jeśli nie ma po drodze za dużo podjazdów. 15 km na rowerze to dystans, którego nawet nie odczujesz, jeśli jedziesz po płaskim :) Wiadomo, na rowerze szosowym czy innym przeznaczonym do długich dystansów da się szybciej.

Gość KACPER C
ja 1km jade na sprińcie 6minut więc 1.26 minut na sprińcie.

Gość gość
Bez swiatel po rownym asfalcie to tez bym strzelila, ze godzine. Ci co tu twierdza ze pol godziny to raczej wyzsza polka smigaczy :P Osoby, ktore malo jezdza ze slaba kondycja to raczej powinny liczyc kolo godziny. A jak w miescie to jeszcze wiecej, bo swiatla, przejscia dla pieszych i inne utrudnienia. ja w miescie w pol godziny jade 10 km, a kondycje mam niezla i ponoc szybko jade (chociaz skladakiem :P )

Gość gość
OK 1h, przyjmując średnią prędkośc 15km, co oznacza że część i tak sprintem zapierdzielasz (typowy góral/teking 26' na prostej to max 25km/h, a z górki do 40 km/h)

Gość gość
Znam takich ktorzy nie mają pojęcia o zmianie przerzutek , więc nawet po płaskiej drodze 15 km zajmie ponad godzinę

Gość akimuszki1212
po ulicy srednio 30k m h w 9 -14 minut 15 km

Gość gość
do pracy jadę 25km i zajmuje mi to jakies 50 min. Jadę przez całą Warszawę, głównie ścieżkami rowerowymi. Rower mam trekingowy w średnim stanie, kondycję mam też średnią. Jadąc do pracy staram się utrzymywać maksymalne tempo i przepisy drogowe traktuję wybiórczo i raczej jako wskazówki. Osoba początkująca przejedzie 15km w godzinę.