Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ArtchuR

Powiedzcie, czy dobrze robię...

Polecane posty

Gość ArtchuR

Może jestem jednym z tutejszych frustratów, ale gnębi mnie jedna kwestia. Mówi się, że trzeba korzystać z życia, nie patrzeć na przyszłość, tj. najogólniej mówiąc uprawiać seks. Jakoś mam inne przekonanie i chęć poczekać na tą jedyną dziewczyną, bo mi się nie spieszy. Z drugiej strony mogę się obudzić w nocniku i później będę zakładał tematy tutaj typu: "mam 30 lat i tego nie robiłem". Mając ile lat na karku lepiej darować sobie to czekanie? Mam 21.

Gość ArtchuR
Chyba że dam sobie 2-3 lata czasu i jak będę dalej sam, to będę "korzystał". Nie wiem, dlaczego jest tak głośno w tej kwestii teraz, jakby pośpiech rzeczywiście dawał jakieś profity. Może być tak, że się okaże, że dziewczyna tego nie robiła i wyjdę na frajera, albo ja nie, a ona tak... ;f

ale się zamartwiasz...od Ciebie zależy decyzja kiedy to zrobisz. Jak przyjdzie pora to będziesz wiedział ;p

radze zmienic znajomych, dla których 'korzystanie z zycia' to uprawianie seksu z kim popadnie i jeszcze dziela się takimi radami :D

Gość ArtchuR
Chodzi o to, że miałem okazje, ale się wymigiwałem. Nie chodzi o strach, czy nieśmiałość, ale mam jakieś nieodparte wrażenie, że lepiej poczekać. Niekoniecznie znaczy, że dobre wrażenie.

Gość ArtchuR
Monikucha, teraz jest większość taka. Musiałbym w domu siedzieć bez przerwy. :)

ja moze nie mam doświadczenia w tych sprawach, ale radzilabym Ci poczekac na te odpowiednią ;) bo gdy zrobisz to z pierwsza lepsza mozesz potem zalowac...

Skoro czujesz, że lepiej poczekać to zrób tak! trzeba żyć w zgodzie z sobą, a nie słuchać co mówią inny...

Doprawdy? Kurde, poczułam się jak jakis dinozaur! Mam 'az' 23 lata, nie prowadze takiego trybu zycia i nie sadze aby uciekalo mi przez palce, w dodatku chyba zaden z moich znajomych nie 'korzysta z zycia' w ten sposob albo się tym nie chwali. Jak chcesz byc na topie to nie zapomnij chociaz o zabezpieczeniu, no chyba, ze lubisz ten dreszczyk emocji :classic_cool: PS Znam 30letniego prawiczka i wyobraz sobie, ze nie wyruchalby wszystkiego co by się nadstawilo.

Gość ArtchuR
Nie że na topie, czy nie. Ale ostatnio słyszę tylko, że już pora, nie ma co czekać, i tak nie znajdę dziewicy, itd. Nawet reklama rozmów w toku mi mignęła ostatnio przed oczami, że kolesiowi widownia i psycholog radziła, że już ma to zrobić, obojętnie z kim.

Gość ArtchuR
Monikucha, nie mam zamiaru korzystać tak w ten sposób. Myślałem, że jestem jakiś inny. Widocznie presja otoczenia i nieodpowiedni ludzie.

tak, tak ;) ogladaj wiecej rozmów w toku. nie słuchaj innych - słuchaj siebie i rób to co uwazasz za stosowne ;)

Gość ddfggsdg
podsumujmy: powinieneś zacząć zostać ruchaczem pospolitym bo "tak się mówi' tego wymaga od ciebie dzisiejszy konsumpcyjnie nastawiony do życia kolega/kolezanka powinieneś poczekać z tym na dziewczynę z którą naprawdę będziesz chciał t o zrobić tylko dlatego że ty tego chcesz. co by tu wybrać, to co ty chcesz czy to co chcą obcy ludzie. Człowieku, nad czym ty się zastanawiasz? masz 21 lat, jesteś jeszcze szczyl! gówniarz - mówiąc po ludzku.

Gość ArtchuR
Czasami właśnie mi się wydaje, że już dawno powinienem to zrobić. W takim razie słucham się siebie. Po co mi dziewica? Skoro ja czekam, to bez sensu, żeby ona sobie szalała przede mną. Sprawiedliwość musi być. :)

Masz w ogole jakis skrzywiony obraz seksu. Jak ktoś go juz uprawiał to 'szalal', co pewnie dla Ciebie ozancza tyle, ze miala wielu partnerów. Niestety, w swiecie nie ma przeznaczonej dla Ciebie partnerki, która wie, ze to Ty jestes tym jedynym i na Ciebie czeka z tym pierwszym razem. Jak sie zakochasz to mało wazne bedzie czy jest dziewica czy tez nie.

Seks to fajna sprawa ale z osoba którą sie kocha:P nie patrz na innych bo to jest indywidualna sprawa :) .. chcesz to sie kochasz .. nie chcesz .. to nie .. :) a pozatym młody jestes :D a co do dziewic :P nie kieruj sie tym za bardzo bo czasem dziewczyna moze byc naprawde fajna a dziewctwo stracila ze swoim ex ukochanym z ktorym wiązała wieksze nadzieje :)

Gość ddfggsdg
seks jest mocno przereklamowany. A jak chcesz znaleźć dziewicę to naprawdę zastanów się nad zmianą towarzystwa. Ciężko będzie na taką trafić w Środowisku które uważa że nie wypada być dziewicą. Natomiast jeśli miałbyś trafić na "dziewicę" z rozjechanym tyłkiem i rozepchanymi ustami to życzę Ci dziewczyny, która swój poerwszy raz ma już za sobą. I nie jest tak, że przeszłość seksualna partnera nie ma znaczenia, każdy kto tak pisze to zwyczajnie kłamie.

Gość ArtchuR
Racja. A przeszłość znaczenie ma. Skoro to był ex, to czemu to z nim robiła. Nie lepiej się upewnić, że to na pewno ten i dopiero to zrobić. Skoro jakaś dziewczyna robiła to już z kimś, ale z nim zerwała, to kolejny znak, że ludziom się z tym spieszy.