Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seba X5

Neostrad -livebox zrywa polaczenie ?

Polecane posty

Gość Seba X5

Witam , mam maly problem otoz od paru dni zrywa mi polaczenie internetowe.Na poczatku myslalem ze to wina liveboxa bo jak go zresetowalem to polaczenie znow bylo, zadzwonilem na infolinie po czym gosc mi powiedzial zebym wymienil liveboxa w salonie sprzedazy.Wczoraj np przez kilka godzin bylo ok , ale dzis co 15 minut zrywa polaczenie , po czym livebox sam znow je nawiazuje i znow zrywa co jakis czas i tak w kolko , a moze to wina kompa? Po zrestartowaniu samego kompa net znow byl .Bede wdzieczny za pomoc.

Gość Seba X5
No ja mam wlasnie podlaczonego liveboxa przez usb i takie rzeczy sie dzieja ;/

Gość pytanko... mam
mają moi rodzice od 3 lat i zrywa się permanentnie za to w kablówce w moim mieszkaniu nie ma problemów

Gość Seba X5
Ja mam neostrade 3 lata jakos tak i nie mialem z tym problemu wczesniej , ostatnio zwiekszylem predkosc na 6 mb wszystko blo ok i od 3 dni dopiero tak wariowac zaczal , zrobilem nawet formata ale dalej to samo , moze rzeczywiscie livebox zaczyna padac...

Gość Seba X5
Ale tak jak pise ja niekorzystam z wifi , mam przez kabel usb i mi zrywa

Wymienić to gówno na alternatywny router. Ja mam jakiegoś cerberusa z wifi i nie ma problemów. Co jakieś parę miesięcy trzeba go zresetować. Jak masz kasę to kup coś z wyższej półki.

Dyrektore- Ja mialem taki problem , ale obczailem przez co mnie wywalalo z neta.Tzn tv nie mialo na poczatku sygnalu a potem doszedl brak neta.Kiedy ode mnie ktos dzwonil z telefonu bezprzewodowego automatycznie u mnie zrywalo polaczenie i tak do czasu zakonczenia rozmowy, moze u Ciebie jest podobnie.

Gość parę możliwych pwodów
- kiepska jakoś linii telefonicznej i mała odległość sygnału od szumu awaria w tpsie albo skrzynce. zła konfiguracja rutera (co się w liveboxie da przesawtić to nei wiem :P) np na automatyczne rozłączanie po 10 minutach bezczynności. uszkodzony ruter ściany budynku wzmacniane jakimś żelazem tłumią sygnał tzw. efek klatki faradaya

Gość Seba X5
NArazie od 20 minut mnie nie wywalilo :P Poczekam jeszcze troche jak nic sie nie zmieni ide wymienic liveboxa bo gosc przyjal juz zlecenie , powiedzial ze za free wymienia i ze to wina liveboxa zobacymy , choc znajac tych "fachowcow" oni sami nie wiedza o czym pierdola , ale sprobowac nie zaszkodzi.Najdziwniejsze ze przez te lata moze pare razy mnie wywalilo , net smigal naprawde fajnie przez te pare ostatnich dni cos sie tak poyebalo.

Gość rozłączanie liveboxa
więc przejrzeć 100 tematów z googli i roziwiązenie się znajdzie. Przecież wam się nie psuje inaczej niż innym a pytań o informatyczno-techniczne rzeczy to jest kupa. Więc któraś rada wam pomoże :classic_cool:🖐️