Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlepek liter

Czy znacie kogoś kto ma wadę wymowy?

Polecane posty

Czasem problemem jest wędzidełko podjęzykowe. Oczywiście, skorygowanie go nie rozwiąże problemu, który został przez lata utrwalony.

Gość ale czy to mozna
alez to straszna harowa, ja sie poddalam i nadal mowei brzydko :-( ale moje cwiczenia nic mi nie daly.

Gość martaaa8998
moj brat nie mowi "r" tylko "eł " np Iłek zamiast irek i nikomu to nie przeszkadza :) zreszta ja tez dopiero jakos w 6 klasie podst. zaczełam mowic "r" chodzilam do logopedy nic nie dawalo w koncu sie wkurwilam i sie nauczylam sama ale i tak troche seplenie chociarz jak sie pytam to kazdy mi mowi ze nie slyszy ale mowie c s i z tak z jezykiem miedzy zebami:D

Gość bo tak i już
chodziłam do logopedy dosyć długo, cwiczyłam w domu, więdzidełko jest ok. widocznie taka "uroda". Nie przeszkadza mi to, wązne zeby smiac się ze swoich wad i potknieć. Do tej pory ulubiona anegdotą moją i znajomych jest jak w banku poprosiłam o konto Ror, a przerażona pani powtarza za mną "LOL " ?

Gość zlepek liter
a czy jedno uderzeniowe ry da się wyćwiczyć do normalnego? czyli trzy uderzeniowego?

Gość Czy można określić płodność żo
ny za pomocą kislu Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty wyszistkch lteir w sołwie, ale cłae sołwa od razu.

Gość ale czy to mozna
Oblubienica czy znasz skuteczne sposoby?

Gość hjkhjkk
w polskim taka wada brzmi nieciekawie, nie wyborazam sobie byc zmuszona do sluchania takiego kogos dzien w dzien, ale za to takie osoby maja fajkna wymowe we francuskim:D

Gość zlepek liter
no, właśnie znacie jakąś osobę co nie wymawia r??? ps. podbijam temat