Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama mamma mamam mamam

Wymioty u 8 miesiecznego dziecka. Co to może być??

Polecane posty

Synek ma 8 miesięcy. Dziś nad ranem przebudził się i marudził, więc dałam mu mleko (zazwyczaj je ok 8 rano dopiero bo w nocy już nie dostaje jeść) po 1.5 godzinie zwymiotował mlekiem, później zasnął i znów to samo i jeszcze raz. Rano ok 9 dałam mu jabłko i było ok. Jakąś godzinę temu dałam obiadek, zjadł pół słoiczka po czym wszystko zwymiotował. Co to może być?? Kupy nie zrobił dziś ale bardzo śmierdząco pruka, tak że nie da się wytrzymać....

u mojej corki jak miala 9 mc, i u synka kilka tygodni temu tak zaczynala sie "grypa" jelitowa, najpierw byly wymioty, potem juz tylko biegunka

i u moich było podobnie przy jelitówce... dawaj mu często pić, możesz też podać dicoflor albo inny probiotyk...

nie siusia, bo wymiotuje... ale musisz uważać, by się nie odwodnił... a pije? najlepiej niech pije często ale małe ilości... i postaraj się ograniczyć mu w miarę możliwosći mleko...

Pić pije, zawsze dużo pił. A co do mleka to pije je tylko rano i wieczorem, więc nie dawc mu go dzis wieczorem??

Spokojnie da rade, tylko pewnie nocka nie przespana bedzie bo bedzie glodny ale damy rade :) dzieki :) a co dawac mu dzis do jedzenia ??

Gość mama 16 miesiecznego synka
Zgadzam sie z baderka, nie dawaj mu dzis mleka. Dobrze, ze pije, bo to bardzo wazne. Takie malenstwo moze sie szybko odwodnic, wiec cale szczescie,ze sam chce pic.

Gotowana marchew z ryzem, albo chrupka kukurydzianego albo banana (bana np. pomaga na biegunke, ale nie jestem pewna czy na wymioty tez) Sprobuj dawac lekkostrawne rzeczy i malutko. Lepiej czesciej, a malo, niz wiecej za jednym razem. To samo z piciem.

kleik ryżowy na wodzie albo ryż? inna sprawa, że dziecko przy jelitówce nie ma za bardzo apetytu... jak nie będzie chciał jeść to się nie martw, ważne by pił...

Ok. Wielkie dzięki dziewczyny :) bo już zaczynałam się martwić ;)

jeśli to się jakoś bardzo nie rozwinie to powinniście dać radę w domu swoimi siłami... tylko pamiętaj, że taki maluch może naprawdę łatwo się odwodnić... więc jakby się pogorszyło to do lekarza... a był szczepiony na rota? bo jesli tak to powinien przez to przejść lżej...

Gość 11021985
zmierz temp może to grypa jelitowa jest teraz epidemia tego dziadostwa moja 10 miesięczna córka tez miała dawaj dużo pić zeby sie nie odwodnił i biegiem do lekarza

11021985 - przy normalnej jelitowce lekarz raczej nic ci nie pomoze. Najwazniejsze, zeby dziecko pilo.

Gość spanikooowna
poradżcie cos proszę!!!!!! co na wymioty dla 8 miesięcznego malucha i co to może być????już 4 razy zwrócił i ma gorączkę ok 39 stopni

Gość akrylik
8 mcy i mleko ylko 2 razy dziennie? niezle. moj ma 6 mcy co prawda i nie wiedzialam, ze tak szybko sie przestaje mlekiem karmic. musze sie szybko dowiedziec jak rozszerzyc diete mojego malca!

Gość htgfreds
Przy takich maluszkach każda choroba może zacząć się od wymiotów, gorączka - to standard, przyczyn moze być wiele. Od tego jest lekarz.

Gość 11021985
pewnie to grupa żołądkowa idz jak najszybciej do lekarza i dawaj dużo pić

Gość ło matko i córko .......
poradźcie coś proszę... żartujesz chyba?to sama nie wpadłaś na to,że do lekarza powinnaś z dzieckiem jechac?

Gość lady bronka
u małego dziecka wymioty są bardzo niebezpieczne, bo może się szybko odwodnić. warto podawać orsalit uzupełniający elektrolity i sporo wody, ale małymi porcjami, najlepiej łyżeczką. do jedzenia chrupki kukurydziane, mleka lepiej nie podawać. najlepiej szybko odwiedzić pediatrę.

Gość Rozsądna Mama
Witam.Po przeczytaniu kilku wypowiedzi byłam gotowa brać mała i jechać na ostry dyżur.Takie wspaniałe odpowiedzi mamy udzielają.Proponuję zadzwonić na 112 opowiedziec wszystko tak skieruja bezpośrednio do pediatry dziecięcego.Wtedy powiadomić Lekarza opowiedziec odnośnie co dzieckiem się działo itd.LEKARZ ZDECYDUJE CZY TRZEBA JECHAĆ DO SZPITALA CZY OBSERWOWAĆ DZIECKO NA SPOKOJNIE I RANO UDAĆ SIĘ DO LEKARZA.