Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadinn

problem z sikającym kotem

Polecane posty

powiedzcie mi co mam zrobic z tym kocurem wstretnym :) ma 4 miesiace i normalnie sikal ciagle do kuwety i nie bylo zadnego problemu, ale od niedawna zaczal czasem sikac w roznych innych miejscach w mieszkaniu:O dzis np zlał sie do kosza z ziemniakami :O nie wiem co mam robic, wsadzanie nosa w siki nie pomaga:( help!

Gość bambluśna iskierka
zrób mu loda

Gość nie znasz się na kotach
albo dojrzewa płciowo i znaczy teren by tego nie robił trzeba go wykastrować albo ma chory pęcherz i nerki, wtedy nie robi tego celowo ale z bólu do weta na badania

Gość nie znasz się na kotach
jest jeszcze opcja że ma ujebaną kuwetę i się jej brzydzi.... koty nie lubią robić do kuwety jeśli nei jest odpowiednio często czyszczona

Moj tez tak robil bardzo dlugo. Nawet do torebki mi nasikal i kilka razy do butów- musialam wykrzandolic. Musisz mu postawic w mieszkaniu dwie kuwety. jedna tam gdzie zawsze, a druga tam gdzie kot najczesciej przebywa. Wszedzie gdzie nasikal skrop miejsca cytryna(koty tego nie lubia), bo kot jak bedzie czul tam swoj zapach to mozer zaczac tam sikac na stale, tak jak moj dop kwiatka. Pozatym radze wykastrowac bo jak ma takie sklonnosci to niebawem zacznie znaczycx teren, tzn. spryskiwac sciany, meble takim potwornie cuchnacym plynem, ktorego zapachu ciezko sie pozbyc. I nie wolno karcic kota, bo kot w przeciwienstwie do psa, nie widzi w Tobie swojego Pana tylko duzego kumpla i po zlosci bedzie sikal dalej, a moze tak jak moj zaczac Cie atakowac i bolesnie drapac

kastracja dopiero po 7 miesiacu tak powiedzial weterynarz on sie strzela tylko leje normalnie wielką kałużą co do kuwety to wiem i czyszcze ją codziennie wiec nie ma opcji ze ma syf i sie brzydzi

A jeszcze sprawa zwirku. Moze kot nie lubi takiego jaki mu sypiesz sproboj inny rodzaj. jezeli uzywasz bentonitowego to sprobuje tego drewnianego (jak dla mnie i mojego kota najlepszy i mozna go w wc spuszczac) lub tego krysztalowego

co do drugiej kuwety to raczej nie bo mieszkam w kawalerce wiec ze tak powiem nie musi sie nachodzic zeby dojsc do tej kuwety :)

kurcze zwirek ma od poczatku ten sam i wczesniej nie bylo problemu:O on z kuwety korzysta normalnie tylko od czasu do czasu siknie sobie gdzie indziej:O dzieki za odzew dziewczyny :)

Gość szczery_do_boolu
Podobno dwie tabletki apapu dodane do jedzenia załatwią sprawę ;) ps. tylko tego nie próbuj