Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Córka Ziemi

Torba do Szpitala w UK.

Polecane posty

Gość Córka Ziemi

dziewczyny co spakowac do szpitala , w UK, skoro wypuszczaja juz po 6-8 godzinach. Kiedy zapytalam o to swoja polozna , powiedziala "to co do szpitala"... . Jak wygladaly Wasze torby?

Gość xxxxxxyyy
Nie zawsze wychodzisz po 6-8 godzinach - zalezy od porodu - napisze ci co ja spakowalam i sie przydalo, bo mimo, ze 3 dziecko male komplikacje i bylam prawie dobe: na sam porod - karte ciazy, t-shirt, bokserki meza, podpaski (odchodzily mi wody, siedzilam na pilce - przydaly sie - inaczej cieklo by mi po nogach - nie fajnie), luzne skarpetki - to zestaw miminium mozna miec cos do sluchania muzyki, olejki aromatyczne i inne rzeczy ktore ew, uznasz za niezbedne, by zlagodzic bol :), drobne przekaski - herbatniki petitki, jablko, woda (nie przydaly sie w trakcie- ale w nocy po porodzie:)) po porodzie - podstawowe kosmetyki : szampon, grzebien, plyn pod prysznic,balsam do ciala , krem do twarzy , balsam do ust - wazne, bedziesz miala na pewno spierzchniete!, podpaski - daja wklady i majciochy jednorazowe, ale na wyjscie mi wygodniej bylo w zwyklych Always), koszule nocna, lub pizame - jak ci wygodniej - ja pizama z krotkim rekawkiem i 3/4 spodnie - w sali jest zazwyczaj b, goraco , wiec im ciensze cos tym lepiej, mozesz miec tez szlafrok - ale lazienki sa zazwyczaj bliziutko i nie paradujesz po korytarzu , wiec to juz kwestia gustu . klapki, skarpetki dla dzidziusia - najlepiej koszulka lub kaftanik z krotkim rekawkiem i ew. czapeczka i skarpetki - jest naprawde cieplo w salach i maluszki sa okryte kocykami (daja szpitalne - mozesz miec swoj) a tak jest wygodniej , nie trzeba sie niepotrzebnie szarpac ze spiochami i reszta garderoby przy przewijaniu, kontroli lekarskiej itp. - no i pepuszek sie wietrzy, pieluszki, chusteczki do pupy, krem (dostajesz powitalna paczke , ale lepiej miec swoje , bo nie wiadomo kiedy ci to dadza) i ubranka na wyjscie - choc te maz moze zabrac ze soba pozniej - wyszykuj w domu i niech zabierze , gdy bedzie was odbieral ze szpitala