Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASIA;)

Dental Nurse Pomocy;))Londyn

Polecane posty

Gość KASIA;)

Czesc Mam problem.Mieszkam w Londynie i chialabym sprobowac dostac sie na kurs ,aby zostac Dental Nurse.I tu zaczynaja sie schody.Czy zapisac moze sie kazdy?Chodzi mi o to ,ze nie mam rewelacyjnych ocen z matury.Mam za to licencat z Jezyka Angielskiego.Ktory dokument trzeba dostarczyc?Czy moze ktos mi pomoc?I ostanie pytanie.Zeby zostac Dental Hygienist najpierw trzeba ukonczyc kurs Dental Nurse?Dziekuje serdecznie,jesli ktos odpisze

Gość zxcvbnm,
Dental Hygienist to zupełnie inny zawód i musisz ukonczyc prawdopodobnie 3 letni Uniwersytet.

Gość zxcvbnm,
zeby zostac Dental nurse wystarczy roczny lub 2 letni College.Spróbuj dostac sie do kliniki dentystycznej,tam po 3 miesiacach wysyłają na kurs-Ty za niego NIE płacisz.A nie lepiej od razu próbowac dostac sie na Uniwerek na Dental Hygienist?Tylkotest z biol-chem i to z dobrym wynikiem.

Gość KASIA;)
Dziekuje za odpowiedz;)A mozesz mi powiedziec czym sie rozni college od traning centre na dental nurse?

Gość sdfghjdfgh
tranning centre jest na zasadzie szybkiego przyuczenia do zawodu,College natomiast jest szkołą do której chodzisz codziennie lub kilka razy w tyg(zależy od collegu).Nie wiem dokladnie bo tego nie konczyłam.Zdobyłam rejestracje GDC na DH.

Gość KASIA;)
Hej??DH ??A co myslisz o collegu??Dziekuje za odpowiedz?

Gość Kasia;)
Czytam na forum i nie moge dojsc??Dental Nurse i Dental Assistant to to samo?

Gość sdfghjdfgh
nie myśle o collegu ,dostałam rejestracje w Polsce i mogłam legalnie pracowac.Co do dental assistant to chyba polega w uk na tym,ze jest przy pacjencie(tak jak u nas asysta) a dental nurse nie jest bezpośrednio przy pacjencie(nie pracuje ergonomicznie).Ale moge sie mylić.

Gość sdfghjdfgh
a gdzie indziej pisza ze nie moga wybielać..hm.. Dental Hygienist napewno może wybielac,Dental Therapist moze usuwac mleczaki itp.

Gość KASIA;)
Dziekuje!A lubisz swoja prace?Ja uwazam,ze to bardzo ciekawe;)POzdrawiam

Gość sdfghjdfgh
narazie mam przerwe w zawodzie(drugie dziecko w drodze;) ale tak to jasne-lubie bo nie mam wyjścia trzeba lubić jak sie pracuje ponad 15 lat;)