Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddwffeefrefer

pytanie o kotka!!:)

Polecane posty

Gość ddwffeefrefer

mam kotcurka w domu od kilku lat. Nie chodze z nim do weterynarza, bylam jedynie dwa razy na odrobaczenie i wykastrowanie. Nie mam nawet ksiazeczki jego, dgyz kot przebywa caly czas w domu, nie wychodzi na dwor wcale, nie ma kontaktu z innymi zwierzetami ktore sa nieszczepione i nieodrobaczone...czy to dobre postepowanie??Czy jednak musze znim chodzic do weta??Kot jest zrowy, nie chorowal mi wcale ani razu, a ma juz ok 5 lat....jesli to istotne to jest to rasowy kot, brytyjczyk....prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje.

Gość ddwffeefrefer
czy ktoś chce tego kotka na kotlety ????

Moje koty sa u weta tylko w razie choroby. Nie szczepie ich, to ogromny stres dla mnie, dla weta, dla kota. One nawet kontaktu z naszymi butami nie mają. Jeśli kot ma czyste oczy, uszy i ładne zęby i na nic się "nie skarży", to na cholerę z nim latać. To nie pies.

Gość ddwffeefrefer
Kocurek ma na imie Mietek i tworzymy staly zwiazek od 5lat, on sam ma 45. Sorki za niescislosci

Gość wredna menda
A Ty chodzisz non stop do lekarza, jak nie jesteś chora ? To tak samo ze zwierzętami. Jak mu nic nie dolega, to nie ma potrzeby chodzenia do weta. A odrobaczyć możesz sama, tzn. podać mu lek, kupiony u weteryniarza ;)

moje też chodzą do lekarza tylko w razie choroby, co czasem się zdarza (przeziębienia pęcherza np.) no i odrobaczam raz na rok (ale to robię sama), mimo, że są niewychodzące (zawsze coś może być na butach przyniesione do domu albo z trawą, którą im zrywam w lecie do jedzenia)

Gość ddwffeefrefer
no wlasnie nie jest szczepiony wcale....

Ja mam tez kotka caly czas w domu i tez byla z nim ze 4 razy u weta. Raz jak zachorowal na cos, ala grypa zoladkowa - ciezko z nim nylo, ale wsrocil do życia, drugi raz na kastracji i w trakcie zabiegu lekarz zauwazyl ze kotek ma swierzba, i ze to normalne przy takich kotkach (ja mojego przygarnelam z jakijsc wsi), wiec 3 wizyta byla w celu czyszczenia uszu i podaniu lekarstwa na skore i ostatnio jakis byl osowialy przez kilka i balam sie ze cos mu jest ale sie wyglupilam, bo byl zdrow jak ryba, a lekarz powiedzial ze kotek jest rozpieszczony i po prostu byl nie w humorze przez te kilka dni:)