Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka27...

jak radzicie sobie z samotnoscia?

Polecane posty

ta... ale co jest warte zycie w samotnosci? chyba lepiej byc chorym i miec wokol bliskie osoby, i miec poczucie ze jest dla kogo wyzdrowiec, niz cale zycie przezyc w samotnosci wiedzac ze nic od siebie nie mozemy dac innym..... przygnebia mnie perspektywa samotnych lat, braku dzieci, braku sensu zycia (bo nasze zycie ma sens jak mamy dzieci), samotnej starosci i wogole po co zyc?

Gość Dotiz
Skąd jesteś? Może tutaj znajdziesz nowych znajomych. Nigdy nic nie wiadomo.

Dzieci nie powinny być sensem życia, a ci którzy tak myślą boleśnie się o tym przekonają. Jeśli chcesz mieć dzieci, to jako kobieta możesz je urodzić.

wiec w takim razie gdzie odnalez sens zycia? w czym? co nadaje zyciu sens? no niestety wg mnie przyjazn i milosc.... milosc do mezczyzny, do dzieci, do rodzicow.... w dawaniu i braniu od innych a jesli tego brak to w czym odnalez sens zycia? jesli nie ma komu dawac i od kogo brac? milosc wlasna na niedlugo wystarcza... mozna odnalez sens w rozwijaniu wlasnej osobowosci, w karierze, ale bez milosci i tak wkoncu stwierdzimy ze dla kogo to wszystko? dla nas samych? :O

Gość Dotiz
jestem z Bielska

anakondzia-Ale ty przynajmniej byłaś w związku,wiesz co to seks i takie tam.A ja jeszcze tego nie wiem i pewnie się nie dowiem a jestem w podobnym wieku ci ty.Więc się ciesz że przynajmniej ciekawość ludzką zaspokoiła.A ja nawet nie wiem co to jest być w związku,nie wiem jak to jest jak komuś na ciebie zależy.Więc nie narzekaj już.

Gość Dotiz
Nie jestem z Bielska, to podszyw.

Gość Dotiz
jestem z Rzeszowa podszywie

Gość blondyneczka 27
A ja tez samotna... Swieta mam zamiar przespac,bo to najlepsze wyjscie. Pozdrawiam...

Gość ....Maćka....
"a jesli tego brak to w czym odnalez sens zycia? jesli nie ma komu dawac i od kogo brac?" wiesz ile jest bezdomnych, chorych, dzieci w domach dziecka? A jeśli nie to, to wiesz ile jest tak samotnych normalnych ludzi jak Ty? Przyznaj się, jaki masz stosunek do innych ludzi? Jesteś uprzejma dla obcych ludzi? Uśmiechasz się do ekspedientek itd? Moim zdaniem każdy samotny w jakimś stopniu sam sobie zapracował na swój los. Sama widzę po sobie, gdyby nie rodzina która mnie akceptuje i dosłownie garstka znajomych nie miałabym nikogo bliskiego. O mężu i dzieciach nawet nie marzę, wiem że nie są mi pisani.

Gość ....Maćka....
Bagno- to się ciesz że nie byłeś w związku, nie wiesz co to seks, przynajmniej nie masz za czym tęsknić.

....Maćka....-Niby masz rację,ale być może że seks by się mi nie spodobał i uznał bym że jest przereklamowany i nic specjalnego.A tak to zżera mnie ciekawość jak to jest.Po prostu bycie tak blisko z kobietą nie da się wyobrazić.

Gość pastelowy kot
Maćka ma rację...Można to zagłuszyć na jakis czas ale potem wraca ze zdwojoną siłą jeśli już raz się dobrze spróbowało...

Gość ....Maćka....
To Cię Bagno pocieszę że większość rzeczy którymi ludzie się ekscytują jest przereklamowana. A seks jest na pierwszym miejscu wśród tych rzeczy.

....Maćka....-Zależy,jak jesteś kobietą to wiadomo że dla ciebie seks nie jest zbyt ważny.Ale z męskiego punktu widzenia to jest inaczej.Sex to podobno chwila zapomnienia,gdzie wszystko inne przestaje się liczyć i ble ble ble.Więc normalne że ciekawość mnie zżera.

Gość pastelowy kot
dobry seks nie jest przerekalmowany. Broni się sam:)

Samotność dla mężczyzny ma dużą zaletę - nie trzeba słuchać zrzędzenia. Dziś koledzy z pracy wcale nie byli tacy szczęśliwi z powodu spędzenia kilku dni z żonami, więcej, mieli zatroskane miny, zatem kolejny raz potwierdza się moje przekonanie, że facet samotny jest szczęśliwszy od tego w związku.:)

Mertoro-Coś w tym jest,co piszesz.Znam kilku kolegów,którzy mają przewalone z kobietą.Nawet się z nią nie kłócą,mimo że wiedzą że ich żona nie ma racji.Więc wolą pochylić czoło i wysłuchać ich zrzędzenia.Ale są też pewnie fajne chwile,choćby sex.A po za tym ich już ciekawość nie zżera.Więc mnie tak naprawdę chodzi chyba tylko o to żeby zaspokoić swoją ciekawość.

Związek nie daje gwarancji na dostawy seksu, o czym boleśnie przekonało się wielu mężczyzn.:)

Szczerze mówiąc nie wiem jakie korzyści daje związek. Z tego co każdy pisze, związek to jedno wielkie pasmo problemów.

To że związek na dłuższą metę jest nudny i niesie za sobą kłopoty i same nieprzyjemności to doskonale wiem.Sex z jedną kobietą przez 20 lat też się musi w końcu znudzić.Ale warto by było przynajmniej z tydzień w takim związku być,żeby zaspokoić ciekawość.Więc ja chciał bym aby mieć jakiś związek za sobą i teraz cieszyć się wolnym życiem.A tak to nie wiem jak czuje się człowiek w związku.

Raczej myślę że na początku nie bardzo by się mi podobało,bo nie lubię zmian w swoim życiu.Bardziej mogło by mi się spodobać po dłuższej znajomości.Ale zbyt długo to pewnie by się mi znów nudziło

Gość uuoooooh jazda !
o boże bagno,mam to samo. wyjmujesz mi słowa z ust. związek,miłość,bliskosc....obce słowa.

Gość -kobieta
Chłopaki,nie tęsknicie w głębi serca za miłością spełnioną,ukochaną kobieta pachnącą wami i sexem,zarumienioną,wtulona w wasze ramiona..

Gość -kobieta
Tęsknota może byc za nieznanym równiez,taka obezwładniająca,boli kazdy dzień i kazda nieczuła noc..