Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załąmannnna

Proszę o bardzo szybką pomoc

Polecane posty

Gość załąmannnna

Proszę o pomoc w miarę możliwości będę bardzo wdzięczna. Chodziłam z chłopakiem dwa lata , zerwałam z nim dla innego bo niestety traktował mnie bardzo źle, wyzywał , kłamał itp. Na początku mojego związku z moim teraźniejszym chłopakiem były dzwonił do mnie z 2 razy i mówił , ze pobije mojego nowego chłopaka , że mu tak wszyscy koledzy radzą itp. Parę miesięcy później mówił to samo jeszcze do mojej koleżanki , ze koledzy się z niego śmieją i że oni mojemu nowemu by sprali tyłek. No i doszło niedawno do spotkania mojego byłego i obecnego chłopaka. Niestety oboje byli pod silnym wpływem alkoholu, mój były myślał że jest kozak i rzucał sie do mojego chłopaka i mu ubliżał w barze. Niestety się przeliczył. Myślał że mój mu nie odda. Niestety w niego wstąpiła taka agresja że bardzo mocno pobił mojego byłego , oczywiście mój też jest pobity ale o wiele mniej. Co mu grozi , ponieważ były podał sparawę na policję i teraz mój jest oskarżony ??Proszę o pomoc

Gość musisz mu pomóc zeznaniami
Zeznasz w sądzie że tamten były Cię znieważał, groził pobiciem albo nasłaniem kolegów na obecnego chłopaka, najlepiej gdyby jeszcze znaleźli się jacys świadkowie - a zwłaszcza ta koleżanka co słyszała groźby. Twój obecny przekroczył tzw. granice obrony koniecznej, jednak gdy w sądzie bedzie grzeczny i wyrazi skruchę to sąd moze odstąpic od wymierzenia kary, Zwłaszcza że facet został sprowokowany. A tamtem koleś to zwykły tchórz i damski bokser. Dopiero sie teraz z niego kumple śmieja bo nie dośc ze stracił dziewczynę, to jeszcze dostał po mordzie i poleciał na skargę jak kapuś :P Jest też opcja, że jak poinformujecie tego frajera, że wytoczysz mu sprawę o znieważanie i groźby karalne, ze które może nawet dostać wyrok pozbawienia wolności, to facet puknie sie w pusty łeb i wycofa skargę

Art. 190 1 Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. (...)

no tak ale zeznania autorki i jej koleżanek bez żadnych dowodów- to żadne zeznania ( tym bardziej, że gróźb karalnych wcześniej nie zgłosiła na policję) on może znaleźć 10ciu kolegów, którzy zeznają, że było odwrotnie:P jedynym dobrym świadkiem byłby ktoś, kto był przy bójce i widział ja się zaczęła

no to co że nie zgłosiła - zezna że się bała Zresztą najlepiej jak szybko pójdzie na komendę policji, najlepiej z kimś - rodzicami, tym chłopakiem - i złozy skargę na byłego. Zezna że ją znieważał, groził obecnemu partnerowi pobiciem. A ci kolesie tego frajera - myslisz że będą ryzykować kary za fałszywe zeznania ? Zwłaszcza że się z niego juz naśmiewają? Policja ma sposoby na zweryfikowanie zeznań Myslę , ze ten frajer jak się dowie o perspektywie pójscia za kratki to jednak pójdzie na ugodę i wycofa swoją śmieszną skargę. Bo tak naprawdę to został już ukarany za swoje zachowanie. Tak mu zresztą będą radzić na policji - oni wolą, jak ludzie się samo dogadują

Gość załąmannnna
to działo się wczoraj i właśnie się dowiedziałam że mój wylądował na dołkach na 48 h , a tamten sobie spokojnie w domu siedzi bo to on pierwszy oskarżenie o pobicie dał.:(:(:( Co teraz ?? Szok całe święta przed nami a on je spędzi siedząc na policji :(

yhy:) akurat teraz jak jej facet sam po pijaku wymierzył sprawiedliwość :) to ona składa zeznanie za wcześniejsze groźby karalne... daj spokój sąd to nie przedszkole poza tym autorka sama przyznała, że jej facet był pod wpływem i był bardzo agresywny- trochę kiepsko jak na obronę konieczną nie ma co się oszukiwać facet jest winny po pijaku pobił człowieka i tyle były nie zaatakował autorki a ten nie stanął w jej obronie z tego co autorka pisze były nie zaatakował nawet porządnie jej faceta tylko mu ubliżał ciekawe czy chociaż zrobił obdukcję że też został pobity kiedyś składałam na policji zeznania w sprawie gróźb karalnych- uwierz trzeba mieć solidne dowody

Gość to rusz tyłek
i idż złozyc zeznania Może tak źle nie będzie - nie musza przecież w świeta trzymać kogoś niekaranego (bo chyba ten człowiek nie miał juz konfliktu z prawem?) rodzina zadziała i wypuszczą. A on też może iśc do lekarza na obdukcję i też tamtego oskarżyć o napaść

Gość do ike
co ty wypisujesz? Przyczytaj uwaznie pierwszy post - w chłopaka wstapiła agresja dopiero jak został zaatakowany. Dziwisz się - wiekszośc ludzi by się wkurwiła, jakby jakiś fagas groził najpierw kobiecie, a potem im samym Były też sprawy typu mąż obił mordę zboczeńcowi, który podglądał jego żoną pod prysznicem i sąd stwierdził, że tamten sprowokował męża i oddalił skargę :P

widzisz małą różnicę trzeźwy mąż i podglądacz a dwóch pijanych ciołków takie "groźby karalne" składa co drugi rąbnięty były to żadna podstawa przykro mi ale jeśli ktoś rzuca się do kogoś w barze to się wzywa ochronę albo policję a nie kogoś katuje jeśli zaczął tamten to owszem jakaś okoliczność łagodząca jest ale potrzebny jest bezstronny świadek zdarzenia, który zezna kto zaczął

Gość załąmannnna
okazało się że były chłopak oskarżył też teraźniejszego o gwałt i na policji oglądali mu tyłek :(

Gość załąmannnna
Mój nadal w na policji. Dziękuję bardzo za rady. Wiem że już dzisiaj robili przesłuchania bo znajomy był

Gość no i co dalej w temacie
dalej go trzymają? a jak tam tyłek po oględzinach :P