Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja19991

Ciąża??

Polecane posty

Gość Patrycja19991

Może zacznę od początku... Brałam tabletki antykoncepcyjne po 21 dniach w czasie 7 dniowej przerwy zaczoł mi się okres... Natomiast w 5 dniu przerwy kochałam się z moim chłopakiem i on skonczył we mnie, teoretycznie bylam zabezpieczona jeszcze w tamtym czasie lecz ponoć plemnik potrafi przetrwać nawet 72godziny... co więcej minely od tego zdarzenia 2 tygdnie a mnie caly czas boli brzuch tak jakby zbliżal mi się okres... Do tego mam więcej niż dotychczas lejacego się śluzu... Wiem ze najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie testu i zrobie go ale chcialabym zapytac Was co o tym sadzicie? z Gory dziekuje za odp...

Gość dzieki za tlumaczenie
duzo lejacego sie sluzu swiadczy wlasnie o ciazy :) Gratulacje :)

Gość zgadzam sie w wypowiedzia wyze
ale to zalezy jak duzo masz tego sluzu lejacego?

Gość eee spokojnie
opisz bol brzucha? czy boli cie brzuch wlasciwy czy podbrzusze?

Gość Patrycja19991
podbrzusze... a sluzu jest dosyć dużo... jak się podcieram załużmy to na papierze toaletowym widać go dosc dobrze

Gość eee spokojnie
sluzu jest duzo podczas owulacji, czy ma on konsystencje bialka kurzego? jest kleisty? Bole podbrzusza tez sa charakterystyczny dla owulacji

Gość Patrycja19991
tak wlasnie taka konsystencje ma... natomiast nie jest kleisty... Ja wiem ale brzuch zazwyczaj bolal mnie 4-3 dni przed okresem a nie 2 tyg...

Gość Manam
glupstwo, ze lejacy sie sluz swiadczy o ciazy. Glupota! Sluz ciazowy widoczny jest nieco pozniej i nie nalezy do pierwszych jej objawow. Ja mam lejacy sie sluz i jestem w srodku cyklu - mam owulacje, badz co badz dni plodne :)

Gość misaaaa
ja tak samo :) wodnisty sluz- srodek cyklu :)

Gość spóźniona ona
zrób test i tyle. Ja też biorę tabletki, ale nigdy w przerwie 7dmio dniowej, nie uprawialiśmy seksu. Wiem, że jest się wtedy zabezpieczonym, no ale :P

Gość Patrycja19991
Ehhh zrobiłam test i wyszedł negatywny... w ciąży nie jestem chociaz brzuch nadal boli... moze mam jakąś infekcje?

Gość superrrrr
Ja wiedziałam odrazu że w ciązy nie mozesz być,bo jak bierzesz tabl to jesteś cały czas zabezpieczona,nawet w tej 7 dniowej przerwie,co za kity tu Ci dziewczyny wypisywały...eechhh Tak może być infekcja,ale nie musi...idź do ginekologa a on rozwieje Twoje watpliwosci,do jajeczkowania(owulacji) nie dochodzi kiedy bierzesz tabl.

superrrrr - autorka napisała,że brała ( czas przeszły ) tabletki anty, jeśli po 7 dniach przerwy nie wzięła kolejnej tabletki to ryzyko istnieje, jeśli wzięła kolejne opakowanie to nie.ale tego nie napisała.

Gość superrrrr
Chyba jest to logiczne przedmówczynio.! Ja zakładam,że jest to tylko "przerwa" i zaczęła nastepne opakowanie bo tak z tego wynika.Oczywiście jeżeli nie rozpoczęła następnego opakowania to ryzyko jest nawet większe niż zwykle(jak to po tabl.zwiększona płodność).

Gość Patrycja19991
Właśnie później następnego opakowania nie brałam:) stąd moje obawy...

Gość paulinuchaaaaa
Acha teraz rozumiem... Hmm możesz być a nie musisz,różnie to bywa,jeżeli spóźnia się miesiączka zrób test z porannego moczu i nie bedziesz się więcej zamartwiała:)