Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

herr komendante

ateiści nie powinni obchodzić świąt

Polecane posty

to święto tylko dla chrześcijan ateiści jednak chętnie i z zadowoleniem stroją choinkę, latają po sklepach i korzystają z dni wolnych żal mi was [cześć]

Mylisz się,to jest święto pogan.Katolicy ukradli to święto pogan.Jest to w 100% święto pogańskie i katolicy nie powini go obchodzić, bo bóg w którego wierzą wsadzi ich do piekła

Gość własnie taaakto jest swięto po
gan

Katolicy wiele świąt "ustanowili" w dniach, w których pierwotnie odbywały się święta pogańskie, tylko nazwę zmienili :D

Ja pochodzę z rodziny ateistycznej. U nas te dni za bardzo się nie różnią od innych. Tyle tylko, że mamy wolne i więcej czasu spędza się z rodziną, a spotkania maja charakter bardziej uroczysty niż w innych dniach. Lecz wszystko odbywa się bez tej katolickiej otoczki. A odnośnie prezentów to dajemy tylko w gronie tej najbliższej rodziny-tej dalszej już nie. Tam tylko się odwiedzamy i składamy sobie życzenia.

Gość no sorrry urodzilam sie
w katolickiej rodzinie, przez x lat obchodzilam swieta, to co mam ich teraz nie obchodzic ? Lubie zwyczaje swiateczne co nie musi od razu wiazac sie z tym, ze musze tez wierzyc w boga ;/

No ja np dzielę się opłatkiem z innymi, bo mi smakuje ^^"

Gość fgbmjhlk
mi ciebie tez zal hipokryto 😴

Gość ta niedobra pupaa
no wlasnie, katole wyp........ z tego naszego poganskiego swieta. obchodzcie sobie boze narodzenie w marcu :p

Gość fgbmjhlk
jestem prawiczkiem :(

hehe ja tez lubię opłatek :)...już sobie ''zaklepałam'' ten duży bo w opakowaniu były dwa duze i dwa małe :D

ta niedobra pupaa-Widać że nie jesteś poganką,bo Wielkanoc też jest w 100% świętem pogańskim i katole nam go również ukradli

nalewka babuni---ja mogę w te dni iść do roboty-żaden problem. Ale urzędy są pozamykane w tych dniach i nie mam takiej możliwości. I jeszcze odnośnie Twojej wypowiedzi--my w dni wolne jak np boże narodzenie pójdziemy do pracy ale za to gdy wy katolicy będziecie pracować to my ateiści będziemy mieć wolne:-) Pasuje Ci taki układ???

Gość ateista=hipokryta
Proszę sie tu ateiści nie podpinać pod pogan, oni mieli swoich Bogów, chyba że jesteście nie ateistami a politeistami Tak że nawet jak to jest święto pogańskie to nie macie też żadnego prawa, zróbcie se chlańsko a nie hipokrytujcie

Obchodzimy święto narodzin Mitry. Katolicy swoje boże narodzenie powinni mieć gdzieś kolo lipca.

Gość ateista=hipokryta
ateiści forumowi strasznie jesteście nie poważni, to jaki z ciebie ateista jak w Mitrę wierzysz? a jak nie wierzysz to dziś jest zwykły piątek, napij sie piwa albo idź na disco

Gość daisy_daisy
co to znaczy,z e nie powinni? Wychowałam się w rodzinie katolickiej, a teraz nagle mam się wypiąc i pwoiedzieć sorry, ale ja z wami nie usiądę przy stole w wigilie bo nie wierze w całą tą szopkę? To dobra okazja na spotkanie się z rodziną, fajna tradycja wspólnie przygotowywanych i jedzonych posiłków, miło dzieciom prezentu kupić i patrzeć na ich uśmiech...choinka mnie wkurza no ale mama się uparła i dzieciaki też mają radochę ...i.... to tyle... Jestem ateistką i będę dumnie świętować i nic wam do tego!! właśnie wybieram się na kolację wigilijną!! WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYTSKICH

ateista=hipokryta => Idź się utop katogłupolu. Na świecie nie tylko ateusze i katole istnieją. Szczerze powiedziawszy nawet wasza sekta nie jest taka liczna.

Gość to jest święto chrześcijan
dzieci

Gość ateista=hipokryta
ide się utopić za twoją radą interesujący rozmówco Kalibanie daisy_daisy czysty pokaz hipokryzji

Gość zdjęcie w sepii
zacznę chodzić w święta do pracy jak sobie sami zaczniecie na kościół płacić bo póki co to klerowi nawet pieniądze ateisty nie śmierdzą. Jestem za tym, żeby zrobić tak jak w Niemczech, deklarujesz się katolem to płacisz rocznie 100 euro podatku, jak na razie to na kościół idą miliardy z naszych podatków. Nie ty więc będziesz decydował pajacu, kto może a kto nie może świąt obchodzić.

Gość ta niedobra pupaa
Poganin ta niedobra pupaa-Widać że nie jesteś poganką,bo Wielkanoc też jest w 100% świętem pogańskim i katole nam go również ukradli a co ma do tego Wielkanoc??? Wielkanoc nie musi byc w marcu, po pierwsze, po drugie- chrystus urodzil sie wlasnie w marcu i wtedy powinno sie obchodzic Boze narodzenie...

Gość aha i achhhhhh
nie lubię fanatyzmu. W żadnym wydaniu :o

Gość ____ponieważż
niektórzy maja swieto Bożego Narodzenia a niektórzy swieto choinki

Gość jebliwe świeta
____ponieważż niektórzy maja swieto Bożego Narodzenia a niektórzy swieto choink święto choinki nie jest w niczym gorsze od tego całego narodzenia,a napewno jest o wiele mniej zakłamane

Gość już po kolacji
"Mylisz się,to jest święto pogan.Katolicy ukradli to święto pogan" Czy poganie opatentowali to święto ? Nie, więc niczego im nie ukradliśmy

Gość Skuteczny100
Pierdolisz, liczy się zasada pierwszego posiadania. Kiedyś debilko nie było patentów, przed rokiem kurwa 0 więc poganie ustanawiając je jako pierwsze automatycznie stają się w posiadaniu tego święta. Więc ty Katolicki, herr komendante się już nie pokazuj tu na kafe, bo pokazałeś swoje oblicze, ignoranta, głupca, zapatrzonego w księżulka człowieka który tylko czci to co mu powie "czarnuch" na ambonie. Widać jacy z Was katolicy, wypierdalać z mojego kraju pogańskiego Kraju, wypierdlalać tam gdzie nalerzycie w Watykanie. Nie chcemy na Was łożyć kasy, chcemy rozwijać swoje dzieci, młodzież chcemy żyć w godności, a nie być Waszymi sługusami. Wypierdalać z herr komendate kurwa na czele!

Gość hbyhyujhugt
haha i jak zwykle pierdolenie ateistów - ale czy wy nie rozumiecie ze ludzi wierzących gówno to obchodzi czy symbole są pogańskie czy nie? liczy się cel, a nie głupie symbole, a celem jest świętowanie urodzin jezusa tzwele niedouczone i wszystkich naprawdę gówno obchodzi to czy glupia choineczka to pogański symbol czy chuj wie jaki ale antyklerykalne matoły do byle gówna się przypierdolą, sami będąc yebanymi huipokrytami i obchodząc święta