Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

herr komendante

ateiści nie powinni obchodzić świąt

Polecane posty

Gość o l jeeeeeeee
katolik, chrześciajnin czy agnostyk może jak najbardziej obchodzić święta, jednak ateiści który świętuje to już hipokryta i idiota w dodatku - bo sami często oskarżają katolików o hipokryzję, nie widząc tego u siebie

Gość Skuteczny100
to wypierdalaj czcić swojego jezusa do watykanu matole, nie za moją kasę. A widze, że katolicyzm nie nauczył Cię pisać, co więcej formułować poprawnie myśli. A jak to co to ma do rzeczy z symbolami, wszystko ma do rzeczy. Po chuj je używacie katolicy, skoro to takie nie ważne dla Was? Aha i nie jestem ateistą jestem człowiekiem co wierzy - wie - że jest życie poza grobowe a boskość coś innego znaczy dla mnie niż dla Ciebie ignorancie. Dla mnie Boskość to pomaganie ludziom a nie służenie "czarnuchom" oraz ich Bossa B16! Ja wole uratować chorujące dziecko, niż dać na czernucha kolejne auto, czy do watykanu na kolejne pałace, czy kurwa na jebanego jezusa statuetki kurwa ja pierdole jego mać - skąd w ogóle ten pomysł na tą gigantomanie. Ja chce aby Polacy żyli godnie, więc wypierdalaj do Watykanu. I nie martw się o inne rzeczy np. rząd, nimi się zajmiemy po Was.

Gość hbyhyujhugt
ale czy ty idioto nie rozumiesz że chrześcijanie nadali temu własne ''chrześcijańskie'' znaczenie? - to co było kiedyś i co wtedy znaczyło chuj wszystkich obchodzi

Gość hbyhyujhugt
i mówię o chrześcijanach ogólnie, nie tylko o katolikach tzwelu

Gość a idz
idz czcij dalej swoja choineczke i bombeczki a no i dzieci ratuj zamiast bluzgania na forum 🖐️

Gość ja tak miałam
Jakim zasmarkanym gnojkiem jesteś, aby komukolwiek mówić co powinien? Żal mi, bo płacisz za prąd, który marnujesz:o

Gość ja tak miałam
Widzę, że to tylko szmatława prowokacja, bo tego gnojka wcale tu nie ma

Gość Skuteczny100
a czy ty w ogóle wiesz co to znaczy prawdziwy chrześcijanin? Doszedłeś do tego w swoim marnym zakłamanym kurwa życiu? Czy ty kurwa myślisz, że prawdziwy Bóg, chciałby abyś dawał kasę na budynki, zamiast dzielić się nimi z innymi??? Nie pomyślałeś, że niszczysz swój, mój, nasz kraj wspierając jebaną instytujcję jakim jest kościół? Co ty sobei wyobrażasz miał na myśli Jezus pisząc miłuj bliźniego jak siebie samego? Czy to znaczyło, aby opluwać innych, dawać na luksusowe życie księżulków? Czy raczej chocdziło o to, że jak widzisz kogos w potrzebie to mu pomagasz. Wyobraź sobie, ile by ludzi uratowano, gdyby nie ten Jebeny Pomnnik Jezusa w Polsce co go wybudowano, pomyśl KURWA LOGICZNIE!

Gość a idz
idz dalej czcij swoje poganskie symbole 🖐️

Gość a idz
idz nie marnuj czasu idz ratuj dzieci 🖐️

Gość a idz
co ty tu jeszcze robisz, przeciez podobno ratujesz dzieci w wolnym czasie 🖐️

Gość Skuteczny100
widać, przemawia z Ciebie prawdziwy Katolik. Ja swoje już pomogłem, na tyle ile pozwala mi budżet na miesiąc grudzień. Nawet nie wiesz komu służysz... ale się przekonasz, przekonasz się kto na prawdę stoi po stronie zła, a kto po stronie dobra. Uwierz mi, że dobro zwycięża bo zło istnieje praktycznie tylko na ziemi. A potem cóż... nie krzycz do mnie, że Cię nie ostrzegałem. Zapamiętaj moje słowa, jak znajdziesz się na końcu swojego życia, i po nim. Przypomnisz sobie słowa i zrozumiesz, kogo tak na prawdę czciłeś. Kto kryje się za maską Watykanu, Kościoła, i ich świętości. Życzę, Ci abyś kiedyś przejrzał na oczy.

Gość a idz
a idz co ma watykan do mojej wiary 🖐️

Gość hbyhyujhugt
kościół też mnie chuj obchodzi - nie jestem katolikiem, wydawało mi się że to topic o świętach, chrześcijanach i poganach ale jak zwykle ktoś musi zgubić wątek i piertolić farmazony na inny temat

Gość a idz
jestem katoliczka rowniez ze wzgledu na to, ze w srodowisku ateistow przewazają tacy cwaniacy plujacy kurwami jak ty 🖐️

Gość te skuteczny
dlaczego za twoją kasę? ja też płacę podatki i muszę np. sponsorować bandę nierobów w urzędach, jakieś debilne partie.Wiesz, każdy daje kasę na to co chce a najlepiej mieć jej tyle,że nie trzeba wybierać czy dać księdzu ( do czego nikt cię nie zmusza) czy choremu dziecku.I jeszcze jedno-cham zawsze jest chamem.I na prawdę żenujące są wypowiedzi pseudo katolików, bo katolik nie operuje takim językiem.

Gość ja tak miałam
Nie piszcie. To smarkateria robi prowo:(

Gość te skuteczny
poza tym,kim ty jesteś żebym miała cię słuchać i twoich ostrzeżeń? jesteś tylko jakimś wulgarnym pyskaczem.

Gość Inga87
Te święta były świętami pogańskimi więc to chrześcijanie są hipokrytami że przejęli pogańskie tradycje, tak trudno wymyślić coś swojego ? Trzeba od pogan zrzynać ? - których nota bene KK tępi ? Coś tu nie halo. To wy jesteście hipokrytami. Poza tym np. Chińczycy masowo obchodzą te święta, a w Chinach jest tylko 2% chrześcijan - ot efekt globalizacji i nic więcej. Gdyby te święta były bardziej prywatne a nie państwowe i nie zakorzenione tak bardzo w kulturze masowej to nikt by ich nie obchodził.

Gość a idz
pogan i innych mam centralnie w dupie a swieta obchodze w domowym ciepelku, ktorego nie przebije nawet najwieksza liczba "kurw" w twojej wypowiedzi 🖐️

Gość a idz
chinczycy dodatkowo zamiast karpia maja psa w galarecie 🖐️

Gość te skuteczny
Ja obchodzę narodzenie Jezusa Chrystusa.Odkąd to On jest pogańskim bożkiem,że oskarżacie chrześcijan o kradzież?

Gość cxfcfvggbvhg
inga87 żałosna antyklerykałko a czy znasz jakiś przepis kościelny zabraniający przejmowania od pogan tradycji, obrządków? albo w piśmie świętym? bo ja nie więc nie pierdolcie farmazonów

Gość te skuteczny
Ups,to chyba faktycznie mało znasz:(

Gość CzłowiekKtóryWie
Ateiści to pojeby. Tyle w temacie :D

Gość te skuteczny
Dlaczego używacie takiego języka? to was dowartościowuje? jak nazwiecie kogoś pojebem to czujecie się mądrzejsi czy co? żałosne.

Gość Inga87
Bardzo to jest ciekawe że przed wynalezieniem Bożego narodzenia poganie obchodzili swoje Święto Godowe (21-22 grudnia) a także związane z zimowym przesileniem -Saturnalia (17-24 grudnia). Za to 25 grudnia, było datą obchodzenia święta bóstwa Sol Invictus. Oczywiście chrześcijanie adaptowali te święta do swoich potrzeb i zapożyczali z nich rożne tradycje i gadżety aby łatwiej przekonać pogan do swoich chrześcijańskich świąt, to tak to by poganie posłali ich w cholerę ;] Ale to tylko świadczy o słabości samego chrześcijaństwa które nie potrafi się obronić samą doktryną, tylko musi wymyślać nową datę narodzenia swojego Boga żeby przypodobać się poganom.

Gość te skuteczny
No popatrz,chrześcijaństwo się nie umie obronić.Taaa,wszyscy słyszeli o tamtych a nikt nie słyszał o Jezusie.A kto wymyśla nową datę? jakaś pseudoteolożka na onecie? Gratuluję wiedzy.

Gość te skuteczny
I Boże Narodzenie nie zostało wynalezione,ono po prostu się zdażyło.

Co za bzdury.Ogólnie chciałem coś napisać o pogaństwie,o wprowadzaniu chrześcijaństwa do Polski itp.Studiowałem w tym kierunku i mam nieco wiedzy z tego zakresu.Tym bardziej że sam jestem poganinem.Ale jak widzę podst powyżej to nie zamierzam nic pisać,bo z fanatykami religijnymi nie ma co dyskutować.Tym bardziej że nie posiadają oni żadnej wiedzy,zarówno z pogaństwa jak i z chrześcijaństwa.Jeśli ktoś twierdzi że 25 grudzień nie był świętem pogańskim ,tylko chrześcijańskim bo Jezus się wtedy narodził to już wiem wszystko.Poczytajcie przynajmniej na temat krzyża.Krzyż ma swoją symbolikę w astrologii,nie ma nic wspólnego z dawnym uśmiercaniem ludzi.Ale katole i tak wiedzą lepiej.Ale skoro życie w kłamstwie sprawia im radość,to niech tak pozostanie.