Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mampytankokrotkie

owulacja jest z jednego jajnika czy dwoch?

Polecane posty

Gość mampytankokrotkie

jw i drugie pyt- to mozliwe ze boli mnie lewy jajnik tylko i ze jest to owulacja?? dzisiaj mam 13 dc

owulacja jest z jednego jajnika, dlatego boli Cie tylko lewy bo w tym miesiacu masz owulacje z lewego i tyle

Gość mampytankokrotkie
dzieki ,juz przestalo bolec :*

Gość mampytankokrotkie
to byl taki lekki bolik taki po porostu ze czulam ten jajnik:/ nie straszcie mnie ze to moze byc ciaza:/ normalnie nie zauwazylabym tego bolu ale teraz kiedy boje sie ze moge zaciazyc to wszystko zauwazam :D ale sadze ze to owu bo akurat 13 dc :D

Gość zrob usg dopochwowe
to sie dowiesz, czy z jajnikiem wszystko w porzadku. A tak poza tym...jajeczka produkuja oba jajniki, tyle, ze...na zmiane :) pecherzyki rosna wokol jajnikow i raz w miesiacu najwiekszy peka i uwalnia komorke jajowa

Gość niech strace dla
mozliwe wiec ze dzis 13dc mialam owulacje?? Wydaje mi sie ze tak bo +14 i wychodzi 27 dni a moj cykl ma 26-28 dni :) a skoro wspolzylam z chlopakiem 6 dc to chyba ciaza wykluczona?? Aha dzis tez pojawil sie sluz plodny (konsystencji bialka kurzego) lecz na razie jest metny, nie jest przezroczysty Wczesniej od 11 dc mialam sluz wodnisty, metny

Gość zrob usg dopochwowe
przyjmuje sie ze plemniki moga przezyc dwie doby, ale trafilam kiedys na inf.,ze w sprzyjajacych warunkach nawet do tygodnia...czyli siedza gdzies w nas (o ile dalismy im te mozliwosc) i czekaja, maniaki jedne;) na wedrujace jajeczko. Obserwacja sluzu to troche za malo na wnioski o ciazy lub jej braku, bo moze go zmieniac wiele czynnikow (przeziebienie, leki). Jezeli polaczyc badanie sluzu z tzw.kalendarzykiem mozna mniej wiecej okreslic owulacje. Przy regularnym okresie co 28-30 dni jest miedzy 12 a 14 dniem. Ja jednak na tej metodzie antykoncepcyjnej bym sie nie opierala. Zbyt zawodna...