Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość wscieklacytryn

Antykoncepcja a ciąża

Polecane posty

Gość wscieklacytryn

Witam, powiedzcie mi proszę, dziewczyny, jeżeli macie pojęcie na ten temat, czy przy regularnej antykoncepcji, można zajść w ciąże? Przybliżę może moją sytuacje. Biorę tabletki od 2 miesięcy. Najpierw lekarz przypisał mi Midiane po której czułam się normalnie jedynie wystąpiły małe plamienia o czym uprzedził mnie lekarz, i zdarzyło mi się , że z tabletką spóźniłam się kilka godzin, jednak nadrobiłam to , a z chłopakiem współżyłam dopiero po jakiś dwóch dniach. Wszystko było dobrze, zrobiłam przerwę 7dniową, dostałam okresu praktycznie na 2 dzień. Następne tabletki jakie przypisał mi mój gin.( to Yasmin( zmienił je gdyż podobno Midiane wycofano z rynku). Czułam się dobrze na początku, pod koniec ostatniego tygodnia przyjmowania leku pewnego dnia źle się czułam cały dzień, zwymiotowałam, ale to było po jakiś 10 godzinach co najmniej od wzięcia ostatniej tabletki, a podobno one wchłaniają się do 4-5 godzin ale też tego samego wieczoru wzięłam kolejna dawkę hormonu i dalej znowu brałam regularnie a sytuacja z wymiotami nie powtórzyła się jednak nadal przez kolejne dni źle się czułam, mdliło mnie i bolał mnie brzuch. 21 grudnia wzięłam ostatnia tabletkę z Yasmina , na drugi dzień już nie miałam takich mdłości, brzuch mnie nie bolał taki sposób jak wcześniej, za to ból zmienił się w typowo "okresowy" .Mimo tego jest dzisiaj 24 grudnia a ja nie mam okresu . O co chodzi? Czy to tak tabletki na mnie działają, czy możliwa jest ciąża, chodź zaznaczam, że tabletki brałam z zegarkiem, a do tego moje wszystkie stosunki odbywały się z dodatkowym zabezpieczeniem jakim jest prezerwatywa.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować