Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleopatra5544

Zaparcia- lekarz

Polecane posty

Gość Kleopatra5544

Witam. Od ponad 1,5 roku mam problemy z zaparciami, mimo że odżywiam się zdrowo. Nic nie pomaga. Byłam już u zwykłego lekarza rodzinnego, który mi jednak nie pomógł i nie wiedział co może je powodować, skoro odżywiam się na co dzień zdrowo, był łaskaw mnie tylko nastraszyć, że jeżeli coś z tym nie zrobię to będzie źle. Tak więc moje pytanie brzmi: Jaki lekarz zajmuje się tego typu problemami, do jakiego mogę się zgłosić? Dodam, że mam 17 lat. z Góry dziękuje za odpowiedzi:)

Gość ptaszynka***
Gastrolog?

Gość yyy co ty masz za buca
za lekarza rodzinnego ;/ a pozniej sie dziwia ze ludzie maja raki i inne chorobska, jak taki konowal nie potrafi nawet skierowac do odpowiedniego specjalisty. podwyzek by tylko chcieli ;/

Gość Kleopatra5544
Ok dziekuje, teraz tylko znaleść w mojej małej mieścinie gastrologa:D A co do lekarzy to owszem, są beznadziejni.

Gość ptaszynka***
Tak rozumiem. Ale koło nawet najmniejszej mieści jest jakaś większa i tam gastrologa poszukaj.:)

Gość ptaszynka***
Kleo, a może coś takiego. Wieczorem, przed snem zjadaj dwa nieobrane ze skórki jabłka, oraz naszykuj sobie śniadanko. Do miseczki wsyp płatki owsiane górskie, otręby spożywcze, kilka śliwek suszonych. Zalej to wrzątkiem i niech tak to stoi do rana. Po obudzeniu wypij szklankę przegotowanej, ciepłej wody. Po 15 minutach zjedz przygotowane wieczorem śniadanie. Jeśli papka jest zbyt gęsta dolej wrzątku. Takie śniadanko wprowadź do swojej diety na stałe. W ciągu dna pij dużo soków i niegazowanej wody. Wydaj mi się, że powinno to przynieść poprawę. Pozdrawiam świątecznie! 🌼

Gość Kleopatra5544
Dobrze spróbuję ze śliwkami, bo same płatki z otrębami jadam na śniadanie, do tego jeszcze dodaję czasem rodzynki. Ale nie pomaga. Jabłka też jadam dużo, ale nie przed snem. Chodzi Ci dosłownie przed znem czy np. koło 19.00, bo o tej godzinie jadam zwykle ostatni posiłek?

Gość ptaszynka***
Tak, tuż przed snem. Potem tylko ząbki umyć i do łóżeczka.