Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze i głupia ale co tam

jak się idzie do kogoś w święta to mówi się wesołoch świąt??

Polecane posty

witajcie mam moze głupie ale ważne pytanie:) co się mówi jak się idzie do kogoś w odwiedziny w święta (do znajomego) pierwszy raz tam idę, nie znam jego rodziców ani nic, to co się mówi dzień dobry i co Wesołych świąt? mimo że już się kończą? czy raczej darować sobie to wesołych swiąt i tylko dzień dobry? zawsze w św siedziałąm w domu ewentualnie do mnie jakiś bliski znajomy przychodzil a ja oprócz do rodziny nigdy w św jakoś nie wychodziłam:P więc nie wiem a nie chce wyjsc na głupka przed jego rodzicami:)

Gość nobody-s perfect
tak, mówi się Wesołych Świat

tak też myślałam chociaż to trochę głupie skoro się już kończa i jest to np 2 dzień, no ale ok, dzięki :)

Gość za zasadniczą różnicę w
hmm, mówi się dzień dobry i przynosi coś dla pani domu.. Wesólych świąt życzy się przed świętami a nie na powitanie :):)

no to kurcze w końcu się mówi czy nie mówi bo nie wiem;/ a nawet jak się coś przynosi to też coś trzeba powiedzuiec nie?

a może "Heil Hitler" będzie dobrze? :)

Gość gdfgfdgdagvwg
wg mnie to raczej cos w stylu "wszystkiego najlepszego z okazji swiąt" itp. Bez przegiecia z tymi wesolymi swietami. jak juz nie bedziesz sie widziala przed Nowym Rokiem to tez mozesz o tym wspomniec

spadać durne podszywy://////

Gość bez sensu mówienie wesołych
świąt na przywitanie... Przy wyjsciu możesz powiedzieć że miło ci było spędzić świąteczny dzień u nich. Ale na powitanie "wesołych świąt" jest chyba zupełnie nie na miejscu

Gość Gosia

Na Święta czy po Świętach jak nasz wujek z rodziną przyjeżdżał to zawsze mówił "Kolęda, kolęda, na szczęście na zdrowie, na ten Nowy Rok" ale nie pamiętam co my odpowiadalismy 🙂 chyba nic szczególnego. 

A na Wielkanoc jak się do kogos przychodzi to mówi się "Chrystus Zmartwychwstał, Alleluja!", a domownicy odpowiadają "Prawdziwie Zmartwychwstał, Alleluja" 

🙂