Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliannka45

pleśniawki jak sie pozbyc..........

Polecane posty

Gość liliannka45

noworodek ma 2 tygodnie i biały nalot na języku.... jak się pozbyć tych pleśniawek? czy konieczna jest wizyta u pediatry?? czy sa bezpieczne srodki dostepne w aptece bez recepty.....

Gość ćma cme
Hej , do mnie przyszła połozna po porodzie i powiedzialo że dziecko ma pleśniawki , kazała kupić Aftin i nalać go na gaze i przecierac jezyk dziecka tak robiłam ,ale pleśniawka nie znikła,poszłam do pediatry i mówie że dziecko ma pleśniawke ,a lekarz na to że to tzw."język mleczny" Także napierw to dobra diagnoza, potem aftin w aptece bez recety i przecierac język słyszłam ze w jak nie znika to się fioletem smaruje buźke ,ale tego nie jestem pewna w 100%

ale bialy nalot u dzieciaczkow to nie jest zadna plesniawka :/ :/ to jest nalot po mleku

Gość evelina2111111
smaruj plesniawki paleczka nasaczona sokiem z cytryny. mojej corce pomoglo. albo kup aftin

Gość afffffffffffffse
noworodkowi sok z cytryny !!!!!!!!!!!!!!!! nasz mały miał pleśniawki dodam że nie tylko na języku co zgodzę się często mylone jest z nalotem z mleka nie pomagał ani aphtin ani nystatyna ani gencjana wyparzałam wszystko co się da !!!!!!!!! wszystko prałam w 95 stopniach C masakra jakaś praktycznie cały dom odkaziliśmy i nic w końcu mąż gdzieś wyczytał że problem pleśniawek trzeba zostawić niech się sam wygoi skoro nic nie pomaga i u nas tak się stało po kilku dniach ;) jedni też twierdzą że pleśniawki znikają gdy dziecko skończy pić mleko modyfikowane !!

Gość karola29
fioletem posmarować w całej buzi czyli wodnym roztworem fioletu gencjanowego zamoczyć wacik do ucha w fiolecie i buzię wypędzlować tym powtarzać przez kilka dni, pleśniawki zaczną odpadać Aftin jest do dooopy