Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama12miesiecznych blixniaczek

czy to naprawde jest takie obrzydliwe i nie do przyjecia?

Polecane posty

bylam na swieta u tesciow i bratowa caly czas gadala jakie to obrzydliwe i nie ludzkie karmic piersia 12 miesieczne dziecko...

Gość ola z przedszkola
Nieludzkie?? Bez przesady. Osobiście nie przepadam za karmieniem piersią. Ja uważam że max 6 miesięcy. Ale to sprawa każdej kobiety. 12 miesięcy nie do przyjęcia?? Moja kumpela karmiła 3 lata i 2 miesiące!!!!

Gość yvgbhjynkumli
Karmienie rocznego dziecka nie jest obrzydliwe ale dwuletniego i starszego juz jak najbardziej

ja karmiłam 11 miesięcy, ale jak karmisz dłużej to tylko mogę pogratulować wytrwałości :) dla dziecka nie ma nic lepszego .bratowa widać nie wie tego

Gość karmienie dziecka
nigdy nie jest obrzydliwe, to natura, ktora obrzydliwa z zalozenia byc nie moze.

dziekuje :) mam zamiar karmic do 1,5 roku dluzej nie, narazie uwazam ze nic w tym obrzydliwego

Ja karmiłam 2 lata i jestem z tego dumna:)' w moim przypadku byli nawet tacy co twierdzili,że to patologia heeh Drugie dziecko mam zamiar też karmić długoooo:)' Pozdrawiam...

Gość SDfg
2 lata ... to pewnie cycki mowia czesc pepkowi

Gość o matkooooooooo i córko.....
3 lata karmić piersią? też uważam, że pół roku to max, sama karmiłam jedynie 2 miesiące, gdyż musiałam wrócić do pracy, a moje piersi niestety nie wyglądają tak jak przed porodem, pomimo masaży i kremów ujędrniających używanych przez całą ciążę i okres karmienia aż do dzisiaj:( obecnie mój syn ma 3 lata, nie wyobrażam sobie, żeby go karmić jeszcze piersią, przecież to duży facet...a później kobiety się dziwią, że ich mężowie zostawiają...

Gość do SDfg
oby tylko pępkowi, pewnie sięgają do psitki albo i dalej, a jak idzie zapewnie to zarzuca je sobie na ramiona bo obijają jej kolana

A ja powiem tak : -pokarm po roku jest malo tresciwy( jesli bylo by inaczej lekarze nie kazali by rozszerzac diety polroczniakowi) -Czulosc mozna dziecku okazac na milion innych sposobow(nie koniecznie podajac suta do buzi do 3 lat; ) -Dziecko ktore dlugo jest karmione czesto potem szuka cycka jeszcze przez dluzszy czas..(ciezko jest odstawic) -Wzbudza to niesmak u innych ludzi.. -Dziala na zmysly meskie( partnera )czesto odpychajaco...

Gość google nie parzy, nie gryzie
Nic w tym nie ma fajnego czy naturalnego, jesteśmy ssakami i każdy ssak jak tylko jego potomstwo może przyjmować inne pokarmy niż mleko odstawia dziecko od mleka z piersi - to jest naturalne a karmienie rocznego dziecka piersią tylko w gatunku ludzkim się spotyka - anie to naturalne ani z korzyścią dla matki/ dziecka a już na pewno nie dla otocznia.

Powiem tak moje piersi nie są takie jak były wcześniej ale są w miare:) Po 2.Karmiłam córke rano i wieczorem i nie przy ludziach jak tu nie które Panie sugerują...(gdy była juz większa) Po 3.Mam wspaniałego męża i toleruje ogółem to ze moje ciało zmieniło sie po porodzie...nawet pomagał mi gdy na początku miałam problemy z karmieniem... Po 4 nikt mi nie bedzie narzucał jak długo mam karmic dziecko PO 5 nIE MIAŁAM PROBLEMU Z ODSTAWIENIEM CÓRKI OD PIERSI:) Po 6 powtórze jeszcze raz jestem dumna z tego ze karmiłam córke piersia...Jak sie nie podoba to sie nie odzywajcie!!

Gość google nie parzy, nie gryzie
"Po 6 powtórze jeszcze raz jestem dumna z tego ze karmiłam córke piersia..." ale z czego? normalna sprawa a nie powód do dumy, jak jesz śniadanie rano to tez jesteś dumna?

ile ludzi tyle opinii, nie przejmoj sie ty . chociaz ja uwazam ze to nie do konca smaczne i bardzo meczace dla matki takiego duzego bobasa piersia karmic.ale to moje zdanie.

Gość ja mam trojke dzieci i dwojke
starszych karmilam do roku, a teraz mam polroczniaka i jego tez zamierzam tak dlugo karmic. zawsze sobie myslalam ze 6 miesiecy i basta, jednak w rzeczywistosci zawsze wychodzilo inaczej. nie odmowie dziecku jesli domaga sie tego bliskiego kontaktu - szczegolnie ze po 3 miesiacach zawsze wracalam do pracy wiec dzieci w ciagu dnia byly czesciowo na modyfikowanym i czesciowo na odciagnietym, dlatego czas po pracy nalezal do nas bo oboje bardzo potrzebowalismy po calym dniu rozlaki tej bliskosci jaka daje wlasnie karmienie naturalne. weekendy, dni wolne i swieta oczywiscie byly rowniez na pierci (wtedy czesciej przystawialam niz zazwyczaj w ciagu dni roboczych). po roku bar mleczny byl zamykany (oczywiscie stopniowo) i przechodziliśmy bezposrednio na mleko krowie.

Gość vgbvhbhnbj
''obrzydliwe'' to są cycki po takim długim karmieniu :O

Gość ja mam trojke dzieci i dwojke
wierz mi, ze bez karmienia z wiekiem robia sie rownie obrzydliwe. wszystko zalezy od tego jakie masz mozliwosci finansowe i czy stac cie na profesjonalne zabiegi kosmetyczne i porzadne srodki o dzialaniu ujedrniajacym. jesli nie to niezaleznie od tego czy karmilas z roku na rok bedziesz wygladala coraz mniej korzystnie. mloda jestes i jeszcze zycia nie znasz.

Gość dxrfasaxzzz
Do 1,5 roku to jeszcze ładnie wygląda ale około dwuletnie dziecko przy cycu to obrzydliwe