Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wszystkiego powyżej uszu

Musze wyjechać.

Polecane posty

Chce wyjechać do Niemiec. Nie wiem jak tego dokonać, bo nie jestem pełnoletnia, ale chce tam wyjechać. Ze szkołą (nawet niemiecką) nie byłoby problemu - mam opanowany język na poziomie C1 (potwierdzona certyfikatem), miałabym u kogo mieszkać - siostra mojej mamy (mój chłopak z którym jestem ponad rok tez sie oferował ale sądze że na współne mieszkanie jeszcze chyba za wsześnie) ehhh ... tylko co zrobic by przekonac rodziców? A ja musze wyjechać. Uczyłam sie uporczywie języka, bo nie mogłam wytrzymać w domu, z pijącym ojcem i matką która nie ma zamiaru nic z tym zrobić. Ze szkołą która nic mi nie da bo nawet jak skończe LO i pójde na studia (to w Pl niestety łatwo pracy nie znajde) Poradźccie ;/

Nie podałam dokładnego wieku - mam 17 lat

Gość malinowy siorbet
szerokiej drogi już czas 😭 pogadaj z ciotką, jak się zgodzi to po prostu informujesz starych że wybywasz

Ciotka (siostra mojej mamy się zgodziła, rozmawiam z nią o tym już od pół roku) ale jak to załtwić z rodzicami? Moge tak po prostu powiedziec że wyjeżdżam? A jak to wygląda prawnie?

Gość philosoph
schnela! fahren Sie! aufwidersechen!

wypowie się ktoś jeszcze?

Gość moim zdaniem powinnas powiedzi
powiedziec rodzicom, jak bardzo sie tu meczysz, uwierz, chca jak dla ciebie najlepiej. wylap jakies argumenty, ze niemcy=lepsza przyszlosc dla ciebie

Gość moim zdaniem powinnas powiedzi
ze jesli z tad nie wyjedziesz teraz, to stracisz szanse na lepsze warunki rozwoju, stracisz na dlugo chlopaka, ktorego tak bardzo kochasz. ze w polsce sobie nie radzisz, zmagasz sie z wieloma problemami itp.

Gość pierdolicie tutaj
powiedz ze jestes w ciazy z m,urzynem i ze moge cie nawet z domu wypierdolic a ty i tak urodzisz to dziecko....

Gość nie do pojecia
Ile brakuje ci do 18stki? pewie nie duzo.Moze sprobuj zdac mature i wtedy wyjechac.