Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manijka

Sonda dla kafeterian.

Polecane posty

Gość manijka

Pytanie - ile czytacie np. miesięcznie? Mam na myśli literaturę, nawet szmatławą, w każdym razie coś, co wymaga skupienia uwagi przez dłuższą chwilę, a nie przelatywania po łebkach. Czy jeśli czytacie mniej, niż zwykle, odczuwacie to jakoś we własnym sposobie mówienia, zubożałym słownictwie? Czy takie strony jak kafe, demoty, pudel, które wymagają skupienia uwagi tylko na chwilę, oduczają Was koncetracji?

Gość manijka
*koncentracji miało być :)

Gość ring mi omajende
czytam kafe co dzień, tasiemce są jak najbardziej literaturą wysoką

czytam w zaleznosci od tego ile mam czasu, srednio tak ..5 ksiazek miesiecznie ( a chciałabym duzo więcej ) "Czy takie strony jak kafe, demoty, pudel, które wymagają skupienia uwagi tylko na chwilę, oduczają Was koncetracji? " no nie żartuj:P

hm... w zależności od grubości, ale tak trzy dwustustronicowe książki co miesiąc, gazeta focus, czasem national geographic oraz oczywiście avanti lub joy. czasem przeczytam jedna, ale 600 stronicowa książke. Zależy ile mam czasu.

u mnie roznie, czasem czytam ze 3 ksiazki tyg, a teraz przez caly grudzien przeczytalam tylko 3. na 2 osttanie pytania odpowiadam-nie

Gość mam tak samo>
Levi, a czy uważasz, że 300 stron miesięcznie to dużo skoro piszesz o kursie szybkiego czytania? Ja jak mam wolne to w 1 dzień przeczytam 1000 (tak, tysiąc) stron- jeśli książka mnie 'wciągnie'

300 to nie dużo ale też trzeba mieć uwagę że osoba po kursie przeczyta taka stronę w kilka sekund a mi to zajmuje ze 2-3 minuty ;) poza tym ja nie jestem maniakiem czytania :)