Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piokuch

DOM W NIEMCZECH

Polecane posty

Gość piokuch

Witam ChcĘ kupić dom w Niemczech.Czy ktoś wie jakie są opłaty,stosunek Niemców do Polaków.ITD.Myślałem o Penkun.pozdrawiam

Gość piokuch
No wiadomo. Ale chodzi mi o konkrety.Może ktoś wie cos bliższego na temat stosunków jakie panują w wioskach,miasteczkach przygranicznych.Ich stanowcza cisza nocna ,brak możliwości grila /chodzi o ogień otwarty/na wlasnym ogrodzie .Może sie mylę??? Proszę napiszcie.

Gość GRECIKK..
Tak cisza nocna od 22 ,przestrzegana jak masz uciazliwych lub wrednych sasiadów ,choc jak to bywa polak potrafi i mozna obejsc piszac kartki ze w dniu tym a tym odbedzie sie impreza od tej do tamtej godz i w tedy jestes kryty ,z grile jest ok bo to twoja posiadlosc majac gosci na grilu zachowujcie sie spokojnie bez krzyków i takich tam to bedzie spok,czy nas lubia to zalezy od danego osobnika generalnie nie maja wielkich problemów

Gość GRECIKK..
a co do stosunku sasiadóe to ja mam dwa sprawdzone metody albo z nikim nie utrzymuje kont sasiedzkich ,albo zaciesniam je wlasnie gril z sasiadami i takie tam ,jesli chcesz dobrze z nimi zyc to udzielaj sie ,napraw cos komus ,wypij wlaszke przy okazji zmiany kola u sasiada itp

cisza nocna obowiązuje od 22 jednak jak np dwa dni wcześniej wywiesisz kartkę że wyprawiasz przyjęcie urodzinowe czy coś i prosisz o wyrozumialość to nic nie zrobią (oczywiście mowa tu o sporadycznych imprezach a nie cotygodniowych) :P jeżeli nawet przyjeżdża policja kiedy jest za glośno to każą ściszyć/wylączyć muzykę i odjeżdżają a jak dalej robisz glośno i muszą przyjechać drugi raz to już dostaniesz mandat. Grillować możesz jak chcesz jeżeli nie dymisz sąsiadowi na taras prosto w twarz naprzyklad :classic_cool: no i sąsiedzi jak sąsiedzi zależy na kogo trafisz. co do oplat to wszystko zależy czym ogrzewasz itp. gas, fernheizung, oelheizung itd.