Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tomaszproblem

trądzik przeszkodą miłości?!

Polecane posty

Od niedawna jestem zainteresowana chlopakiem z rownoleglej klasy. Rozmawiamy, piszemy smsy, generalnie zawsze jest o czym gadac :) Mamy po 18lat. Jest przystojny, brunet, zielone oczy, inteligentny i wysportowany jednoczesnie. Jedyna rzecz jaka mnie lekko odrzuca to to, ze czasem na twarzy ma tak OBLESNY tradzik, ze nie moge na to patrzec, natomiast za np. tydzien ma skore gladka. Co to moze byc, od czego zalezy i CZY DA SIE jak to wyleczyc NA STALE?!

Gość kak
Trądzik jest schorzeniem, z którym trzeba sobie codziennie radzić. Raczej sam nie zniknie (choć są wyjątki). Wystarczy jednak odpowiednia pielęgnacja skóry i stosowanie kremów (i innych antytrądzikowych preparatów), korzystanie ze specjalnych zabiegów, by problem trądziku był odrażający. Dzięki kompleksowemu działaniu można nieco trądzik „ujarzmić. By walka z trądzikiem była skuteczna, preparatów do mycia twarzy należy używać dwa razy dziennie. I to w zupełności wystarczy. Regularnie nawilżaj oraz tonizuj skórę to następne „działania, które pomogą w zwalczeniu przykrego problemu. Oprócz tego w walce z trądzikiem istotne jest działanie punktowo awaryjne. A zatem jeżeli na skórze pojawi się niemiła „niespodzianka w formie pryszcza, to warto zastosować miejscowo sztyft na wypryski. Dzięki nimu jest możliwe szybsze gojenie. W składzie sztyftu znajduje się najczęściej kwas salicylowy (ale uwaga ! Może on powodować przesuszenie skóry, albo podrażnienia), olejek z drzewa herbacianego oraz substancje łagodzące. Ja polecam Revitol Spot Gel. Wymienione wyżej działania to nie koniec walki z trądzikiem! Więcej informacji na temat likwidacji szpecących pryszczy, wągrów można znaleźć na stronie http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2010/09/30/walka-z-tradzikiem-w-7-krokach/