Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 samotny wilczek

Matka mojej dziewczyny uwaza ze niezaleznie kto zaprasza to i tak placi facet

Polecane posty

Go艣膰 AAAAASIA 26
kobieta z klasa nie wymaga p艂acenia za siebie ale docenia 偶e trafia na prawdziwego faceta kt贸ry poczuwa si臋 do p艂acenia za ni膮. Tak to ujm臋. R贸wnouprawnienie to 艣ciema, sory,jak ma by膰 r贸wnouprawnienie skoro to np.kobieta rodzi dziecko i to na og贸艂 do niej nale偶y obowi膮zek dbania o dom ? wi臋c autorze nie p.i.e.r.d.o.l. farmazown贸w,nie chcesz p艂aci膰 za lask臋-nikt Ci nie ka偶e! Ale daruj sobie obra偶anie innych:o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kazda dama placi sama
wilczek ty juz dales z siebie zrobic dojna krowe. Nastepnym razem jak pojdziecie po zakupy to pozwoj jej naladowac co chce, sam nie bierz nic, a jak bedziecie przed kasa to odejdz i zostaw ja tam z tym calym majdanem co nakladla do koszyka i rachunkiem do zaplacenia. Takie pozegnanie zrobil jeden moj kumpel swojej blacharze. Ale byl obciach na pol sklepu. Nie wiem czy wiecej sie odwazy kogos naciagnac.

Udost臋pnij ten post

Ale co z tego ze kobieta rodzi dzieci - facet ma rodzic ? Ty jakas dziecinna jestes Ale to ze opiekuje sie dziekiem nie oznacza ze ma siedziedc na dupie i nic wiecej ni\\e robic. Ja nie toleruje takich nierobow:p \"kobieta z klasa nie wymaga p艂acenia za siebie ale docenia 偶e trafia na prawdziwego faceta kt贸ry poczuwa si臋 do p艂acenia za ni膮\" hehehehe dobre:P docenia, czyli 艂askawie pozwala mu sie z soba widywac. jakie to p艂ytkie :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdgfgdfhfghhf
asia jestes takim zerem, nigdy nie widzialem takiego czlowieka bez mozgu. myslisz ze jestes wyjatkowa bo masz cipke miedzynogami. zobaczysz bedziesz po 30sce i bedziesz zamiatala ulice i nikt ci nic nie postawi, najwyzej ty bedziesz stawiac lody za kase. minie mlodosci wyzysk jaki prowadzisz. facet patrzy na takie dziewczyny tylko jako obiekt w ktory moze sie sposcic. wez zadbaj o siebie, zacznij pracowac i odpowiadac za siebie!! jaka bezwstydna kurwa, pijawka asiaaa

Udost臋pnij ten post

ja nie wymagam placenia za siebie i bardzo doceniam jesli facet pozwala mi za siebie zaplacic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AAAAASIA 26
AUTORZE i reszto meskich ciot oraz kobieton贸w zaciekle broni膮cych tego idiot臋 -proponuj臋 wreszcie naprawd臋 powi臋kszy膰 sobie tego penisa bo wida膰 偶e frustracja spowodowana jego minimalnym rozmiarem zaczyna zatruwa膰 Wam 偶ycie co wida膰 na przyk艂adzie obra偶ania innych ludzi...to tak na marginesie...A tak poza tym to dalsza dyskusja z Wami nie ma sensu, mam nadziej臋 偶e ju偶 Wam ulzy艂o po wy艂adowaniu negatywnych emocji... PS.A to jaka jestem to pozw贸lcie 偶e b臋d膮 ocenia膰 ci kt贸rzy mnie znaj膮, osobi艣cie...

Udost臋pnij ten post

Tak to ju偶 si臋 niestety utar艂o, 偶e nie wszystkie przywileje zwi膮zane z p艂ci膮 s膮 traktowane na r贸wni. Podobnie z sytuacj膮, gdy facet zalicza kobiety jedna za drug膮 i si臋 go nazywa macho, a sytuacji, gdy kobieta zalicza facet贸w jednego po drugim, to si臋 j膮 nazywa puszczalsk膮. Przy p艂aceniu przywykli艣my do starych norm, gdzie p艂ac膮 m臋偶czy藕ni, gdy偶 tak od zawsze robili gentlemeni i to z nimi nam si臋 to kojarzy takie zachowanie... R贸wnouprawnienie r贸wnouprawnieniem ale zasady savoir- vivru to inna historia. Osobi艣cie uwa偶am, 偶e kobieta ZAWSZE powinna zaproponowa膰 przynajmniej zap艂acenie za siebie, lub za dwoje w ramach rewan偶u za poprzednie wyj艣cie. No a m臋偶czyzna? Panowie, nie oszukujmy si臋- przecie偶 wszyscy wiemy, 偶e ten, kt贸ry odm贸wi b臋dzie cieplej kojarzony ni偶 ten, kt贸ry we藕mie te kilka z艂otych...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wymioty je偶ozwierza
co sie tak uczepili艣cie asi ?? to 偶e facet chce za ni膮 zap艂aci膰 to znaczy 偶e jest jaka艣 chora umys艂owo ??? :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiiaaaaaaa
A ja s膮dz臋, 偶e ka偶dy powinien p艂aci膰 za siebie. W ko艅cu zarabiam, wi臋c nie musz臋 by膰 zale偶na od portfela faceta. I tyle w temacie. S膮dz臋 autorze, 偶e masz racj臋, bo wida膰, 偶e ta matka szuka tylko jakiego艣 sponsoringu dla c贸rki. A pewnie c贸reczka nie pracuje i my艣li, 偶e b臋dzie na utrzymaniu m臋偶a. Ciemnogr贸d i tyle :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdgfgdfhfghhf
zamknij ryj, nikt takiego gowna nie chce czytac. idz juz stad, postawie ci herbatke jak nie bedziesz tu pisac. co prawda chlopak jesli ma kase powinien zabrac swoja wybranke na romantyczna kolacje, ale raz na miesiac. teraz pizdy chca by za nie placono, smieszne. kiedys tak bylo, ale kobiety nie pracowaly a mowa tu o latach 30 40. stad to sie wzielo, teraz jest calkiem inaczej, dziewczyny sie puszczaja, a asia pewnie miala 25 kutasow w sobie.. co za dziwka i materialistka, biedaczka kasynie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdgfgdfhfghhf
to bylo do asi

Udost臋pnij ten post

to nie gentelmani placili tylko sponsorzy. No i w dawnych czasach kobiety same nie zarabialy, byly pod kuratela mezczyzny ale tez winne mu byly posluszenstwo. A jesli chodzi o savoir vivr to dziewczyna z dobrego domu w zyciu nie pozwolila sobie na to aby facet zaplacil za nia cos wiecej niz to na co ja sama bylo stac. To bylo tak oczywiste ze nawet nie trzeba bylo o tym nigdzie wspominac. Kobieta jesli ma tylko zaproponowac ze zaplaci to moze sobie cale przedstawienie odpuscic. Obluda do potegi n tej.

Udost臋pnij ten post

Po zastanowieniu mysl臋, 偶e to chyba zalezy do sytuacji... no bo jesli to jest pierwsza randka i facet zaprosi艂 dziewczyn臋, to raczej on powinien zap艂aci膰 i g艂upio by wyszed艂, je艣li by kaza艂 si臋 sk艂ada膰. Jesli to jest kumpelskie spotkanie np na piwo czy pizze, to ka偶dy powinien za siebie, albo na p贸艂. Jesli si臋 jest w zwi膮zku, to natularne, 偶e raz tak, raz tak... Oczywiscie nie pownno by膰 tak, 偶e ch艂opak wrecz utrzymuje swoj膮 dziewcyzn臋 jelsi w dodatku ona zarabia i ka偶de wyjscie a tym bradziej wyjazdy jej sponsoruje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewella2
Uwa偶am , 偶e na pierwszej randce zawsze powinien facet zaproponowa膰 zap艂at臋 za kobiet臋 natomiast przed reszta powinno si臋 ustali膰 , 偶e ka偶dy p艂aci za siebie. Tylko 2 razy w 偶yciu pozwoli艂am facetowi za siebie zap艂aci膰 i zawsze taki my艣la艂, 偶e jak "postawi艂 mi randk臋" znaczy , 偶e moim obowi膮zkiem jest si臋 z nim spotyka膰. W 偶yciu nie spodziewa艂am si臋 , 偶e faceci mog膮 w ten spos贸b do sprawy podchodzi膰 dlatego p贸ki nie zamieszka艂am z facetem p艂aci艂am za siebie.Nast臋pnie by艂 ju偶 wsp贸lny bud偶et , p贸藕niej ma艂偶e艅stwo wi臋c wiadomo , 偶e teraz nikt si臋 nie napina kto za kogo p艂aci ;) Mimo wszystko p贸ki nie ma si臋 wsp贸lnych pieni臋dzy ka偶dy powinien placi膰 za siebie. Co innego kiedy para chce wyskoczy膰 do kina a dziewczyna albo facet s膮 sp艂ukani np. kt贸re艣 jest przed wyp艂at膮 wtedy powinna obowi膮zywa膰 zasada "ja tobie dzisiaj a ty mi jutro" ;)

Udost臋pnij ten post

Ja mysle akurat inaczej. Placenie za siebie daje swobode postepowania i dlatego ja place za siebie. Generalnie jesli ktos zaprasza to mozna na wstepie uzgodnic czy jest to zaproszenie towarzyskie czy zaproszenie z zaplaceniem rachunku. Tak jest czesto na zachodzie. A skoro moge zaprosic na kawe kolezanke i za nia zaplacic to dlaczego nie wolno mi zaprosic na kawe kolege ? Inna sprawa , ze skoro facet jest frajer /dokladnie - FRAJER/ i daje sie naciagac i mysli ze jak zaplaci to bedzie bardziej meski to dlaczego kobieta nie ma go naciagac. Skoro sam sie tak daje i lubi byc naciagany to dlaczego mu tego odmawiac? I tu jest pole do popisu dla kobiet co chca sobie zalatwic gratis restauracje piwo czy zakupy. Ostatecznie nikt nie lituje sie nad naiwnymi, glupimi czy ciotowatymi co daja sie robic w cwela , ciote czy jak by tego nie nazwal. Wiec mile panie - do dziela. jak sie facet daje to trzeba z tego korzystac. Prawdziwy mezczyzna nie daje sie wykorzystywac i robic z siebie karty bankowej cos za cos.Takich przecuiez my kobiety nie cenimy, prawda? Prawdziwy mezczyzna to taki do ktorego kobiety przyhcodza dla niego a nie dla jego kasy. Bo przeciez - milosci sie nie kupuje...a moze i sie kupuje .....?

Udost臋pnij ten post

NA pierwszej randce ewentualnie facet mo偶e za mnie zap艂aci膰 ( mo偶e nie musi). Na kolejnych spotkaniach na to nie pozwalam:)

Udost臋pnij ten post

tak przeczytalam te wypowiedzi - i zastanawiam sie nad taka kwestia - ja - obecnie bezrobotna - w zwiazku, on - prace ma i dochody ponad 10 tys / miesiac . Powiedzcie mi- czy my mamy nigdzie nie wychodzic? bo mnie na to nie stac, czy powinnismy wychodzic - ale wtedy placi za nas obojga on? Jak myslicie?

Udost臋pnij ten post

zwiazek jak sama nazwa wskazuje to uklad DWOJGa ludzi z wkladem z OBU stron. Co Ty wkladasz do waszego "zwiazku"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wiem jak sa nowe trendy
ale mnie tato zawsze mowi艂, ze mezczyzna reguluje rachunek za randk臋. Kobieta natomiast ubiera sliczn膮 sukienk臋, maluje si臋 delikatnie i czaruje usmiechem tegoz dzentelmena.:P Lubi臋 byc staroswiecka. Nie chodzi o pieni膮dze, ale w pewnym rodzaju m臋sk膮 dum臋. Mezczyzni niestety nadal zarabiaj膮 wi臋cej. Gdybym chcia艂a w kazd膮 sobote p艂acic za kolacj臋 z mezczyzn膮, posz艂abym z torbami:P nie dbam o opinie innych, ale gdy m臋zczyzna nie p艂aci i widz臋, ze zal mu pieni臋dzy na mnie, jest mi go zal:P nie umawiam si臋 nastepnym razem...mam prawo tak robic? mam ;)

Udost臋pnij ten post

P艂aci ten kto zaprasza - taki jest zwyczaj i nie zale偶y to od p艂ci. Powy偶ej jest wiele komentarzy roze藕lonych panienek, kt贸rym odpowiada korzystanie z pieni臋dzy frajer贸w, tak frajer贸w, bo taka jest w艂a艣ciwa nazwa facet贸w, kt贸rzy p艂ac膮 za obcowanie z osobnikiem p艂ci 偶e艅skiej, kt贸rego nazwa膰 kobiet 膮 by艂oby nadu偶yciem. W dobie r贸wnouprawnienia, jak sama nazwa wskazuje mamy takie same prawa i obowi膮zki.

Udost臋pnij ten post

MERTORO problem w tym ze ja go nigdzie nie zapraszam bo mnie nie stac na cokolwiek :-/ i wychodze tez niezbyt chetnie - wierzcie mi, ze wcale nie jest to takie przyjemne jak ktos za ciebie placi :/

Udost臋pnij ten post

acha no i oczywiscie, gdy juz sie zgadzam na t膮 randk臋 isc, to zawsze jest to ch艂opak, ktory baardzo mi si臋 podoba i go lubi臋. Nie mam w zwyczaju naciagac kogos, by sobie pojesc he he to by by艂o nie fair. Raz mi si臋 zdarzy艂o, ze ch艂opak namowi艂 mnie na randk臋, ale kompletnie mi sie nie spodoba艂, by艂o sztywno i wszystko nie tak...wyrwa艂am mu rachunek, zap艂aci艂am i sie juz nie spotkalismy.

Udost臋pnij ten post

tyle ile mozesz to znaczy konkretnie - ILE? Bo to jest wlasnie clue programu

Udost臋pnij ten post

no i co powiecie na to, ze kobieta mojego brata, p艂aci za niego od dobrych 4 lat, bo on studiuje i nie pracuje (ma podobno trudniejsze studia), a ona pracuje i studiuje. Teraz on pracuje, ale przyzwyczai艂 si臋, ze ona p艂aci wi臋c sobie swoje spore pieni膮dze kisi w skarpecie:(, ostatnio sie wkurza艂, ze trzeba jej prezent kupic pod choinke, a dopiero co mia艂a urodziny..:( No coz, ona to akceptuje, wiec jej sprawa, ale fakty s膮 takie, ze nie macie si臋 co z艂oscic, bo wystarczy sie nie zadawac, z kims, kto nam nie odpowiada i juz;)

Udost臋pnij ten post

a co mowi na to twoj tatus skoro twierdzi ze kobieta powinna tylko ladnie sie usmiechac? nie przeszkadza mu to , ze jego syn tak robi?

Udost臋pnij ten post

wkurza si臋 na maksa, zw艂aszcza, ze bardzo j膮 lubi. Najczesciej rzuca mu na sto艂 kilka stow i mowi cos w stylu "najwazniejsze, ze w szkole mia艂es zawsze szostki i teraz przyzwoit膮 prace"

Udost臋pnij ten post

tak wiec, to wszystko co moja przysz艂a bratowa ma od swojego narzeczonego, jest za pieni膮dze tescia:P

Udost臋pnij ten post

keiti2700 >>Nie chodzi o to, aby kobieta p艂aci艂a za siebie, ale o to, aby r贸wnie偶 mia艂a wk艂ad w zwi膮zek, r贸wnie偶 finansowy. Tw贸j przypadek jest wyj膮tkowy, bo Ciebie zwyczajnie nie sta膰 w tej chwili,ale jak sama piszesz, nie naci膮gasz go, to jest wieeelka r贸偶nica.

Udost臋pnij ten post

metroro co ty pieprzysz czlowieku. Ile znasz takich facetow co maja na reke 10.000 i maja bezrobotna bez wyksztalcenia kobiete , ktorej placa rachunki tylko za jej towarzystwo i mozliwosc podziwiania jej sukienek tudziez rozmowe? Z ksiezyca spadles czy cie czyms ciezkim w dziecinstwie w glowe uderzyli?

Udost臋pnij ten post