Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robic 23

Problem z alkoholikiem

Polecane posty

Witam wszystkich pisze do was bo mam problem i to nie mały a mianowicie mam 23 lata po śmierci ojca po jakimś czasie moja mama poznała faceta przeprowadziła sie do niego zostawiajac mi mieszkanie i tak mieszkam ponad 3 lata układam sobie jakoś życie oraz remontuje mieszkanie mama zapewniała mnie ze mieszkanie jest już moje. Już od jakiegoś czasu moja matka ma problem z Tym facetem ponieważ ciągle pije w sumie co tydzień w każdy weekend sam byłem świadkiem tego jak sie zachowuje po alkoholu oczywiscie nie są ze sobą w związku małżeńskim wiec w kazdej chwili może od niego odejśc i nie wiem co mam robic jak mam pomóc lub jak moge pomóc swojej matce wiem że to jej życie ale nie mogę tak patrzec jak sie z nim męczy wiem że z jednej strony chciała by wrucic do domu a z drugiej strony nie a ja też już mam swoje życie swoje plany nie wiem czy jestem egoistyczny wobec swojej matki to tak jak by nie miała gdzie teraz wrucic jest jeszcze taka opcja że mogła by mama wrucic do swojej mamy a mojej babci ponieważ jest już starszą osobą i potrzebuje poniekąd opieki wiec matka mogła by w tym momencie zając sie swoją mamą. Prosze o jakieś opinie jakieś podpowiedzi co mogę w tym wypadku zrobic.

prosze niech ktos odpisze