Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredytkaka

spłata kredytu a zwrot

Polecane posty

Gość kredytkaka

witam mam pytanie dotyczace zwrotu ubezpieczenia po przedterminowej splacie kredytu w wbk. sa jakeis ogolne zasady jaki procent od pozyczki idzie na ubezpieczenie? czy ja dobrze rozumiem ze jak biore np 8 tysiecy kredytu to od razu z tego 8 biora jakas czesc na ubezpieczneie(np 1tys zl) i na reke dostaje tylko 7tysiecy? w przypadku gdy splace ten kredyt duzo przed czasem to zwracaja mi wiekszosc tej kwoty ktora mi zabrali na ubezpieczenie?

Gość oczywiscie ze nie
kiedy biezesz kredyt musisz podpisac umowe o obowiazkowe udezpieczenie, ktore bedzie pobierane z twokego konta miesiecznie, lub w innych odstepach (kwartal, semestr, rocznie) w zaleznosci od ubezpieczenia. Z czasem, kiedy bedziesz splacac kredyt, stawka ubezpieczenia bedzie sie zmniejszac stosunkowo. Jesli zwrocisz kredyt przedterminowo, nie bedziesz placic ubezpieczenia za kolejne miesiace.

Gość kredytkaka
ale ja pytam o takie ubezpieczneie ktore jest juz pobrane z gory, a nie odciagane przy kazdorazowej splacie raty.. mowiac wprost mam pytanie czy mozliwe jest aby w momencie gdy wzielam pozyczke 8tys, bank wzial mi z tego od razu 1 tys, pozyczka byla na 4 lata, splacilam calosc po 5 miesiacach.. i z teog co sie orientuje powinni mi zwrocic jakas czesc tego co wzieli na poczatku . JAKA TO MOZE BYC KWOTA KTORA MI ZWROCA?

Gość dfffffffffffffffffffffff
przeczytaj umowe spytaj banku.