Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ściana mango

czy da nauczyc sie czegokolwiek faceta??

Polecane posty

Gość ściana mango

mianowicie moim probleme jest to ze przy kazdej kłótni mój chłopak zrywa i za chwile wraca, obiecuje poprawe, mówi ze bardzo kocha. jest ze mną 5 lat. ale chce aby ze mną rozmawiał, aby rozwiązywanie problemów inaczej wyglądało, nie chce by przy kazdej kłótni odchodził. da sie wogle go tego nauczyc?

Ciężko, ale bardziej nie nazwał bym tego nauką, tylko dobrym podejściem do sytuacji:-)

Gość ściana mango
jak zwał tak zwał. ale wkurza mnie to ze taki jest i moze ktos podsunie jakis pomysł, dobrą rade albo chociaz mial podobnie

Generalnie to jest podobna sytuacja co z moim kuzynem, tyle, że role były odwrócone, bo to ona się kłóciła i zrywała. I zerwała. Więc lepiej jakoś do kłótni podejść z innej strony.

Gość ściana mango
no wiesz klótnią nie da sie zabardzo pokierowac bo w gre wchodzą emocje. ale on ucieka przed mówieniem, ma swoje wyuczone formulki i tak je klepie. na wszystko ma taką samą gadke. a przeciez jak jest problem to sie o nim mówi i jest lepiej. a on ucieka, woli powiedziec ze to koniec niz cos tłumaczyc

zacznij ty tak robic i po 2 max 3 razie powiedz mu ze to nie jest dobra metoda i pokazujesz mu to w ten sposób

Gość Paulina ze stumilowego lasu
Zacznij od siebie, nie prowokuj kłótni i dorośnij wreszcie. Facet, to nie twój pies, żebyś go miała czegoś "uczyć".

Gość To jak z praca
jak pracujesz w jednym miejscu ponad 5 lat, to masz prawo świrować i wygląda na to, że Twój chłoptaś zaczyna, delikatnie to ujmując, mieć Cię dość. Nie bez powodu takie jego zachowanie. Możliwe, że wkrótce "zmieni pracę" ;-)

Gość Daj mu ochłonąć zarazem
przemyśleć, błądzić ludzka rzecz, zwłaszcza gdy emocje biorą górę.

Gość gvjhgvbjhbhnj
zmiec faceta jakby ktoś ze mną tak ,,zrywał,, to bym go kopneła w dope, kto to widział...facet ma dawac poczucie bezpieczeństwa w końcu od tego on jest

Gość ściana mango
paulino z stumilowego lasu, byc moze w tym lesie powinnas pozostac. bo nie wiem czy wiesz ale związek polega na kompromisach i na tym bo obojgu bylo w nim dobrze. i własnie napisałam bo moze ktos miał podobnie. a dla ciebie jak widac pora chyba juz za pózna

Gość a to ciekawe
sprobuj go nauczyc aportowac

Gość ściana mango
no raczej nie zmieni pracy bo chce mi sie oswiadczyc. ja tez nie chce konczyc związku, chce go ulepszuc i wtedy i mi i jemu bd łatwiej. chce go otworzyc na rozmowy. czy ktos wogle mnie zorumie tutaj?

Gość ściana mango
ciebie moge nauczyc

Gość To jak z praca
Mango, ja też się oświadczyłem i co z tego... w końcu odszedłem. Każda reakcja ma swoje źródło, gdyby było inaczej, to jego zachowanie również byłoby inne. Chłopakowi najwidoczniej czegoś brakuje... Ja miałem gorsze jazdy, wierz mi... chociaż też zrywałem i zerwałem, ale po ślubie.

Gość Paulina ze stumilowego lasuu
Dziewczyno, taka dorosła jesteś i zjadłaś rozumy, to nie szukaj na forum rozwiązania swojego problemu. BO FACET NIE CHCE ROZMAWIAĆ. "Jak nauczyć czegoś faceta?" Nie jest pieskiem, powtarzam, żebyś go miała uczyć. Jest 1000 powodów, dla których ty siedzisz teraz na forum, a on nie i nie ma ochoty rozmawiać na trapiący cię temat. Kompromisy, zrozumienie, by w związku było dobrze obojgu bla bla bla... Jak ja nie lubię takiego biadolenia.

"czy ktos wogle mnie zorumie tutaj?" Rozumie A z tego co piszesz Twój chłopak jest wolnomyślicilem, potrzebuje czasu na to aby pewne sprawy poukładać.

Gość ściana mango
stumilowy lesie,jak nie lubisz biadolenia to po co wogle mi tu zaśmiecasz, nie jestem dorosła i chce rady. a skoro jej nie masz to dobranoc. napisałam ,,nauczyc'' bo tak mi sie napisalo i to wcale nie oznacza ze traktuje faceta jak psa, masz jakies ograniczone myslenie

Gość ściana mango
no to skoro brakuje mu czegos to niech odejdzie. po co do mnie cały czas wraca?

Gość ściana mango
no to nawet skoro jest tak ze on potem o tym mysli to czemu nie wraca do tematu? tylko go przemilkuje.

Wraca, tak bez przyzwolenia?

i czy na pewno powód tych kłótni leży po jego stronie?

Gość ściana mango
no jemu sie wydaje to oczywiste ze on tak to impulsywnie zrobil i ze chyba nie myslałam powaznie ze odejdzie. no ja nie chce by odchodził, nie chce nic konczyc, no i jak wraca to w sumie to wygląda tak jakby było bez przyzwolenia

Gość a to ciekawe
moze napisz o co chodzi w tych klotniach

Gość ściana mango
oj powody kłótni są rozne, raz on zacznie, raz ja, raz przez niego, raz przeze mnie, no kłótnia to kłótnia. normalna rzecz. ale to jak ona skutkuje moim daniem powinniśmy zmienic

"oj powody kłótni są rozne, raz on zacznie, raz ja, raz przez niego" czyli poniekąd jakąś część winy bierzesz na siebie? czy nie?

Gość To jak z praca
Może być tak, że to, czego mu brakuje powoduje w nim takie postępowanie i jest na tyle silne, że przejawia się w momencie, gdy się kłócicie. Wtedy wyrzuca to z siebie, bo nad tym nie panuje, a gryzie to go od środka. Z kolei uczucie, którym Cię darzy jest równie silne i sprawia, iż nie ma siły się mu przeciwstawić i od Ciebie odejść... ... a być może powodów takiego zachowania należy szukać zupełnie gdzie indziej. Jak jesteście młodzi, to raczej ciężko będzie przeprowadzić szczerą rozmowę.

Gość ściana mango
winy, jakiej winy ze on jest zamknięty w sobie? a bo ja wiem w czym tu lezy wina, takiego zachowania przyczyny moga byc rózne.

Ale to on zawsze wraca, czyli przemyśli, i widocznie powody nie są adekwatne do tego aby kończyć sprawę.

Gość ściana mango
tak jak z pracą ale o to chodzi ze on niewiele z siebie wyrzuca, chce mu jakos pomóc sie otworzyc. no jestesmy młodzi, ja mam 19 o 20 lat