Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamsi

Cilest-Błagam o porady!

Polecane posty

Gość Kamsi

Od 5 miesięcy biorę Cilest. Jak dotąd jestem z niego zadowolona. Jednak ostatnio rozpoczęłam kolejne opakowanie przez swoją nieostrożność dzień za wcześnie i tak przerwa która miała trwać 7 dni trwała 6. Jakie są możliwe skutki takiej pomyłki? Miał ktoś może podobną sytuację? Muszę niestety przyznać,ze jestem bardzo roztrzepana i zażywam tabletki czasami z kilkugodzinnym opóźnieniem ;/ Błagam o prawdziwe porady.

Gość Kamsi
Czy tylko ja jestem tak roztrzepana? To dla mnie bardzo ważne...naczytałam się o ciążach po cilest i teraz się boję,bo nie jestem gotowa na dziecko. Błagam o porady

To nie ma problemu. przerwę między tabletkami można skracać, ale nie można jej wydłużać, czyli nie może być więcej jak 7 dni do następnej tabletki.

Gość pseł
błagaj o rozum dla siebie

Gość Kamsi
Dziękuję za odpowiedzi i dziękuję użytkownikowi pseł dzięki któremu zwątpiłam w istnienie uprzejmości!

tylko musisz pamiętać,że teraz będziesz zawsze zaczynała tabsy o 1 dzień wcześniej tzn. jeśli do tej pory rozpoczynałaś opakowanie np. w sobotę to teraz to będzie piątek, bo przerwa trwa 7 dni a nie 8.