Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytaczkaaaa

Czy czytacie Pismo Święte ?

Polecane posty

Gość czytaczkaaaa

:)

Gość czytam a co
:-)

Gość khagern
a jest tam cos ciekawego?? to moze bym poczytal

Gość paschalina
czytam w ramach studiów. jak również Koran, Torę, teksty buddyjskie, taoistyczne, konfucjańskie i inne mitologie. w sumie PŚ to nic szczególnego, bardziej przemawiają do mnie azjatyckie teksty.

Gość co wgl
bardziej przemawiają do mnie azjatyckie teksty. pewnie dlatego ze jest tam wiecej o seksie :D :D :D :D :D

Gość ccichooooooooooooooooo
nie, bo ciężko napisane

Gość helpingones
POMOŻEMY POMAGAMY POMOGLIŚMY www.helpingones.com

Gość paschalina
pewnie tak :D:D:D generalnie filozofia wschodu jest jakoś bardziej życiowa ;)

ja teraz czytam jak czytać biblie a przedtem o posłudze uzdrowienia Charyzmatyczny dar uzdrawiania jest moim zdaniem laską otwarcia się na działanie Pana, łaską „bierności. Nie możesz zamykać i otwierać kanału Bożej miłości, jakim uczynił cię Pan. Nawet wówczas, kiedy sądzisz, że jesteś co najwyżej „zardzewiałą rurą, może płynąć przez ciebie miłość Boża. Także przez zardzewiałe rury może płynąć czysta woda. Dlatego właśnie, kiedy nauczy się dzieci modlitwy za chorych, ich prośby zanoszone do Boga są niezwykle skuteczne. Dzieci nie mają w sobie oporów i barier, które cechują ludzi dorosłych. Przed kilku taty pewni pracujący w Afryce misjonarze, zanim rząd wypędził ich z kraju, przetłumaczyli Ewangelię według św. Jana na język ludu, wśród którego pracowali. Gdy powrócili tam po wielu tatach, ze zdumieniem ujrzeli uzdrowionych chorych. Okazało się, że ludzie zaczęli czytać Ewangelię według św. Jana, całym sercem uwierzyli to, co przeczytali i postanowili prowadzić życie chrześcijańskie ukazane w Ewangelii. Jest to szczególnie widoczne wśród dzieci i ludzi prostych, których cechuje prosta wiara. Słyszałem na przykład o tym, że dzieci w wieku trzech, czterech, pięciu lat mówiły do chorej matki: „Mamo, pozwól, że się za ciebie pomodlimy. Dzieci modliły się chwilę, a potem biegły się bawić. Nie upłynęło wiele czasu, a zdumiona matka stwierdzała, że jest zdrowa! O takich zdarzeniach słyszałem wiele, wiele razy. Te dzieci nie uczyły się teologii. Ewangelia Jezusa została spisana dla wszystkich ludzi, dla wszystkich kultur i wszystkich epok. Jest prosta i wcale nie przeznaczona dla samych tylko inteektualistów i teologów. Jest przeznaczona dla wszystkich, którzy otwierają się na działanie Pana. Wielu młodych ludzi przystępuje dziś do sekt wyznających religie Wschodu, którymi interesuje się dziś niemal każdy człowiek. Atrakcyjność tych sekt wydaje się polegać na tym, że religie te obiecują swym wyznawcom dojście do głębokiej wiedzy, która przyniesie im prawdziwe szczęście. Możesz wspiąć się na szczyt góry, usiąść u stóp guru i uczyć się od niego tajemnic przekazywanych przez wieki. Pomyśl jednak, czy nie dostrzegasz żadnej głębi w chrześcijańskim orędziu? W Ewangelii Jezusa Chrystusa, który radzi ci schylić się nisko, zdrapać błoto ze swych stóp i iść pomagać ubogim, albo udać się na pustkowie i tam wznieść się na wyżyny kontemplacji? Z pewnością to właśnie chrześcijaństwo jest religią najbardziej chodzącą po ziemi. Zauważ, że Jezus chodził nogami po ziemi. chociaż na całe noce udawał się na szczyty gór i spędzał długie godziny na modlitwie.f W twym życiu, w którym trudno zachować równowagę, niezależnie od tego czy mieszkasz na szczycie góry, czy mieszkasz na ulicach Kalkuty, czy w niewielkim miasteczku ufaj Jezusowi. On nie przesLaje być z tobą! Ufaj Panu, który może i chce nieść uzdrowienie. „Niech się nie trwoży serce wasze. Wierzycie w Boga? I we Mnie wierzcie (J 14,1). Panie Jezu, choć wierzę w Twoją miłość i ufam Tobie, to jednak są takie chwile, kiedy skupiam uwagę na sobie samym. W takich momentach życia, kiedy chwieje się moja wiara, pomóż mi skupić całą uwagę na Tobie i Twej miłości. Bądź ze mną, jezu, gdziekolwiek jestem i prowadź mnie ku swemu uzdrawiającemu światłu.

(17) Tym zaś, którzy uwierzą, te znaki towarzyszyć będą: w imię moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; (18) węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie. (19) wypędzanie demonów pisze ze kto ma wiare bedzie robił większe cuda http://www.youtube.com/watch?v=O2-QsscJgvw http://www.youtube.com/watch?v=7WJHtg5tv7c&feature=related uzdrowienia w kk http://gloria.tv/?media=89218 a wszystko je łączy Jezus http://www.syloenh.home.pl/pdf/Dmitrij%20Bierieziuk.pdf

Uzdrowienie niewidomej Jolle w Medziugorje 16 października 2010 r. grupa 46 pielgrzymów z Szwajcarii wyruszyła autokarem do Medziugorje. Wśród nich była niewidoma kobieta Jolle, jej 12-letnia córka Vinciane oraz Claudia przyjaciółka rodziny. Grupa na Kriżevacu modliła się gorliwie w intencji Jolle z nadzieją, że odzyska wzrok. Sześć godzin później zeszli z góry, by wziąć udział w wieczornej Mszy św. W czasie Mszy św. wydarzyło się coś nadzwyczajnego. Kiedy była udzielana Komunia św. Jolle podniosła głowę i zobaczyła przed sobą duchownego w białej albie. Widziała światła na wysokim suficie i oknach. Szok dla niej był tak wielki, że źle się poczuła i poprosiła przyjaciółkę, aby ją wyprowadziła z kościoła. Kiedy wyszły na zewnątrz powiedziała do Claudii „Widzę światło! Kiedy tak szły doszły w pobliże zakrystii gdzie spotkały się z o. Olivierem, księdzem, który przybył z grupą do Medziugorje. Kiedy usłyszał, co się wydarzyło głęboko przejęty natychmiast wrócił do kościoła, by modlić się na Różańcu. Była odmawiana tajemnica chwalebna, która jest odmawiana po zakończonej Mszy św. w Medziugorje. W tym czasie ludzie zaczęli się gromadzić dookoła Jolle i Claudii. Ks. Olivier wrócił sugerując, aby wszyscy wrócili do kościoła w dziękczynieniu. Grupa uklękła u stóp ołtarza, by złożyć dziękczynienie i chwałę za cudowne uleczeni Jolle. Został przypomniany fragment Ewangelii, kiedy to dziesięciu trędowatych zostało uzdrowionych, ale tylko jeden powrócił, aby podziękować. Następnie grupa przeniosła się do figury Matki Bożej i kontynuowała modlitwę przed powrotem do pensjonatu. Kilku pielgrzymów opowiadało, że byli za Jolle, kiedy przyjmowała Komunię św. i w tym momencie poczuli silny zapach róż. Ks. Olivier pobiegł przed grupą do pensjonatu i zaprosił wszystkich do dużej sali mówiąc, że chce podzielić się z nimi dobrą wiadomością. Kiedy w końcu Jolle i Claudia wróciły cała grupa czekała już na nie. W czasie, kiedy wydarzył się cud, z Jolle nie było jej córki, Vinciane czekała z resztą grupy, nie wiedząc, co się wydarzyło. Jolle wtedy powiedziała do córki, „Vinciane umyłaś włosy? jej córka odpowiedziała „Tak, tak, ale dlaczego zostaliśmy poproszeni, aby zebrać się w tej sali? jej mama zadała inne pytanie: „Nie widzisz niczego dziwnego u mnie? „Nie odpowiedziała Vinciane. „ Spójrz jeszcze raz! powiedziała jej mama. „Widzisz! zawołała zdumiona córka. Ściskały się z radości przez pięć minut. Można sobie tylko wyobrazić emocje, które towarzyszyły matce i córce oraz wszystkim obecnym. Chwała i dziękczynienie nie gasły, i grupa postanowiła iść pomodlić się pod Niebieski Krzyż w miejscu gdzie objawia się Matka Boża. Jolle później przekazała więcej szczegółów o jej uzdrowieniu. Mówiła, że w pierwszą noc po Mszy św., była w stanie widzieć światło, widziała twarze ludzi i że ich wargi poruszają się. Podczas następnych dni jej wzrok stopniowo poprawiał się. Teraz jest zdolna widzieć swoich dwóch braci i rodziców po 42 latach bycia niewidomą. Powiedziała, że to jej rodzice, nauczyli ją kochać Jezusa i Maryję i ona nigdy nie przestała modlić się za nich. Powiedziała, że jest również wdzięczna za dar Vinciane, „Moja Pochodnia, jak mówi o swojej córce. całosc http://dzieckonmp.wordpress.com/2010/12/27/uzdrowienie-niewidomej-joelle-w-medziugorje/