Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominisiaaaaaaaa

Sterylizacja suczki

Polecane posty

Gość Dominisiaaaaaaaa

mam pytanie czy ktos z was oddal suczke na taki zabieg ? jesli tak to ile to was kosztowalo ? i jak pies po tym sie zachowuje ?? czy mozna to zrobic skoro pies nie byl nigdy dopuszczony ? prosze o odpowiedzi.

Gość mozna mozna-nawet trzeba
ja wysterylizowałam swoja suczke jeszcze przed pierwsza cieczka i nic złego z nią się nie dzieje.myslę,ze lepiej wczesnij niz pózniuej zabijac małe dupcie:)

Witaj, sterylizacja to bardzo mądra i rozsądna decyzja. To czy sunia byla już dopuszczona nie robi żadnej różnicy. Co do cen jednak się nie wypowiem ponieważ mieszkam za granicą a z tego co wiem to zależy od kliniki, miasta a może i nawet weterynarz ocenia wg wielkości psa bo z czymś takim też się spotkalam.

Gość mamachichi
nasza sunia zostala wysterylizowana po kilku miotach, czuje sie dobrze, koszt 300zl

Gość Dominisiaaaaaaaa
moja tosia ma zaledwie 5kg wiec jesli bralby pod uwaage wielkosc to nie powinno byc drogo. cos wiecej moze mi powiecie o tym z doswiadczenia ?

coś więcej... jest dużo plusów - nie będzie miala cieczki więcej - nie będzie sklonna do ucieczek ze względu na popęd plciowy - nie będzie narażona na choroby ropomaciczne czy problemy z ropieniem sutków - nie wyda na świat nierodowodowego potomstwa, kundelków przez które powiększa się liczba psów których i tak jest o wiele za dużo w PL - nie będą ją męczyly urojone ciąże suczkę się sterylizuje w Polsce chyba dopiero po pierwszej cieczce ale nie jestem pewna w DE można już za szczeniaka to zrobić.