Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpperoor

Nie wracajcie do Polski bo tu bieda az piszczy!!!

Polecane posty

Gość wpperoor

Jezeli dobrze wam sie zyje w uk- nie wracajcie. Dobrze wam radze..

Mi wlasnie jest bardzo dobrze w Uk i podzielam Twoje zdanie.Mam zamiar sie wlasnie tu zestarzec i temu panstwu oddawac podatki..

Gość wpperoor
Masz racje dziewczyno! Ja tez bylam kiedys w UK przez rok jako au pair ale wrocilam do kraju. ZALUJE!!! Najgorszy blad w zyciu moim! Teraz mam 27 lat i boje sie wyjechac, bo gdzie ja prace znajde tam.. Musialabym zacynac wszystko zupelnie od nowa :((

Gość Kolejne
Rozwazalam nad powrotem :D Boże ! Teraz się śmieje w głos ! Chyba nic gorszego nie mogłabym wymyslec. Teraz TU jest mój dom.

Gość 555000555000
A właściwie to kto to jest Ten chyży ruj?

Gość ali jednoreki hosejn
dom to nie miejsce a stan.

Gość ja pierdziele . . .
moj kumpel wlasnie wrocil z irlandii ... jest tu od 1,5 miesiaca i ... juz planuje powrot ...

Gość erthyuiop
a ja mam duzo znajomych co o powrocie na wyspy nawet nie chca myslec.Mysle ze to zaleazy od człowieka i tego co ma w Polsce.

Gość jestem tu juz prawie 9 lat
i nawet raz mi przez mysl NIE przeszlo, zeby wracac do PL!!

Gość jestem w UK juz prawie 9 lat
i nawet raz mi przez mysl NIE przeszlo, ze wracac do PL!!!

Gość lppp
Ja wrocilam do Polski rok temu i teraz znow wracam do Uk. Nie da sie tutaj zyc normalnie.

Gość ASDFGHJYKU
Nie wiem jak bardzo trzeba byc niezaradnym,zeby sobie nie poradzic w PL.Współczuje.Ja wróciłam 2 lata temu i jest mi bardzo dobrze,owszem zaczynałam z moją firmą od zera ale wyszłam na swoje.No chyba,ze czeka sie na kokosy po powrocie z uk.

Gość lokietka
Mieszkałem 3 lata w Irlandii odbyłem 6 miesięczny staż na Cyprze . Myślałem przecież jestem patryjotom powinienem mieszkać u siebie . Skończyłem studia znam biegle angielski i KURWA nawet na magazyn mnie nie chcą przyjąć , pracodawcy mówią mi prosto w oczy mamy gdzieś twoje studia angielski doświadczenie za granicą . My takich jak ty nie chcemy wracaj tam skąd przyjechałem . Mam iść teraz sprzątać za 800zł. W przyszłym miesiącu wyjeżdżam do UK . I jeszcze jedno 3/4 moich znajomych mieszka za granica bez tego nigdy nie mogli by sobie pozwolić na to co mają teraz a nasz piękny kraj , bum to dzięki nam tym którzy ciężko pracują tam daleko od domu i oszczędzają żeby kiedyś żyć tutaj normalnie.

Moi drodzy, ja pracowałam 10 lat, wychowywałam w tym czasie dziecko, biegałam po żłobkach, przedszkolach. Teraz jak już dziecko odchowane to ja nie mam pracy. Powód bardzo prozaiczny, umowy na czas określony i kop w dupę. W obecnej sytuacji mam masę wolnego czasu, dziecko, które jest samodzielne 10 lat doświadczenia i brak pracy. Nie warto tu żyć w naszej zasranej polandii. Celowo napisałam z małej litery....Nikt i tak nie doceni wysiłku, chęci do pracy i niczego.. wielkie gówno...

Jak kto może niech się ewakuuje z tego parszywego bagna.... żenujące, że znajomości i dziwne inne kryteria powodują, że masz pracę. Jeśli nawet na chwilę wypadniesz z rynku pracy to pozamiatane. Uciekajcie. Mam 3 fakultety i mogę nimi podetrzeć sobie dupę.

ja chętnie pozbędę się obywatelstwa ale jest tak kiepskie, że nawet ceny nie ma grosza nikt nie da, aaa nawet tego grosza nie chcę chętnie bym wyjechała, nawet dziś

Gość glutton
ja uwazam ze w PL dobrze jest zostac ludziom : 1.z bogatych rodzin 2.ktorzy robia kariere lub maja wysokie stanowiska np. lekarze, notariusze, poslowie, prezesi itp. 3. ci ktorzy maja wlasne dobrze prosperujace firmy czy inny rodzaj dzialanosci zarobkowej typu hotele, pensjonaty 4. ci ktorzy dobrze zarabiaja 5.ci ktorzy boja sie wyjazdu za granice nie lubia rozlaki z rodzina i nie znaja w ogole zadnego jezyka obcego w stopniu chociazby podstawowym choc i to jest za malo reszcie jest ciezko zyc wiec wyjezdzaja , prawda ??

Gość lokietka
A co do osoby ASDFGHJYKU ktora pisze JAK BARDZO TRZEBA BYĆ NIE ZARADNYM , to po co w ogóle wyjechałaś jak tak dobrze. A co odpowiesz ludziom które mają rodziny na utrzymaniu a pracodawcy najchętniej płacą 1200zl na rękę czasem mniej a mieszkanie kosztuje 1000zl. POMYŚL O INNYCH A NIE TYLKO O SOBIE . Niech ci się wiedzie dobrze, ale jak ci się noga podwinie to pewnie pierwsze co zrobisz do kupisz bilet i polecisz znowu . I NIE OCENIAJ INNYCH

do tych co za granicą czasem też mamy ochotę wyjechać może powiedzcie jak jest w innych krajach czy naprawdę jest tam tak dobrze czy są oferty pracy

Gość fghfhgfghfhg
problem z ofertami szczegolnie z agencji jest taki ze sa ale na prowncji :/

Gość oiiiikpyguio
ja za każdym razem jak jestem w Polsce , to kiedy musże wylatywać-płaczę jak dziekcko bo nie chcę-wspomnienia, rodzina,przyjaciele-wszystko zostało w PL a ja dymam w obcym kraju, ale podczas tego urlopu przyjaciele otwierają mi oczy-sami są na utrzymaniu rodziców,studiują,nie mają środków na pomoce naukowe i mówią że jeśli mnie stać na jedzenie i własny kąt-żebym została.do PL zawsze można przylecieć i poicieszyć się rodziną, ale żyć na codzień-ciężko..myślę nad powrotem do PL, i rozkręceniu jakiegoś interesu, ale kompletnie nie wiem jakiego-ludzie często muszą sobie życzać od innych aby dożyć, a nie będą trwonić kasy np. w knajpie..

Gość Interesy robi się tam
Gdzie ludzie maja pieniądze . Napewno nie w Pl.

Gość psssssssssssssssssssssst678922
no wlasnie,,,moj szwagier z rodzina chce za 3 lata zjechac z uk,,,,w sumiem niewiem po co,,,,smiac mi sie chce z nich normalnie,,,bo na koncie maja zaledwie tysiac funtow a i chca sie budoaws w pl.a niewiem z czego .sa tam 7 lat a nic na koncie niemaja....w uk zyja bardzo dobrze ,o nic sie niemartwia ,,,,a tu? niewiem chyba chca pokazac ze sie czegos dorobili buhahhahaha,,,chyba niewiedza jaka bieda jest w pl.ja mam zamiar wyjechac i nawet dobrze ze zjezadzaj bo byle daleko od nich,,,,,,

Gość taniocha
Gość gość z Antwerpen
polska jest grajdolem, w ktorym nie ma miejsca dla ludzi, ktorzy zakoszowali zycia i pracy w spoleczenstwach cywilizowanych.ludzie ktorzy z polski wyjechali,bo musieli, po powrocie do polski czuja normalny odruch, jakby ich wsadzono do osadnika wypelnionego sciekami-bo taka jest wlasnie polska. i ci co stale w polsce zyja , uznaja to za stan normalny, wrecz sa ze swojego zbydlecenia i uwsteczniena cywilizacyjnego dumni, jednoczesnie podkreslaja ze sa Europejczykami,bo przeciez polska lezy w Europie. tak polska lezy w Europie, ale jedynie geograficznie, nic ponadto. dlatego polacy ktorzy doswadczyli zycia i pracy w cywilizacji zachodu,nigdy juz nie zechca wrocic sie do zastoju cywilizacyjnego w polsce.to polacy zyjacy w polsce, powinni dazyc do ucywilizowania polski, a nie zadac od nielicznych ( dzieki Bogu) powracajacych do polski, zeby na powrot zgodzili sie zyc w szambie, z ktorgo wyjechali, a ktore jedynie pozornie sie zmienilo. taka jest polska, i inna nie bedzie, jezeli zyjacy w niej polacy nie zmienia parszywego obrazu polski, swojej koltunskiej mentalnosci i swiniowatosci , nie usuna kryminalnych i korupcyjnych ukladow z polskiej codziennosci , i nie stana sie faktycznie Europejczykami. dlatego do polski wracac nie warto,bo nie ma po co.

Gość gość
Jednego lewckiego śmiecia mniej.

Gość gość
"Przyjaciele" z plu.. BUAHHAAAHHHAA zart tysiaclecia :D

Gość gość
beda deportowane wszystkie emigracyjne obes/rane polaczkowe cwele z uk, ja mam obywatelstwo usa wynajmuje chate w ealingu i nic mi nie grozi:)