Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie na widzą mnie

Po co karze zostać mi w domu jak zakręci mi grzejniki i jedzenia

Polecane posty

Gość nie na widzą mnie

pisze tu ponieważ jest mi zle i nie mam z kim o tym porozmawiać a chłopakowi wstydzę się o tym mówić. Mam 18 lat i jestem w 9 tygodniu ciąży. Cóż stało się i czasu nie cofnę i nawet tego bym nigdy nie chciała. W lutym z chłopakiem bierzemy ślub. Ojciec chce żebyśmy mieszkali u mnie w domu. Dzisiaj była taka sytuacja że poszłam do matki z głupim pytaniem czy jeśli upiekę dziś biszkopt na placka a jutro masę (bo nie mam mleka w proszku do masy) i czy to będzie tak dobrze... to nic mi nie odpowiedziała... to ja usiadłam i z podniesionym głosem zapytałam czy mi wreszcie odpowie na moje pytanie to powiedziała że jak dziś nie zrobie to i jutro też nie. No to powidziałam że nic nie będę robić i tyle! I powiedziałam że myslałam że tata będzie na mnie zły i wgl będzie się przejmował a nie ty... to odpowiedziała że on się nie przejmuje ale powiedział jej że w lutym pozakręca nam grzejniki i będziemy musieli kupić sobie sami węgiel (po co nam węgiel jak nie będziemy mieli dostepu do pieca) i nie będziemy mieli dostępu do lodówki i nie będą dawali nam na jedzenie i zobacze jak to dobrze... A własnie że ja sama chce mieć własną lodówkę stół i kuchenkę bo na tyle narazie nas stać i nie chcę aby on ami gotowała. Po co karze nam mieszkac tu po tym co usłyszałam dziś od matki ? Mieliśmy zamiar mieszkac u chłopaka ale ojciec chciał bym była w domu a teraz nie wiem czy sietamci rodzice zgodzą ponieważ on też ma siostrę która che zostać w domu. wiec dla nas tam miejsca nie będzie. Na wynajęcie miezkania nas nie bedzi estać chłopak będzi epracował n abudowie i zarabia 2.5 tyś. na miesiąc teraz nie mamy żadnych oszczędności ani ja ani on. przyjęcie ślubne będzi ena nie całe 30 osób więc mam nadzieję że chociaz 3 tyś nam rodzina da. Przepraszam za pisownie ale ciągle płacze :(

Gość r4t5yhjk,
raczej 'każe' ucz się ortografii dziecinko

Gość r4t5yhjk,
w ogóle ten shit już był

Gość xz77UU
idźcie chociażby na jeden pokój ,ale sami

Gość noooooo
i po co ci to bylo, zapytam retorycznie??? :-0 :-0 :-0 mloda dziewczyna powinna bawic sie, uczyc, studiowac, poznawac nowych ludzi i kraje, ale co??? to polska wlasnie!!! w wieku 18 lat spierdolic sobie zycie i wladowac sie w pieluchy, a oprocz tego miec juz problemy jak dorosli ludzie i uzerac sie o rzeczy, o ktore nie musialabys, gdybys miala leb na karku!!!! chcialas byc wielce dorosla, no to masz!!!! 🖐️

Gość sztywność antymózgowa
zamieszkajcie nawet w psiej budzie albo w kurniku ale sami

Gość polishhh
ciemnogrod za dzieci sie bierze jak nie ma nawet warunkow i potem sie uzera z rodzicami czy z tesciami, co za dno!!! nie dziwi mnie, ze wszyscy moi znajomi cudzoziemcy maja pierwsze dzieci grubo po 30!! poszaleli, zobaczyli swiata, urzadzili sie to i moga pozyc, a nie tak jak ta patologia w pl :-0 :-0

Gość nie na widzą mnie
ale wynająć jeden pokój ? Czy w domu u mnie albo u chłopaka ? Teraz mieliśmy miec 2 pokoje i z jednego chciałam zrobić taką jak by kuchnię aby kuchenka lodówka i stół żebym mogła wszystko gdzie robić a naczynia zmywać w kuchni bo po co kuć rury na wodę itd.tym bardziej że jest 2 kuchnie już w tym domu w jednej my a w drugiej dziadek i jak dziadek umrze eodzice poszli by do tamtej kuchni a my do tej co jesteśmy teraz i mieli byśmy 1 pokój i kuchnie ale matka mówiła że im tylko kuchnia wystarczy. Ale teraz ? teraz chce się wynieść!! :( NAwet teraz się zastanawiam czy wgl iść i brac sobie coś z lodówki ? ale ni emogę się przecież głodować... ale boję się też iść i jeść coś ich bo znowu usłyszę coś czego bym nigdy nie chciała usłyszeć :( Zresztą... JUż nie raz słysząłam że jestem darmozjadem ze ni ema ze mni epożytku a ojciec musi na mni erobić żebym miała co do gęby włożyć :( Ale ja im pomagam przy gospodarce bo mieszkamy na wsi. Zawsze pomagam przy żniwach itd nie jest tak ż enic nie pomagam każdy mówi że mają ze mnie pomoc ale niestety od nich słyszę co innego nie raz faktyczni edechciewa mi się im w czymkolwiek pomóc jak oni tak o mnie mówią.

Gość polishhh
"jak dziadek umrze" :-0 :-0 :-0 juz nie mozesz sie pewnie doczekac :-0 :-0 :-0

Gość nie na widzą mnie
noooooo to nie tak to nie była planowana ciąża. Myślałam że dostanę tu jakieś wsparcie... ale niestety się myliłam. przepraszam juz nie zaśmiecam tego forum swoimi problemami.

Nie wiem w jak dużym mieście moglibyście mieszkać, ale np w Poznaniu da się wynająć dwupokojowe mieszkanie, z opłatami, czynszem itp za 1 500 zł miesięcznie. Jeśli Twój chłopak zarabia 2,5 tys miesięcznie, to zostałby Wam tysiąc na życie. Nie twierdzę, że to dużo, z dzieckiem faktycznie to nie wiele ale da się tak żyć. Ja zapłaciłabym taką cenę za spokojne życie na swoim, zamiast użerać się z rodzicami. Życzę powodzenia :)

Gość noooooo
no wlasnie o tym mowie: o antykoncepcji nie slyszalas, ze z taka nieswiadomoscia godzilas sie na seks??? nienawidze takiego gowniarstwa: nie ma wyksztalcenia, pracy, pieniedzy, a beztrosko uprawia seks. trzeba bylo troche mozgownicy ruszyc, to bys wiedziala terza, ze dopiero zaczna sie problemy, wypominanie, klotnie itd. teraz zobaczysz co to jest dorosle zycie!! i nie miej do nikogo pretensji: zrobilas to na swoje wlasne zyczenie!! 🖐️

Gość sztywność antymózgowa
psychika dziecka oderwanego od zabawek i za kilka miesięcy dziecko urodzi to teraz musisz mieć dwardą doopę aby baty wytrzymać

Zamiast się czepiać pierdołów rodzaju braku antykoncepcji czy błędów ortograficznych, bo nie o tym jest temat, ale wy się potraficie tylko wymądrzać a pomóc nie ma kto. Ale wracając do tematu aż mnie trzęsie że jak się pójdzie do rodziców z głupim pytaniem- no bo się rzeczywiście czegoś nie wie to oni zamiast odpowiedzieć normalnie to głupio odpowiadają jak jakieś ... , ja mam takie sytuacje co rusz o nic się spytać nie można bo z mordą. A tak do tematu to najlepiej się wyprowadź do chłopaka lub coś wynajmijcie bo nie wiem czy wytrzymasz w takim domu.