tulipan1019 0 Napisano Grudzień 29, 2010 Hej Mam pytanie, starmy się z mężem o dziecko już 10 cykli za nami i nic. Lekarz przepisał mi duphaston. Czy któraś z was brała, czy pomogło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karinka24 0 Napisano Grudzień 30, 2010 Ja też biorę duphaston, on jest na wyregulowanie cykli, bóle miesiączkowe itd. spowodowane małą ilością prolaktyny. Lekarz powinien zrobić Ci badania hormonalne ok 21 dc. Jak się okaże że prolaktyna sie nie wytwarza to możliwe że pomoże. Prolaktyna jest potrzebna kobieta w drugiej połowie cyklu, wytwarza ją ciałko żółte i jak dochodzi do zapłodnienia powoduje zagnieżdżenie zarodka, a jak nie ma ciąży to dzięki prolaktynie dostajemy okres. Za duża ilość hormonów też nie jest wskazana więc jak nie masz z tym problemów to lepiej nie bierz bo będziesz się później leczyć z powodu za dużej ilości prolaktyny. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victoria0424 0 Napisano Grudzień 30, 2010 A to nie progesteron przypadkiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej to nie tak Napisano Grudzień 30, 2010 tu chodzi o progesteron a nie prolaktynę,prolaktyna zbyt wysoka własnie uniemozliwia ciążę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lila1976 0 Napisano Grudzień 30, 2010 Karinka24 to na pewno chodzi o progesteron :) ja właśnie go biorę 3 razy dziennie na podtrzymanie ciąży a jestem w 6tc i miałam bóle jak na @ dlatego dostałam duphaston. Co do prolaktyny to jest tak, ze jeśli wzrasta to ciężko zajść w ciążę bo prolaktyna najczęściej blokuje owulację! Życzę powodzonka w staraniach mi się udało właśnie w tym cyklu tj. 17 cykl starań :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2010/2011 0 Napisano Grudzień 30, 2010 na bank chodzi o progesteron np. luteina, duphaston... ;) Stosuje się go przy wtórnym braku miesiączki oraz podczas ciąży. Progesteron przygotowuje błonę śluzową macicy do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki, hamuje skurcze macicy. Ogólnie pomaga utrzymać ciąże ;) powodzenia;) Ja brałam na początku luteinę, potem duphaston, teraz od 5 miesiąca znów luteinę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2010/2011 0 Napisano Grudzień 30, 2010 na bank chodzi o progesteron np. luteina, duphaston... ;) Stosuje się go przy wtórnym braku miesiączki oraz podczas ciąży. Progesteron przygotowuje błonę śluzową macicy do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki, hamuje skurcze macicy. Ogólnie pomaga utrzymać ciąże ;) powodzenia;) Ja brałam na początku luteinę, potem duphaston, teraz od 5 miesiąca znów luteinę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olcia.k 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Witam, posiadam do odsprzedania jeden listek Duphastonu. Cena 35zł + wysyłka. W razie zainteresowania proszę o kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach