Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FankaGracjana

Grubasy - jest złoty środek! :)

Polecane posty

Opowiem wam jak pochudły moje znajome i zresztą ja też :) Wszystkie miały od 15 do 30 kg nadwagi. Przeszyły na 20 dniową głodówkę gdzie piły bardzo bardzo bardzo dużo wody. Od 3 do 8 l. (metoda modelek) w tym czasie chudły po 15-20 kg. Traciły tłuszcz, nie wodę. Po tych 20 dniach 20 dni sokowe. Tzn. same soki warzywne i owocowe. Pierwszy dzień soków, wygląda tak, że pół szklanki soku z marchwi rozrabiamy z połową szklani wody. Kolejnego dnia więcej soku itd. I tak kolejne 20 dni (wszystkie owoce i warzywa, bardzo dużo witamin :) ) Po tych 20 sokowych dniach zaczynamy jeść stały pokarm. Na początek sałatki, chude mięso i tak przez 20 dni. W 3 okresie można zacząć ćwiczyć. Po tych 60 dniach wszystkie znajome pochudły 15-25 kg BEZ JOJO. Choć niektóre ukończyły to odchudzanie już ponad rok temu. Ja również na tym byłam ale tylko 6 dni na 1 okresie. Piłam 8l. wody i schudłam 7 kg. przy nadwadze 20 kg. Ale rzuciłam się na jedzenie i przez 4 miesiące wróciły 3 kg. Dla jasności: żadnej koleżance nic się nie stało (gdyby ktoś chciał to narzucić), poprawiła im się cera, włosy, paznokcie itd. Mają jędrne ciała i prawie 0 cellulitu dzięki wodzie chyba :) Wyniki badań też wszystkie miały bardzo dobre. Ja zaczynam od jutra :) Kto ze mną!? :)) Zaczynam przy wadze 71 kg przy 164 cm. Mój cel to 20 kg. Kto ze mną?! :))

musiay dużo ważyć te koleżanki, ze tyle schudły tak szybko. Niestety, ja nie ryzykuję tyle. Słyszałam o kobiecie, która zmarła z głodu po 10 dniach, w tv o tym mówili. Po co wycieńczać organizm?

Gość nie m szans zeby paść po 10 dn
Jezus poscił 40 dni i zył

Gość dlaczego ludzie nie uzywaja
mozgow :O:O:D:D:D

Nie ważyła strasznie dużo. Po 80-70 kg przy podobnym wzroście do mojego. Szkoda, że nikt nie chcę.. trudno pomęczę się sama i później napiszę jak to wyglądało :)

hej ;) ja sie przyłacze ! chociaz neiw iem czy wytrzymam 20 dni chce spróbować ! ;)) jestem bardzo zmotywowana. Startujemy z podobnej wagi bedzie nam latwiej. od nowego roku zaczynam glowodke oczyszcajaco-lecznicza! beda z nas super laski w 2011 heh ;] to moje gg 26531653 lub moj adres e-mail eudore@interia.pl napisz jak masz ochote! z checia sie przylacze ;] pozdarwiam!

Gość Jestem za, ale z rozsadkiem
Jestem tez za głodówka i to jest dobry pomysł, ale musi być zrobiona z głową, tj. Przygotowanie przynajmniej 3 tygodnie, jak robisz głodówkę 20 dniowa - wychodzenie dobre jak opisałaś - proponuje 15 dni na sokach, powoli dodawać warzywa, kasze, ciemne pieczywo, a na końcu mięso i nabiał - wychodzenie ok.4 tygodni. Ponadto absolutnie nie robi się głodówek zimą , tylko wiosną , czyli najlepiej zacząć przygotowanie po popielcowej środzie. W przygotowaniu i w trakcie głodówki konieczne są lewatywy aby nie zatruć organizm. Taka głodówka ma sens

Gość i ja też i ja też i ja
polecam głodówki :) Jest wiele zanotowanych przypadków bez dłuższego jedzenia: - wielu więźniów przeżywalo od 28 dni do 35 ( PRZEZYWALO - potem umiarli) - od tygdnia do kilku tygodni w protestach głodówkowych na 12 protestujących: 7 ludzi miało dializowane lub przeszczepiane nerki, 1 stracił stope, 2 ludzi straciło języki - w czasie 2 wojny światowej w obozach koncentracyjnych przy jedzeniu 300-600 kalorii dziennie przeżywali średnio 2 do kilku miesięcy, potem umierali na wewnetrzne urazy czy po prostu z wygłodzenia - Ghandi w najwięcej przetrwał bez jedzenia 3 tygodnie (dodam, że był w transie, tylko siedział i medytowal - statystycznie ludzie przeżywają średnio od 1-3 tygodni. I jeszcze jedna rzecz, to ile przeżyje bez jedzenia zależy od ilości tłuszczu. Już małe dzieci na biologii w szkole uczą się, że człowiek bez pożywienia jest w stanie wytrzymać ok 30 dni. A wszelkie informacje na stronach z GŁODOWKAMI maja na dole napis małym druczkiem, że nie ponoszą odpowiedzialności za zamieszczony tekst. I jeszcze jedno napiszę. Te dni i tygodnie które wymieniłem to są dowody na rekordy poszczególnych ludzi - którym udało się PRZEŻYĆ - urazy wewnetrzne, starczy wygląd i wiele innych negatywnych rzeczy pojawiają się wcześniej. Ale za to można ładnie wygladać :)

Gość 314314
ja znam z kolei osobe, co na 40 dniowej glodowce schudla tylko 5 kg. Jo - jo po takich drastycznych dietach jest zawsze, tzn. metabolizm na pewno zwolni, tyle ze czesto jest tak, ze osoby co w ogole skoncza diete sa juz na tyle twarde, ze dalej trzymaja diete i linie. Probowalam roznych rzeczy i za Chiny nie bede sie juz pakowac w nic ponizej 1500 kcal. No i skad wiadomo ze im nic nie bylo? Ze zyja? Z braku witamin mozna wpasc nawet w schizofrenie podobno i niekoniecznie od razu...

A stąd, że to moje znajome z którymi mam stały kontakt. Badały się u lekarza. Przecież tłumaczę, że jojo żadna nie miała i nie ma. A jojo, może być po każdej diecie tej Twojej 1500 kcal. również. Witamin nie spożywamy tylko 20 dni. Tak, tylko. Później wielka dawka witamin z soków owocowych i warzywnych.

Gość gość12345678998
Ja sama byłam na głodówce 16 dni . Na początku schodziły kg najszybciej (pierwsze 5 dni) a potem mniej więcej 0,6-0,7 kg na dzień i z 92 kg schudłam do 79 kg no a potem wychodziłam na świezym soku grejpfrutowym. Na okresie wyjścia też schudłam powoli ale traciłam . Ogólnie schudłam po wyjściu do 73 kg . Waże po roku 75 kg obkurczył mi się żołądek , pozmieniały mi się smaki . Nie jem słodyczy niektórych bo są dla mnie za słodkie i nie sole . Podczas głodówki robiłam lewatywe , chociaż to było dla mnie trudne i nie powiem trochę się bałam . Takie rzeczy ze mnie wychodziły . Małe ilości ale za to wstrętne. Robiłam to w okresie gdy miałam bardzo mało pracy i obowiązków . Ogólnie po 4 dniu nie chce się już jeść , a po 10 dniu to już myślałam że zrobie jeszcze ze 30 dni i miałam bardzo dobry humor i musiałam mieć czymś ręce zajęte nie mogłam usiedzieć w miejscu. Wreszcie miałam cały dom, ogród wysprzątany na błysk . Jedyne co to czasem zakręciło mi się w głowie i było mi cały czas zimno. Plusy mojej głodówki: paznokcie były mocne i zdrowe - zawsze mi się łamały i miałam białe plamki. twarz zniknęło mi przebarwienie które miałam i była taka delikatna bez żadnego pryszocha waga - utrata kilogramów A co też było fajne gdy poszłam do pracy mój szef stanął i spytał się co ja zrobiłam bo fantastycznie wyglądam . I nie powiem bo miałam bardzo dużo propozycji na wyjścia i byłam jeszcze bardziej zmotywowana i wtedy powiedziałam sobie że nigdy nie pozwolę żeby mi te kg wróciły . Teraz nie wyobrażam sobie że mogłam doprowadzić do tego stanu żeby tyle ważyć . Nosić tyle kg i tak obciążać swój kręgosłup. Pozdrawiam was wszytkie !

Gość franciszka192
Oj ja ważyłam 120kg i powiem Wam szczerze,że nie wiem jak ja dopuściłam by tyle ważyć przecież ja nosiłam taki ciężar na sobie;/ ale w porę się opamiętałam i schudłam do wagi 72kg ale to tylko dzięki Afrykańskiemu Mango http://szczupla-kobieta.pl które stosowałam przy regularnych posiłkach i wyjściach na spacer;)