Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zupinka89

Zmiana mleka !! Pomozcie :)

Polecane posty

Dzisiaj pediatra zmienil mojemu dziecku mleko nutramigen na bebiko 2r.... czy ktoras z Wa przezywala taka zmiane? Czy mozliwe ze od tej zmiany moje dziecko jest nie spokojne?

no pewnie, że możliwe. Nutramigen to jest przecież hydrolizat mleczny dla alergików, a bebiko 2r to zwykłe modyfikowane z dodatkiem kleiku ryżowego. Jeśli maluch wcześniej musiał pić nutramigen, a przestawiłaś go na zwykłe, to może mu nie pasuje to mleko. A brzuszek nie boli?

Gość Musisz zmieniać
powoli, nie od razu. Na początek podawaj jedna butelke nowego mleka dziennie, następnego 2 itd. Jeżeli nie zmieniałaś stopniowo, to tak, dziecko może źle to przyjmować.

No wlasnie boli, prezy sie nie milosiernie... Mial podejrzenie skazy bialkowej, okazalo sie jednak ze ma problemy z jelitkami, podejrzenie choroby Hirschprunga... Dostal jogurt, cale jajko, nic sie nie dzialo, wiec skazy raczej nie ma... Sama nie wiem co mam juz robic...

Wlasnie chcialam zmieniac stopniowo, to pediatra powiedziala ze nie ma takiej potrzeby i zeby podac od razu, a ja glupia posluchalam...

Gość ja bym nie polecala bebika
Ja bym nie poecala bebika ono jest okropnie slodkie mooje dziecko bylo na bebilonie comfort przeszlam wlasnie na bebiko i straszne uczulenie dostalo ... Lekarka powiedziala ze bebiko jest w rankingu na przed ostatnim miejscu zaraz przed nanem Te mleka wywoluja najwieksza allegrie

Gość Musisz zmieniać
Moja pediatra kazała zmieniać stopniowo nawet Bebiko1 na bebiko2, a co dopiero przechodzić z Nutramigen na zwykłe mleko modyfikowane. A masz jeszcze poprzednie mleko? Jak tak to podawaj stare i co najwyżej za 2 dni daj trochę na próbę zwykłego, zobaczysz jak dziecko zareaguje.

No wlasnie kazala kupic albo bebiko albo bebilon... bebilon pil jak byl malenki wiec teraz mnie podkusilo to bebiko :( i teraz mam za swoje... ale z drugiej strony gdzies wyczytalam ze bebilon i bebiko produkuje ta sama firma, tj nutricia i ze nie roznia sie skladem, jedyna roznica jest taka ze bebilon zawiera immunofortis...

Gość Musisz zmieniać
A tak w ogóle to może zasięgnij porady innego pediatry, bo przy problemach z jelitami wybór mleka jest bardzo ważny, a nie tylko przy skazie białkowej. Jelita może nie daja rady z tłustym mlekiem.

Gość Ja tez mialam problem
z coreczka z jelitami do 6 miesiaca pila bebiko potem zaczely sie straszne zaparcia przeszlismy na bebilon pepti ale wywolal uczulenie a teraz jestesmy na bebilon comfort jak wyzej pisano i jest super Mieszam jej 3 miarki bebilonu 3 kaszki ryzowej :) I nic nie dolega. Bebilona i bebiko to faktycznie chba ta sama firma ale bebilon zawiera mniej tluszczu i mniej laktozy lepiej jest przyswajalne

to jeszcze spróbuj na razie takie bez kleiku ryżowego, bo może też to zapychać trochę

Gość martola
Polecam Ci mleko Enfamil!!!!!!

A co dolegalo Twojemu maluchowi? Moj ma miesniaki jelit, zwezenie jakies, mial biopsje ssaca odbytnicy, teraz po nowym roku znowu wycieczka po szpitalach w celu " dalszej diagnostyki "... Tylko ze lezelismy juz w Matce Polce i jakos te konsultacje nic nie daja...

Gość Musisz zmieniać
Ja myślę, ze kleik jest bardzo dobry na żołądek i jelita, włąśnie lepiej jest zmieniać miarkę mleka na miarkę kleiku, czyli zamiast 7 miarek mleka dać 6+ 1 miarkę kleiku. Mleko jest wtedy mniej tłuste i lepiej przyswajalne.

martola a ten enfamil jest na recepte czy nie? kurcze juz sama nie wiem co Mu podawac :( chyba przystopuje z tym bebikiem faktycznie...

Gość Musisz zmieniać
Bądź cierpliwa i czujna, a wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Tylko obserwuj dziecko, czy nie ma zaparć.

On ma zaparcia od urodzenia :( wlasnie przez to zwezenie jelita... Ciagle ma kamienie kalowe, co 3 dni lewatywy... Kosmos :( Juz nie wiem co mam Mu podawac, skoro nie ma skazy bo po calym jajku by cos wysypalo, dowiedzialam sie ze nutramigen jezeli jest podawany bez potrzeby moze dzialac w druga strone i zapierac... Chocby ze wzgledu na kosmiczna zawartosc witamin...

mowie ci sprobnoj z tym bebilonem comforty tylko on jest dosc drogi ale wenfasmil niestety jeszcze drozszy bo doktorka chciala nam dac 0 lak ale cena mnie przerazila w naszej aptece . Moja mala miala wlasnie jakies narosty na jelitach ale juz jest OK .

Z ta lewatywa to strasznie nie dobrze ! Nie wiem kto ci to polecil czy to jedyna metoda zeby sie wyproznil ale zobaczysz nie bedzie potem w przyszlosci chcial sam oddac kalu . Dziewczynka lezala z moja mala na sali co wlasnie tez miala miesniaki na jelitach i cos jeszcze robili jej lewatywe i robia juz 5 lat nie da sie dziecka inaczej przyzwyczaic . okaleczyli ja do konca zycia Nie da sie jakimis naturalnymi sposobami zeby sie wyproznil?

U nas codziennie wypija ok 1 l kompotu z suszonych sliwek mocnego dotego siemie lnu do wszystkiego co je i dalismy rade wole cdziennie gotowac jej kapot niz robiclewatywe do konca zycia !

Tak lekarze kazali robic ;( Wiem ze to nie dobrze... Ale inaczej nie ma opcji zeby sie wyproznil, w szpitalu robiona mial 2 razy dziennie ta lewatywe, w domu robie mu co 3 dni z rumianku z dodatkiem soli, tak kazali lekarze... Do tego grzebanie palcami w pupie zeby powyciagac kamienie kalowe, ktore zalegaja w kiszce :( Co to dziecko przezywa to poprostu szok... Ksiazke by napisal :(

a probowalas lekami na pobudzenie jelit probiotykami wlasnie sliwkami lub innymi suszkami lnem??? Czy tylko ta lewatywa?

Gość jak cyferki przy twoim
nicku to koncoka twojego roku urodzenia to az zal mnie bierze, ze dziewczyna 21 lat a takie ma problemy:O

Moja ma 12 miesiecy i daje rade :) Oczywiscie nie na raz tylko przez caly dzien

Gość Musisz zmieniać
Dodam jeszcze, skoro ma zaparcia to jednak uważaj z tym kleikiem bo on jednak ma tendencje do zapierania. Zapytaj lekarza, czy możesz podawać otręby. Ja dodawałam do jogurtu, dobrze działały na zaparcia u córki, ale nie wiem od jakiego wieku mozna podawać.

Dostaje surowe jablko, marchewke surowa, bo gotowana ponoc zapiera... Pije siemie lniane, syrop Laktuloze i Debridat... Z otrebami nie probowalam... A co do wieku to nawet gdybym miala 21 lat to co, w tym dziwnego bo nie rozumiem?

Gość ja tez mam problem
U nas jablko wogole nie pomagalo radze ci sprobowac z tymi sliwkami suszonymi ja tez nie wierzylam ze pomoze a to bylo jak zbawienie :)