Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecko w domu

mieszkanie z nie swoim dzieckiem

Polecane posty

Gość dziecko w domu

Jak sobie poradzić z taką sytuacją? Mieszkam jeszcze z rodzicami. W jednym pokoju jest moja siostra z mężem i małym dzieckiem. Lubię spokój, ale w takich warunkach jej nie ma. Dlaczego mam ciągle słyszeć płacze tego dziecka? Albo głośne rozmowy rodziców tego dziecka w pokoju obok wszystko słychać i głośne nastawianie telewizji. Jak się uczyć w takich warunkach? Nie umiem się na niczym skupić w hałasie.

Gość brzęczący jeżozwierz
a ty jesteś jeszcze dziewicą ?

Gość brzęczący jeżozwierz
czy ty jesteś dziewicą ?

Gość BARDZO DOBRA RADA
to ty też zrób sobie dziecko, dziewico

dziwnie stawiasz problem swoje dziecko czy nie swoje, hałasuje tak samo i przeszkadza w nauce tak samo niestety, ale jak sie mieszka na kupie, to nie ma warunków do normalnego fukcjonowania siostra umiała rodzinę założyć, ale juz na usamozielnienie się inwencji nie wystarczyło?

Gość maaaalena
Musisz wyrobić w sobie trochę empatii, zrozumienia i serdeczności dla innych ludzi. Inaczej ciężko będziesz mieć w życiu. Zobacz jak żyją ludzie, którzy wyjechali na studia do innego miasta. W akademikach jest często głośniej niż u Ciebie, nieraz też jest obok rodzina z dzieckiem i jakoś się uczą i zdają sesje. Potem z chęcią wspominają ten czas. Tobie przeszkadza własna rodzina i własny siostrzeniec/siostrzenica...

Gość a kczy ktoś cię do tego
zmusza?? wyprowadź się:p

Gość dziecko w domu
A dlaczego to ja mam się wyprowadzić? To nie ja hałasuje. Nie mam swojej rodziny żeby się wyprowadzać. W akademikach owszem jest głośno, ale raczej żeby mieszkały tam matki z dziećmi to rzadkość. Poza tym to ludzie w akademikach też się uczą, bo oni studiują. Więc można się razem uczyć i razem imprezować. Więc porównywanie tego do akademika jakoś nie pasuje. A oni się nie uczą, nie robią nic takiego co by wymagało skupienia uwagi. Dla mnie to nikt nie ma zrozumienia i empatii. Kogo to obchodzi że ja się musze uczyć.

Gość Kalina 0909
Ja ci współczuję, bo nie masz własnego kąta. Dobrze, że chociaż ich stękania w czasie seksu nie musisz słuchać.

Gość maaaalena
"Złej baletnicy przeszkadza i rąbek u spódnicy" - znasz to? :) Pewnie, że nie masz łatwo, tylko, że jeśli zechcesz to i tak się uprzesz i nauczysz czego musisz się nauczyć. Po za tym, nie ma tam u Ciebie żadnej biblioteki w okolicy? Naprawdę nie jesteś w stanie nigdzie indziej się uczyć, skoro w domu nie potrafisz. Pewnie zaraz powiesz, ale to mój dom i tutaj chce mieć warunki... Takim podejściem nic nie osiągniesz. Jeśli naprawdę chcesz się uczyć i nie szukasz wymówek, to znajdziesz sposób. Niedawno było na demotach o chłopaku z Iraku, który studiował w swoim rodzinnym kraju, gdzie w końcu trwa wojna i przez większość czasu nie mieli prądu, to uczył się na dachu domu. Pomyśl ile on miał gotowych wymówek, żeby się nie rozwijać i nie uczyć.

Gość Kalina 0909
Co to za kraj, żeby młodzi ludzi nie mieli szansy na własne mieszkanie i musieli mieszkać w małym mieszkaniu z rodzicami?

Gość dziecko w domu
Ale czy takie zachowanie jest normalne? Czy oni nie powinni starać się zachowywać ciszej? Czy jak juz ktoś ma dziecko to jest w centrum uwagi i najważniejszy?

malena ty też siedzisz ze swoim dzieckiem i mężem rodzicom na głowie? Jak panienka jak na tyle dorosła żeby zrobić sobie dzieciaka to może niech sie usamodzielni i wyprowadzi z domu a dziewczyna która jeszcze się uczy ma przewalone bo rozłożyć nogi jest łatwo,tylko co potem? Szczyt głupoty i nieodpowiedzialności-żadna wymówka nie usprawiedliwia siostruni-masz prawo do spokoju we własnym domu. Tylko w pokoju obok siedzi patologia:O ja jakbym zwaliła się z mężem i dzieckiem matce,ojcu i siostrom na łby po pierwsze zadbałabym żeby nasza obecność była jak najmniej uciążliwa dla domowników.

czemu o siostrzeńcu/ siostrzenicy piszesz "to dziecko" ? i tak przy okazji jak kiedyś dorobisz się swojego zobaczysz co znaczy uciszać dziecko pewnie, że sytuacja fajna nie jest ale też kiedyś byłaś dzieckiem i pewnie nie milczałaś całymi dniami z pewnością gdyby siostra mogła to wyprowadziłaby się na swoje widać nie może nie narzekaj bo jeszcze nie wiesz jak to będzie z tobą

-masz prawo do spokoju we własnym domu ale to nie jest jej dom:P tylko dom jej rodziców:P

uwazam ze masz absolutna racje!dziecko w domu.Ale czy takie zachowanie jest normalne?Czy oni nie powinni starać się zachowywać ciszej?Czy jak juz ktoś ma dziecko to jest w centrum uwagi i najważniejszy?

Gość upuppuup
upu upu

mysle sobie ze twoja siostra powinna sie wyprowadzic.byla na tyle dorosla zeby sie gzic top niech teraz bedzie dorosla i urzadzi sobie nowe gniazdko

Gość dziecko w domu
Dobrze ze chociaz część osób przyznała rację.

Gość iuhiu
tu nie znajdziesz zrozumienia, bo siedza tu pewnie same dziecioroby:O

Gość iuhiu
w ogole jak mozna byc takim pasozytem bez ambicji, aby mieszkac z mezem u rodzicow i jeszcze sie rozmnazac w takich warunkach?:O patologia z tej twojej siostrzyczki...

Gość swieta mikolajka
wspolczuje ci, tez bym zachwycona nie byla jakby za sciana ryczalo mi jakies dziecko niewazne czy siostrzenica czy nie, jeszcze jak ktos ma domek jednorodzinny to powiedzmy ze nie jest to az tak uciazliwe ale w bloku nie wyobrazam sobie tego :O

Przeraza mnie EGOIZM tego pokolenia! Dawniej mieszkali z babcia i dziadkiem, w osmioro rodzenstwa itd. A rodziny cyganskie?? Dlaej mieszkaja na kupie, bo rodzina dla nich jest najwazniejsza w zyciu. Maja do siebie szacunek i wspieraja sie. Przygarna najdalszego kuzyna w potrzebie. A Ty masz dosc siostrzenca???? Boga sie nie boisz dziewczyno.

A co ma do tego Polska???? Troche ematii i milosci. Wnerwiaja mnie takie cwaniaki jak Ty. Co to nie jest wielka pani! Dziecior wyje za sciana. Ja mieszkam w niemczech. I wiesz jakie tu prawo jest? Ze dziecko za sciana (sasiada) moze wyc nawet w srodku nocy. W dzien moze byc glosno i niko,u nic nie moze byc do tego, bo to dziecko. .... Polska...

Niech Twoja siostra z mężem uderzą do gminy o mieszkanie komunalne. Trochę poczekają, trochę powalczą, trochę potem poremontują, ale będą mieli swoje cztery kąty za niewielki czynsz. Powinni dostać bo nie mają warunków na wychowywanie dziecka, a Ty nie masz warunków do nauki. Opcja druga - sama wystartuj do gminy o mieszkanie. Mój tak zrobił jak miał 16 lat, że nie ma w rodzinnym domu warunków do nauki. Dostał na osiemnastkę. Wiem, uważasz że nie musisz, bo to ona ma dziecko. Ale spójrz na to z drugiej strony - mieszkania komunalne kosztują grosze, i czynsz i wykup. Jak Ci przydzielą to będziesz miała swoje własne i nikt Ci nie będzie nic nakazywał, dopóki będziesz płacić regularnie. A te parę stów to nawet na ulotkach zarobisz :)

Gość PowiemCizze
Podla suka ciebie Nie pasuje droga wolna to nie jest twój dom i ty nie decydujesz STOPERY W USZY