Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bomba tomba

Kobiety doradzcie, przeczytajcie, nie wiem jak postąpić

Polecane posty

no to niech sie obraza,ludzie swieci,to bedziesz do konca zycia wsadzac glowe w piach,bo ktos moze sie obrazic.normalnie cisnij teraz,poki jeszcze duzo nie zainwestowaliscie! moja kumpela by sie nigdy nie dowiedziala o planach tesciow,po prostu wrocili szybciej do domu i podsluchali rozmowe! normalnie zapytaj jakie maja plany,bo chyba zle sie zrozumieliscie.jak macie wladowac 120tys w dom,to prawie mozna budowac maly,ale wlasny

Gość bomba tomba
Ona nie lubi gotować i piec, bo dla niej to strata kasy, ale ciasta i dobre obiady kocha, a ona wie doskonale ze ja na jedzeniu nie oszczędzam i dlatego lubi jezdzić do nas często... np dla niej filet z kurczaka to rarytas.... a ja lubię drób i wiem ze to ją przyciągnie .. aaa a czasem mówi jeszcze na ten dom ze to jej krwawica...ale to nie ona go budowała

Gość talk się łatwo o tym mówi
jak będziesz podkreślała, że to TWÓJ dom, to teściowa ci przypomni od kogo ten dom dostaliście za darmo :) jak już to mów, że to wasze miejsce twoje i męża. po drugie niech lepiej mąż na nią wpływa niż ty.

Gość olllllloni
mam podobnie, dostalismy dzialke pod budowe od tesciow. a tesciowa juz zdazyla posadzic sobie cos tam bez pytania, nawet zywoplot chciala sadzic!!!nie wspomne, ze planuje w przyszlym roku truskawki sadzic!!!a my chcemy zaczac budowe...ale na szczescie moj maz ma silny charakter i jak mowi, nie chce mu sie teraz z nia dyskutowac- po prostu nie bedzie patrzyl na jej grzadki przy budowie-oczywiscie ja jej mowie caly czas, ze nie chce niczego, ze tylko trawa i tujki itp.ona wie a robi swoje....do czasu:)

Gość bomba tomba
Nie mogę podkreślać ze to mój dom, bo nie mam na tyle odwagi, wiem ze skosiłaby mnie jednym tekstem, oczywiscie ona to robi pod nieobecnosc męza

Gość olllllloni
hmm, a nie lepiej nie brac tego tylko samemu budowac???

Gość bomba tomba
Pytaliśmy juz i formalnie to jest bezpłatne, ale... tu sie opłaca to tu tamto tu jakiś wyciag z ksiąg a tam znów przepis do ksiąg wieczystych... razem jakieś szacuję 5-7 tys

co ty taka dupa jestes. jak cie skosi jednym tekstem,to mowisz,ze w takim razie nie bedzie swojej krwawicy ladowac w ta rudere,zebym potem ktos ci sie tu pchal z buciorami i tyle.a potem niech twoj maz kombinuje,jak teraz matki nie potrafii ustawic... u mojego brata bylo tak samo.bratowa i mama skakaly sobie do gardel,a on tylko powiedzial "to nie ja poklocilem sie z moja mama" i olal sprawe...i oczywiscie ja musialam wyjasnic i jednej i drugiej i teraz sie kochaja.faceci juz tacy sa:o

Gość talk się łatwo o tym mówi
chcesz kłótni? to podkreślaj, że to twój dom, że ty rządzisz itp... chcesz porozumienia? To powiedz mężowi o swoich obawach i niech on z nią gada, bo to jego matka, jego nie wyklnie.

Gość bomba tomba
nie mamy działki, a mieszkamy pod rzeszowem, tu działki są masakrycznie drogie, 18-25 tys za ar....

aha,czyli wolisz inwestowac na slepo w czyjs dom,niz postawic sie i albo wygrac albo naprawde inwestowac w swoje.przestan sie bac.w rodzinie wszystko sie wyjasni,sa klotnie,a potem jak kazdy ustawi swoja pozycje,to zas sie godza.

Gość bomba tomba
między moim mężem a jego matką czesto dochodzi do głosnej rozmowy bo mają takie same charaktery, zadno nie popuści, jak byście słyszeli jak ona wszystko krytykuje, podgrzewane podłogi, płytki, okna, burzenie sciany i kuchnia pod zabudowę, czasem wydaje mi się ze ona bedzie chciała nas urządzć jak przyjdzie do kupowania mebli, a gust ma pożal sie boze

Gość bomba tomba
Czyli ostatecznie co? Mam prawo się sprzeciwić, gdy mnie zapytac co sądzę, a ogólnie ustawić męża, na NIE? To chyab najlepsze rozwiazanie

powiedz mezowi,ze powinniscie sie spotkac z tesciami i ustalic w koncu czy to bedzie w pelni wasz dom,czy nie...i ze bez tego spotkania nie masz planow by dalej ladowac kase w nicosc.bo potem bedzie jeszcze tak,ze przy kazdej rodzinnej klotni krwawica bedzie wypominana

Gość bomba tomba
ale nic mnie tak nie wkurza niż jak zaczyna temat o mojej ciąży,,, kazda impreza rodzinna konczy sie tym tamatem, ona i jej chęć byciababcia jest najwazniejsza, ale ona nie chce wnuka, tylko wnuczkę... i juz planuje za mnie i krytykuje mnie ze nie chcę, a mezowi mówi ze głupi ze sie mnie pyta ...

Gość bomba tomba
macie rację, szczerze mówiąc myslałam, ze mnie bedziecie krytykować ze idę na cudze i jeszcze mam fochy, ale nabrałam pewnosci, ze mam prawo sie sprzeciwić

a co do darowizny,to tesc kumpeli tez im gadal,ze bedzie dom wykonczony to zrobia darowizne-a tam ziemia byla kupiona na mlodych i czesc materialow rowiez...a czekali dlatego tak dlugo z darowizna,bo potem chcieli tam synalka druiego wcisnac.najpierw papiery,a potem ladowanie kasy, juz niejedna taka historie swiatlo dziennie wylonilo

Gość bomba tomba
dało mi to do myślenia, jednak przepis bedzie w pierwszej kolejności

moi nic nie mowia,bo tez maja ciezka sytuacje z domem,ktorego po prostu na razie nie mamy.a moze dlatego,ze szwagierki tesciowa powstrzymuja.nie wiem. ale historia mojej kumpeli prawdziwa niestety.dom ma tylko szkielet i okna i stoi juz chyba 5 lat odlogiem,bo tesciowie go konczyc nie chca,a oni poczuli sie zdradzeni i tez go nie chca.kasa w bloto

Autorko jak tak piszesz o krytykowaniu to jakbyś opisywałą moją matke... :o co bym nie wymyslila..Jedynie co jej sie podoba to plytki w przedkojoju i kuchni. A panele wenge - za ciemne w tym samym pokoju farba jasnim- za jasna:D Panele- woodstock do szarych scian i biale meble- jak w szpitalu :o i jak tu nie zwariowac :o Ale teściowa mam naprawde wporządku. Ona nie chce się wtrąćać.. a jesli się już wtrąciła to akurat podsuwała nam taki pomysł że zaoszczedzaliśy :)

Gość olkaa111
ja takiego domu nawet i wyremontowanego bym za darmo nie chciala, ta stara by mnie dobila, szklarnie postawic na srodku podworka , w domu nic przerobic nie mozna , zamiast wydac tyle kasy na ten remont to wolalabym dolozyc i cos sobie kupic swojego, a nie dostac od nich za darmo i miec tesciowa codziennie w domu to nie na moje nerwy

Gość Justyneczka dsfsvdsvd
przesrane