Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cyklamen12

quick view dziwna kreska

Polecane posty

Hej dziewczyny, mam problem, robilam dwa testy quick view i oba wyniki sa niby z jedną kreską ale ta kreska wcale nie jest na wysokości lit. C ale tak pod literką, więc między C a T. moje testy maja po prawej stronie od odczytnika inne oznaczenie, mianowicie czytając je od góry C 2 1, i moja kreska jest na wys, 2. co oznacza to drugie oznaczenie? dodam jeszcze, że testy robilam 7 i 9 dnia po stosunku.

Gość smerfetkaaaaa
7 i 9 dzień po stosunku ?? a to Ci dopiero :p

Gość smerfetkaaaaa
samo zagnieżdżanie to jakieś 6-8 dni do tego dodaj kolejne 6-7 i dopiero wtedy test jest w stanie coś wykryć

hmm.. pani w aptece mowila, ze juz po 6 dniach od mniemanego zapłodnienia mozna robic test. Robilam go, własciwie je, bo od ost sexu cholernie boli mnie brzuch, mam jakies straszne skurcze caly czas... nie widze innych przyczyn od ktorych mogłoby tak boleć

Gość smerfetkaaaaa
do zapłodnienia dochodzi po zagnieżdżeniu tak jak pisałam wyżej kit Ci pocisli i tyle :p mi quick vue wykrył dopiero dzień po okresie

Gość Ciekawe jak długo
jak juz to najwcześniej 6 dni, ale nie od zapłodnienia, ale od zagnieźdźenia zarodka w macicy (dopiero wtedy zaczyna wydzielać się hormon na który reaguje test), więc przyjmując, iż średnio czas od zapłodnienia komórki do jej zagnieżdżenia to 4-6 dni, test najwcześniej wyjdzie 10-12 dni po stosunku... ale to w bardzo nielicznych przypadkach. Normalnie powinno sie robić w dniu spodziewanego @, wcześniej to wyrzucanie pieniędzy.

Gość Ciekawe jak długo
smerfetkaa ---> do zapłodnienia dochodzi po zagnieźdżeniu??/!! ale Ty mądra jesteś :P

Gość ertyuiocvbnm,
"hmm.. pani w aptece mowila, ze juz po 6 dniach od mniemanego zapłodnienia mozna robic test." Głupia cipo od zapłodnienia, które może byc zarówno w dniu seksu ale też i 10 dni później, więc test zrobiony 7 dni po stosunku nic Ci nie da. Zrób go w dniu spodziewanej nastepnej miesiączki jeżeli jej nie dostaniesz. I przestań sie seksić a później takie bzdury wypisywac...

ej to kto mi wkoncu kit puszcza smerfetkaaaa czy pani aptekarka? sama też myslałam, że zagnieżdza się juz zapłodnione jajeczko ;p ale ponawiam pytanie, co oznacza to drugie oznaczenie na tescie C 2 1

Gość bo tak i już
Z tego co pamiętam to jesli kreski nie ma w okienkach kontrolnych to test jest nie ważny, najlepiej sprawdż w ulotce ;> ja trzymalam się zasady ze testy najlepiej robić 6 dni po spodziewanej miesiączce, no i zarowno quick jak i bobo wyszly pozytywnie :) cierpliwości i powodzenia zycze :)

ertyuiocvbnm, nie musisz nikogo wyzywać, to tylkoświadczy o Tobie, rozumiem, że jesteś lekarzem...ale jesli z takim szacunkiem do innych ludzi, to gratuliję i pozdrawiam

pani w aptece tak powie by sprzedać faktycznie do zapłodnienia może dojść później niż stosunek jak robiłam test pierwszego dnia spodziewanej miesiączki to druga kreska była ledwo widoczna i to patrząc bokiem "pod światło". A faktycznie byłam już w ciąży. Testy sprawdzaja poziom hormonów ( a nie na zasadzie czary - mary ), a poziom ten może powolutku wzrastać....

ale kreska jest w polu kontrolnym..tylko ciut niżej niz sama lit C, ale ja pytam o to drugie iznaczenie, heh nikt mnie nie słycha - czyta ;p

a jesli chodzi o termin spodziewanej miesiączki, to nie wiem dokladnie kiedy powinna nastąpić, bo jestem pierwszy miesiąc bez tabletek

Gość znajdz mnie po ip
jesli jest jedna kreska to jest jedna.

Przede wszystkim jeśli jest ciąża to kresku MUSZĄ BYĆ DWIE - bo jedna jest kontrolna (C), a druga dopiero ciążowa (T). Jeśli masz jedną kreskę (bez względu na to gdzie ona jest), to znaczy, ze test ciąży nie pokazuje. 6 dni po stosunku, to też jak dla mnei za wcześnie na twest. Tym bardziej, że do zapłodnienia może przecież dojść kilka dni później, a nie w samym dniu stosunku. Ja się z mężem kochałam kilka dni po okresie, a kilka dni przed owulacją - więc plemnik musiał przetrwać te kilka dni i dopiero w momencie owulacji (uwolnienia się komórki jajowej z jajnika) doszło do zapłodnienia.

Kobieto już ci tłumaczę jak to jest: 1. seks 2. plemniki żyją do 7 dni w organiźmie kobiety 3. nie wiesz kiedy uwolniło się jajeczko 4. nie wiesz kiedy doszło do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki 5. od zapłodnienia do zagnieżdżenia komórki w ścianie macicy mija około tydzień 6. dopiero po zagnieżdżeniu zaczyna się uwalniać hormon, który wykrywa test ciążowy, ale początkowo jego stężenie jest bardzo niskie, z każdym dniem wzrasta 7. testu nie ma sensu wykonywać wcześniej niż na 2 dni przed terminem miesiączki, a najlepiej jest wykonać w dniu spodziewanej miesiączki, z pierwszego porannego moczu Już rozumiesz?

@hally tak, już rozumiem, wielkie dzięki! tzn jedno, ze jeszcze troche musze się postresować, problem a tym, że nie wiem dokładnie kiedy mam mieć miesiączke, bo jestem 1-wszy miesiac bez tabletek. nie mniej jednak - dziękuje Ci

nie ma sprawy :) jak jesteś po tabletkach to różnie może być, mnie @ zawsze się zatrzymywała i musiałam mieć wywoływaną tabletkami :O ale może u Ciebie będzie od razu normalnie.

@Hally własnie boje sie tego zatrzymania lb przesuniecia, niby luteina zawsze pomaga, ale wiesz. Swoja droga wpadła panike z powodu duzych skurczy podbrzusza (wiem, wiem panikara juz tak mam) i ogromnej nadwrazliwości sutków w domniemanej drugiej polowie cyklu :/