Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nini4

Obrzydliwa, obleśna i niemodna biżuteria

Polecane posty

Gość ladniejsza przede wszystkim
chya na tym forum sa same gimnazjalistki:) tyle tutaj sie naczytalam o zlocie,ze hej zenie pasuje do skory,ze zolte, ze babcine a jakiego koloru macie skrore? juz sie rozkladacie i jestescie denatami,ze rebro wam bardziej pasuje niz zloto? babcina to bizuteria z wloczki:) srebro ciemnieje (czarnieje) gdy sie utlenia,wiec z czasem wyglada znacznie gorzej kiczowaty jest plastik, nic wiecej

Pozłacana biżuteria jest nieciekawa - ale złoto dobrej próby może być naprawdę śliczne. Inna sprawa, że nie każdemu pasuje do koloru skóry (osoby z "zimną" cerą wyglądają w złocie na zmęczone). Poza tym odpadają wszelkiego naszyjniki i pierścionki z sieciówek z plastikowym oczkiem.

Gość widzialam na bulwarze
zgrabna opalpna dziewczyne obwieszona bardzo kolorowa bizuteria. Byly to zwykle koleczka jak zdjete z liczydla i powplatane na sznur z frywolitki czy tez robiony na szydelku. Duzo tego miala na sobie. Kilka zwojow na szyi, kilka zwojow bransoletki i fajne kiscie w kolczykach. Z ta opalenizna po prostu wyrozniala sie w tlumie, ludzie sie za nia ogladali. Uwazam, ze ta bizuteria bardzo podkreslala jej urode i opalenizne, a byly to zwyczajne kolorowe koleczka, pewnie recznie zrobione, moze z glinki albo jakiejs masy

Gość nini4
Ooo, mój stary temat! Ok. Mówmy o pięknym, nie obleśnym. "dla mnie prawdziwa biżuteria" - wyobraź sobie, że drut może być srebrny, a szkło ciekawe, ręcznie wykonane (szkło weneckie - cudowne! - nie chodzi mi o podróby z Allegro). Pewnie nie widziałaś w życiu takiej biżuterii, prawdziwa kobieto? Polecam! ladniejsza przede wszystkim Srebro rodowane nie ciemnieje, a wg mnie srebro oksydowane (utlenione) wygląda dużo szlachetniej niż srebro / złoto świecące jak psu jajca :) Zgadzam się, że plastik jest kiczowaty. Chodziło mi raczej o wzory. Redcoral.pl - a takie przyjemne banałki....

Gość nini4
To zabawne, ale siedze wlasnie na kafe i powiem ze Twoja bizuteria wpisuje sie w trend zwyczajnej, banalnej i nudnej bizuterii. W dodatku te rzeczy sa tak proste do zrobienia, ze kazdy bez zadnych specjalnych umiejetnosci potrafi wykonac TANIEJ to, co Ty sprzedajesz.

Gość sztuczne plastikowe perły
sa okropne. jeszcze jak odpryskuje ta perlowa farba jak kogos nie stac na prawdziwe to niech nie nosi. Tak samo sztuczne złote rzeczy są okropne, i inne udające to, czym nie są - metal za 5zł udający srebro, szkielko udające kamień...

Gość dla mnie prawdziwa biżuteria
nini4 - widziałam więcej niż ci się wydaje - jak się nauczysz czytać ze zrozumieniem - to możemy podyskutować.

Gość nini4
Jasno napisalas - wg Ciebie bizuteria z drutu i szkla jest dla dzieci. Oczywiste zatem, ze nie znasz sie na bizuterii i nie masz pojecia ani o pieknie PRAWDZIWEGO szkla weneckiego, ani ARTYSTYCZNEJ bizuterii wykonanej ze srebrnych czy zlotych drutow.

Gość mariaaa83
Ja nigdy nie lubiłam złotej -zółtej- biżuterii bo też zawsze wydawała mi sie babcina. Obrączke i pierścionek mam z białego złota. Nie lubie sztucznej pseudo pozłacanej biżuteri, która jest słabej jakości, ale ostatnio koleżanka pokazywała swój nowy nabytek ze sklepu internetowego, ej rewelacja... bransoletka pozłacana ale niesamowita jakość i mimo, że żółte złoto to i tak mi sie bardzo podobała, prosze: http://www.brillan.pl/bransoletka-wiosenna-precjoza.html w sumie kolczyki też mi sie podobają, ale te o złotym kolorze, hehehe chyba starzeję się :D

Gość Bransoletka nawet fajna, ale
kolczyki obrzydliwe. Jakies krzywe, wygladaja jak bizuteria z bazarku, czesciowo handmade wykonane przez kogos poczatkujacego - i do tego te tanie, nieeleganckie bigle...

ja najbardziej nie lubię biżuterii robionej własnoręcznie, teraz wiele dziewczyn się w to bawi, wezmą bigle jakieś koraliki i jazda, sprzedają. Jeszcze chyba nigdy nie widziałam, by któraś z takich ,,artystek'' zrobiła coś na prawdę ładnego - może po prostu za mało widziałam? Nie twierdzę, że nie ma dziewczyn które robią ciekawe kolczyki i tak dalej ale po prostu dopóki nie zobaczę, nie uwierzę

Gość nini4
A dobry wire wrapping i art clay? Wpisz sobie w google Ewasko, Lunamin itd.

Gość malabi88
najładniejsza biżuteria na www.malabi.pl

Gość gość
Jeśli chodzi o bizuterię, to marka nie ma nic do rzeczy, liczy się kunszt wykonania i oczywiście materiały. Polecam bizyterię jubilea.pl , czyste srebro proby 925 wszystko oryginalne i bardzo ladne wzory kupowalam ostatnio komplet na wesele na zdjeciach wygladal cudownie