Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malikao

astygmatyzm

Polecane posty

hehe, nijak nie znam się na tym i niezbyt często tu bywam;p pozdrawiam klona:)

mój podszywaczu, pliss nie narób mi siary, zaraz stąd spadam, tylko o okulary chciałam zapytać;) nawet nie umiem się obronić, eh.. ;p:);p:)

Gość karmannaaa
miałam okulary przez miesiąc nie dość ,ze mi nie pasowały kompletnie to jeszcze tak źle sie w nich czułam ciągle czułam ,ze mam coś na twarzy i nie wiem wydaje mi sie ,ze ludzie w okularach muszą ciągle sie pilnować żeby im nie spadły jak np zginają sie w pół ze śmiechu :D

Gość tez tak miałam do 30 -tki na
podszywacz zamiast L WPISAŁ DUZE I widze ze komus sie baardzo nudzi !:D

hehe, no tak.. :) karmanaaa - to jest moja jedyna obawa, okularki są takie delikatne, że obawiam się tylko uszkodzeń mechanicznych;P Villemka - mam nadzieję, zresztą Ciebie bym nie podejrzewała o złośliwość:) zbyt miłe masz wypowiedzi;) nie chciałabym paść ofiarą wstrętnych podszywaczy, których zdarzyło mi się tutaj czytać:)

Gość karmannaaa
dlatego soczewki sa dla mnie idealne bo ja sie dość energicznie poruszam i pewnie co pół roku musiałabym inwestować w nowe okulary :D

karmana - hehe, no tak, być może za kilka dni/tygodni i dla mnie soczewki okażą się nizbędne, nie wzięłam pod uwagę mojego niesubordynowania i zabawowego podejścia do życia:) pokazalem bledy - masz rację, nicka nie przemyślałam, bo nie biorę zazwyczaj udziału w dyskusjach, gdzie roi się od podszywaczy, myślałam, że w takim "przyziemnym" temacie mnie to ominie:) ale jak na to nie patrzeć - miły z Ciebie podszywacz, oby tu takich więcej:)

ło, to nie tylko ja padłam ofiarą podszywacza - nawet nie zauważyłam:) viliemka - pozdrawiam.. zgubiłam się tylko która jest prawdziwa:)

Gość magneta
a czy mozecie powiedziec jaki jest wasz astygmatyzm. ja mam 10 na jednym oku i 165 na drugim. nie bardzo wiem czy to duza wada czy nie. ktos moze wie cos wiecej ?

Gość gość
165? To chyba literówka :D nie 16,5? Astygmatyzm jewst uleczlany - tzn sąoperacje na to… Świeca ci w oko takim laserem: http://www.polandoptical.pl/product,laser-wielobarwny-nidek-mc-500-vixi,122.html i po sprawie.

Gość gość
O, a jak wyglada cenowo operacja takm laerem z polandoptical?

Gość Benia

Astygmatyzm koryguje się okularami albo soczewkami kontaktowymi, jest tez możliwość pożegnania się z wadą za pomocą lasera, tutaj ciekawie i dokładnie opowiadają o korygowaniu wad za pomocą właśnie lasera https://www.youtube.com/watch?v=F0bL_3CE8D0

Gość gość

jak masz duży astygmatyzm to o soczewkach możesz zapomnieć!

Gość baletka

To co podała magneta to chyba oś, więc 165 jak najbardziej jest możliwe, ale to nie jest wyznacznikiem wady. Ja mam 170 stopni, ale cylinder -1 i to jest właśnie jakby ta "moc" wady. Jeśli chodzi o wybór okulary czy soczewki czy może korekcja laserowa, to lepiej się skonsultować z okulistą i optykiem i rozważyć za i przeciw. Jak ktoś z Wrocławia to polecam Spektrum, chodze tam już od kilku lat, mają najlepszych specjalistów.

Gość ryfka

ja miałam korekcję wzroku przy wadzie -6 na lewe i -5 na prawe z astygmatyzmem i po wadzie nie ma śladu 🙂 Zabieg robiłam w Optegrze w  Łodzi, ale z tego co kojarzę to mają też klinikę we Wrocławiu. Mi wada strasznie leciała, a mam 25 lat, więc trochę się bałam jak będe widzieć za 15 lat. Zabieg miałam metodą lentivu, nic mnie nie boli,l zero komplikacji, widze ostro. 

Gość ryfka

super że napisałaś. 🙂 Ja właśnie mam po weekendzie zabieg też lentivu w Optegrze w Łodzi, stres lekki jest.... bo jest bardzo ważny dla mnie zabieg i wiązę z nim nadzieję, że zostawię okulary i nie będę musiała się już dłużej męczyć z wadą wzroku. Ja mam -8 i mam 33 lata. Aż strach pomyśleć jak wada mogłaby się rozwinąć jeszcze. Wiem, że sama metoda jest bardzo bezpieczna i nowoczesna, ale wiadomo jak to jest przed zabiegiem. Człowiek denerwuje się choć lekarz mówi, że wszystko będzie dobrze 🙂