Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczęśliwa mamusia ;)

Planujecie już wakacje/ferie zimowe?

Polecane posty

Gość my w tym roku nigdzie
nie jedziemy na wakacje. Nie wyobrażam sobie wyjazdu z 2 miesięcznikiem i 2 rozbrykanych przedszkolaków. Za rok sobie odbijemy, a w tym roku nam muszą wystarczyć krótkie wypady po okolicy i lato na podwórku. Kupimy fajny basen i trampolinę.

Zależy gdzie mieszkasz i jaką kwotę chcesz przeznaczyć na wakacje. Ja z 9 miesięcznym byłam na wakacjach i było całkiem fajnie (1 miało 9 miesięcy, a drugie 2,5 roku)

To co do Egiptu to nie poradzę bo nie byliśmy, a jeśli chodzi o morze to mogę polecić bo to na prawdę super atrakcja dla dzieci. Moje były zachwycone. Wiadomo, ze dużo zależy od finansów bo inaczej wyglądają wczasy nad morzem 4 osobowej rodzinki za 1000 zł a inaczej za 4 tysiące. No ale woda i piach są dostępne niezależnie od ceny a dla malucha to frajda. Warto wyposażyć się w jakiś namiocik który będzie chronił od słońca i wiatru i dla takiego szkraba można zabrać mały basenik dmuchany, żeby mógł się bezpiecznie pluskać. Dużo picia, kremu od słońca, kapelusik na główkę i zabawki do piasku i będzie super.

ale jesli chodzi o wdychanie jodu to najlepiej się wybrać wczesną wiosną albo późną jesienią bo wtedy jest na plaży jeszcze jod (po sztormach) w leci sa już tylko turyści :)

Gość a jaj mam inne pytanie
podobno adoptowałaś dziecko siostry, pytam z ciekawości czy ona się widuje z "twoim" dzieckiem?

Słyszałam, że bardzo dobrym miejscem na wyjazd rodzinny jest Primavera Spa w Jastrzębiej Górze. W ofercie można znaleźć szeroki program rozrywek dla dzieci jak warsztaty artystyczne czy kulinarne dla dzieci, gry planszowe, sala gier, dyskoteka dla dzieci itp. które pozwolą rodzicom na chwile relaksu.

Gość sciane porzadnie wymyj ciepla
o cholera ale wam sie powodzi :) Egipt, morze, primavera. zazdroszcze

my z mężem zastanawiamy się nad wyjazdem do Tropical Island czy był ktoś z mały dzieckiem>>> Jak opinie?? m

Egipt bym sobie darowała, bałabym się. zamiast tego może Wyspy Kanaryjskie? albo Włochy? ale to albo w czerwcu, choć woda wtedy jeszcze zimna, albo jesienią, około października, listopada (kanary), bo Włochy to wrzesień, bo później trochę chłodno. my nie wiem czy gdzieś pojedziemy, w czerwcu ślub, potem przeprowadzka 1000 km od domu, mąż zaczyna nową pracę i nie wiadomo jak będzie z urlopem, ale jak się da to w listopadzie na Gran Canarię lecimy :) Madzianka - co do Tropical Island to jeszcze nie byliśmy, ale zapewne w drugiej połowie roku się wybierzemy :) troszkę bliżej będziemy mieszkać to i wyprawa łatwiejsza będzie.

Gość sciane porzadnie wymyj ciepla
mala agatka, ale sciemniasz :D kiedys pisalas ze nie masz za co zyc a teraz piszesz ze na Grand Canarie lecicie. :D Ale po kafemozna sie tego spodziewac ttaj kazdy zarabia kokosy, ma wyzsze wyksztalcenie i jest geniuszem :D :O

spokojnie sobie radzimy :) poza tym mąż zmienia pracę więc będzie jeszcze lepiej z kasą :) choć źle to chyba nigdy nie było. jakby było źle to nie siedziałabym w domu z dzieckiem tylko zrobiła wszystko żeby móc iść do pracy i sytuację podratować. a sorki, kiedyś nie miałam za co zyć,ale to na 2 roku studiów było i trwało ok 1 miesiąca, dopóki pracy nie znalazłam i stypendium mi nie zaczęli wypłacać :P a i wtedy na kafe nie pisywałam :D

Gość stylonka
A w te zimowe wakacje się gdzieś wybieracie ze swoimi pociechami? Ja mam trochę odłożonych pieniędzy na taki wypad. teraz tylko szukam odpowiednio miejsca :)

Gość walinn
Ja chciałabym pojechać gdzieś w ciepłe kraje, żeby się wygrzać. Chociaż z drugiej strony nie obraziłabym się gdyby ktoś zafundował mi pobyt w tym Głęboczku. Czytałam ostatnio o winnych zabiegach, którym można się tam poddać. Poza tym zewnętrzne jacuzzi w zimie i degustacja wina kusi by tam się wybrać ;)

Ja się zastanawiam nad wyjazdem nad... morze. Wiem, trochę oryginalny pomysł na zimowy wyjazd, ale ja góry mam na co dzień, a nie jestem i tak specjalną fanką sportów zimowych. A tak wymyśliłam sobie 3-4 dni w Spa Primavera w Jastrzębiej Górze. Popływam, skorzystam z zabiegów.

Gość Start.Zakopane.pl
Teraz warto zastanowić się nad wyjazdem w góry. W końcu mamy tam szereg atrakcji ze stokami an cele. Wg mnie to świetna sprawa,a o nocleg nie ma się co martwić www.Start.Zakopane.pl

Gość mmamamamamaaaa
Do Egiptu jesli już to zimą, wtedy jest tam ciepło - można się kąpać a dziecko nie jest narażone na udar czy odwodnienie. Tropical Island- jest fajnie, ale widać, że to wszystko sztuczne i plastikowe;) Raz byłam i wiecej mnie nie ciągneło. To już bliżej masz na Termy Maltańskie do Poznania, może nie jest takie wielkie jak Tropical Island ale jest co robić. http://www.termymaltanskie.com.pl/