Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gheg3g3

jaki sens ma cierpienie ludzkie?

Polecane posty

Gość fvbfdvbg
moze nie ejstem niepelnosprawna ale czuje sie jak 80 -letnia staruszka a przeciez jestem mloda osoba. nerwica dobija, odechciewa sie zyc, serce szwankuje glowa tez (chyba)

Gość bóg che byscie byli szczesliwi
oznacza tak częste wypowiadanie tych słów. Sam odmawiałem te modlitwy przez długie lata, nic mając pojęcia, co one znaczą. Myślałem, że dotyczą one uzdrowienia w sensie duchowym. Odnosiłem je tylko do uzdrowienia w kategoriach życia duchowego, zapominając, że człowieka nie można dzielić, że człowiek jest jednością ciała, duszy i ducha. Cały człowiek przyjmuje całego Jezusa, dlatego też wierzę, że cały człowiek doznaje uzdrowienia, jeśli tylko zaistnieją odpowiednie do tego warunkiĄW czasie mszy świętej musimy pamiętać o tym, żeby głęboko zastanawiać się nad słowami, wypowiadamy podczas świętej liturgii. Przyzywamy Pana. prosząc Go o uzdrowienie naszego ciała, ducha i duszy naszego całego jestestwa. Pan wzywa nas, abyśmy stali się światłem w ciemnościach: „Tak niech świeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwałili Ojca waszego, który jest w niebie (Mt 5,16). Bóg pragnie, aby wszyscy ludzie stali się świadkami twego uzdrowienia, twojej modlitwy za braci i twojej miłości. ( Często spotykam ludzi, którzy mówią: „Nie jestem ani księdzem, ani zakonnikiem nie potrafię modlić się o uzdrowienie. Kiedy pytam takiego człowieka: „Powiedz mi, czy wierzysz w moc modlitwy?, odpowiedź brzmi zawsze; „Tak, oczywiście, że wierzę. Nie powinieneś nawet stawiać takich pytań. Mówię wtedy: „Dlaczego więc nie modlisz się oto, by Pan błogosławił bliskiej ci osobie? Czy nie wierzysz, że Pan zamierza uzdrowić ją za pośrednictwem twojej modlitwy? W większości przypadków pada odpowiedź przecząca: „Nie wierzę. Ale przecież, jeśli wierzysz w moc modtitwy, powinieneś wierzyć też w możliwość uzdrowienia, ponieważ uzdrowienie nie jest niczym innym jak wysłuchaną modlitwą. Jeśli się modlisz, twoja modlitwa wcześniej czy później zaowocuje uzdrowieniem, każdy z nas jest bowiem powołany do pełni życia, pełni człowieczeństwa. Tak jak Bóg pragnie, aby wszyscy ludzie dostąpili zbawienia, aby wszyscy byli święci, aby wszyscy służyli sobie nawzajem, tak pragnie On też, abyśmy wszyscy byli zdrowi: na ciele, ducha i duszy.)Nie wszyscy ludzie są zbawieni, nie wszyscy są szczęśliwi i nie wszyscy cieszą się zdrowiem, ale nie dlatego, że taka jest woła

Gość nie przesadzaj z ocena innych
Boć zaiste myśli moje nie są jako myśli wasze, ani drogi wasze jako drogi moje, mówi Pan(Iz55,8) Ani on zgrzeszył, ani rodzice jego(J9,3)

Gość drg54hg
jakby modły pomagaly mielibysmy sam zzdrowe mochery :)

maż racje ze to z książki tytuł to posługa uzdrowienia zastanawialiście sie dlaczego w w Częstochowie lub innych miejscach dochodzi do uzdrowienia Świadectwo o uzdrowieniu w Medziugorju PDF Drukuj Email środa, 05 maja 2010 23:20 Jestem misjonarzem z Kanady i od czterdziestu lat pracuję na misjach w Zambii. Cztery lata temu utraciłem wzrok. Miałem być operowany na oczy w Montrealu miesiąc temu, ale mój kuzyn zaczął namawiać mnie , żebym najpierw przyjechał do Medziugorja i przywiózł mnie tutaj razem ze swoją żoną. Kiedy wszedłem do pokoju, gdzie widzący mają objawienia, w momencie pojawienia się Matki Bożej poczułem ciepło w całym ciele i w oczach. Zacząłem płakać, trwało to długo. Kiedy wyszedłem na zewnątrz okazało się, że widzę! Następnego dnia poszedłem na Kriżevac, żeby podziękować Bogu i widziałem stamtąd Kościół jak na dłoni! Teraz wracamy do Montrealu, żeby wszystkim mówić o cudach, jakie czyni Matka Boża w Medziugorju. ja taki cud widziałem w częstochowianie jak dziewczynka odzyskała wzrok

Gość lepsze to niż spektakl
no teraz z raości cmoknij w dupę paulina z Jasnej Góry, nawiedzony durniu.

Gość lepsze to niż spektakl
*radości

Gość drg54hg
:( czy takie zycie ma sens? bo ja od kilku lat go nie widze

Nowy Testament stwierdza jednoznacznie, ze Jezus pragnie, aby wszyscy ludzie zostali uzdrowieni. Zwróć uwagę na to, co mówię: pragnie, aby wszyscy ludzie zostali uzdrowieni. Jezus uzdrowił wszystkich tych, którzy przyszli do Niego, nie wyciągnął jednak ręki nad całym światem, mówiąc: „Niechaj wszyscy ludzie zostaną uzdrowieni! Oto jeden z wielkich problemów, z którym ludzie nie potrafią się uporać. Powiadaj4 :,,Skoro Jezus chce, aby wszyscy ludzie na całym świecie dostąpili uzdrowienia, to dlaczego tego nie robi? Odpowiedź brzmi: „Ponieważ nie przychodzą do Jezusa. W tym miejscu znajduje zastosowanie zasada „szukania, aby odnaleźć: „Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam (Mt 7,7). Jest to nieodzowny warunek postawiony przez Jezusa. W czasie nabożeństw z posługą uzdrawiania nigdy nie pozwalam zmuszać kogoś, by wspólnota modliła się nad nim. Każdy musi podejść dobrowolnie i w oparciu o wewnętrzne pragnienie. Jeśli widzę, jak ktoś wypycha naprzód swego przyjaciela, mówię: „Nie, to nie ma najmniejszego sensu, ten człowiek nie szuka bowiem ani sam, ani dobrowolnie. Musi przyjść dobrowolnie i sam otworzyć. się przed Panem. Ludzie muszą dobrowolnie powiedzieć: „Przyjdź, Panie Jezu. Ci „wypychani wcale nie zamierzają wyciągnąć ręki, aby dotknąć skraju szaty Jezusa, a Pan nie zmusi ich nigdy do niczego. Tak więc, analizując treść Nowego Testamentu, spostrzegasz, że temat uzdrowienia jest w nim bardzo widoczny. W co najmniej dwudziestu miejscach Pisma świętego czytamy: .i przyszli słuchać Jezusa, a On uzdrowił ich ze wszystkich chorób i słabości mojej poprzedniej książce,

W sumie ja wierzę, że modlitwa może uzdrowić, bo istnieje wiele przypadków, których w racjonalny sposób nie da się wytłumaczyć, ale nie potrafię sobie wyobrazić, jaką ci ludzie muszą mieć wiarę, bo sama nie umiem się modlić :)

W Nowym Testamencie Jezus poddał rewizji taki sposób myślenia. Powiedział, że cierpienie nie pochodzi od Boga; od Boga pochodzi uzdrowienie. W starotestamentalnej Księdze Hioba, będącej rodzajem traktatu teologicznego, autor starał się wykazać, że Bóg dopuszcza, aby dobrzy i sprawiedliwi byli doświadczani przez cierpienie. Myśl zawarta w Księdze Hioba sprowadza się do jednego zdania: Hiob jest człowiekiem sprawiedliwym, a cierpi. Jak to możliwe? Czy to Bóg zesłał na niego te ciężkie doświadczenia? Nie. Opowieść ukazuje nam, jak Pan zezwolił szatanowi dotknąć Hioba cierpieniem, aby w ten sposób poddać próbie jego wierność. „I rzekł Pan do szatana: >>Skąd przychodzisz?>Przemierzałem ziemię i wędrowałem po niejZwróciłeś uwagę na sługę mego. Hioba? Bo niema na całej ziemi drugiego, kto by był tak prawy, sprawiedliwy, bogobojny i unikający zła jak on. Jeszcze trwa w swej prawości, choć mnie nakłoniłeś do zrujnowania go. na próżnoSkóra za skórę, Wszystko, co człowiek posiada. odda za swoje życie. Wyciągnij, proszę, rękę i dotknij jego kości i ciała. Na pewno Ci w twarz będzie ci złożyczył. I rzekł Pan do szatana: >>Oto jest w twej mocy. Życie mu tylko zachowaj!

Gość 1 elementem wyzdrowienia
jest przebaczenie 7) Przebacz WSZYSTKIM, KTÓRZY CIĘ ZRANILI. Niewiele jest rzeczy, które mogą stanowić większą przeszkodę do uzdrowienia niż nieumiejętność przebaczenia. Niektórzy próbują wymieniać wśród nich brak wiary, ale doświadczenie z pełnionej przeze mnie posługi jednoznacznie wykazuje, że większą i częstszą przeszkodą jest brak przebaczenia w sercu tego, który szuka uzdrowienia. Wielokrotnie byłem świadkiem uzdrowienia Judzi o małej wierze. Ich słabość wiary zastępowała potężna wiara modlącej się nad nimi wspólnoty. Natomiast człowiek, który nie ma w sobie woli przebaczenia wyrządzonych mu krzywd, nie dozna uzdrowienia, dopóki nie przebaczy z serca tym, którzy wQbec niego zawini1i.Uzdrawiająca moc Jezusa Chrystusa nie jest w stanie przenfknąć w życie człowieka, który postawił wokół siebie mur niechęci i niezdolności do przebaczenia. „Jeśii bowiem przebaczycie ludziom ich przewinienia, i wam przebaczy Ojciec wasz niebieski. Lecz jeśli nie przebaczycie ludziom, i Ojciec wasz nie przebaczy wam waszych przewinień (Mt 6,1415). Ludzie nigdy nie są do końca pewni, czy rzeczywiście zdobyli się na pełne przebaczenie. Bardzo często słyszę pytanie: „W jaki sposób można się przekonać o tym, że przebaczyło się komuś do końca? Moja odpowiedź jest zawsze taka sama: „Jeśli modlisz się za tego człowieka, możesz być absolutnie pewien, że mu w pełni przebaczyłeś, modlitwa za niego oznacza boiem, że prosisz Pana, by obdarzył go dobrem i szczęściem .„)Jeśli kogoś kochasz, to pragniesz dla niego tego, co najiepsze i czynisz wszystko, co w twej mocy, by człowiek ten był szczęśliwy. W rym momencie definicja miłości i modlitwy okazują się podobne: w niodiitwie prosimy o to, co najlepsze, zaś miłość jest pragnieniem dla drugiego tego, co najlepsze. Stąd nasza modlitwa w int;ncji drugiej osoby jest manifestacją naszej czynnej rnilości.(Datego też, jeśli szczerze się za kogoś modlimy, możemy być pewni, że mu

przebaczyliśmy aktem woli, Pamiętajmy, przebaczenie to decyzja woli, nie uczucie! ) To właśnie decyzja przebaczenia uwalnia cię z pęt, które cię krępują i stajesz się wolny. Pan nie żąda niczego więcej. Ktoś może powiedzieć: „Na samą myśl o swoim mężu robi mi się niedobrze, a mąż mówi dokładanie to samo o swojej żonie. Zadając sobie pytanie: „Czy mu przebaczyłem? możesz odpowiedzieć: „Nie wiem. Kolejne pytanie, jakie powinieneś sobie wówczas postawić brzmi: „Czy modę się za niego? Jeśli możesz odpowiedzieć twierdząco: „Tak, modlę się za tego człowieka, oznacza to, że podjąłeś decyzję przebaczenia i twoja woła została zjednoczona z wolą Pana. Jezu, pomóż mi pokochać i ogarnąć modlitwą tych, którzy nmie zranili; Ty bowiem ich kochasz i przebaczasz im tak samo, jak kochasz przebaczasz mnie, Niech Twoje uzdrawiające światło spocznie na moich urazach i żalach, jakie noszę w swoim sercu. Zanoszę teraz do Ciebie modlitwę za tego, kto wyrządził mi największą krzywdę w moim życiu i proszę dla niego o dar Twego błogosławieństwa Niech spocznie ono dziś na jego/jej życiu. Dziękuję Ci, że uwalniasz mnie od zła, jakim jest niezdolność do przebaczenia bliźniemu. ) 8) MÓDL SIĘ ZA TYCH, KTÓRZY wyrządzali CI Krzywdę. Uwierz w słowa Jezusa: „Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam (Mt 7,7). Uzdrowienie nie jest niczym innym jak właśnie posługą wiary i modlitwy, co wyraźnie ukazuje nam Pismo święte. Jak już wcześniej zaznaczyłem, kiedy modlimy się za kogoś, możemy być pewni, że darzymy go miłością i życzymy mu jak najlepiej prosimy bowiem Boga, aby obdarzył tego człowieka dobrem i szczęściem. Jeśli po zakończonej modlitwie nadal czujesz wewnętrzne urazy do kogoś, proś Pana, aby uzdrowił w tobie te uczucia. Jednym ze sposobów wyrugowania z serca negatywnych uczuć jest posłużenie się wyobraźnią. Itak wyobraź sobie, że widzisz daną osobę i spoglądasz na nią W czasie moich konferencji poświęconych tematyce uzdrawiania, które przed wielu laty zacząłem prowadzić dla diecezji Mobile w stanie Alabama, ludzie nalegali, bym dalej prowadził trwające już od sześciu tygodni spotkania; zaczęli bowiem odczytywać Pismo święte Nowego Testamentu w nowym świetle. Ich umysły zostały oświecone prawdą o posłudze modlitwy uzdrowienia. Działo się to w 1974 roku, a grupa, która wówczas powstała, istnieje i pracuje do dzisiaj. Liczy ona 250 osób, z czego polowa to niekatolicy. Nieśmiali katolicy zostali wprowadzeni w posługę uzdrawiającej modlitwy i „jak sami potem mówili nie mogli uwierzyć w dokonujące się uzdrowienia, które następowały po tym,jak wyciągali ręce i modlili się nad członkami swoich rodziną Pamiętaj, uzdrowienie staje się faktem, jeśli zaczynasz się modlić, taka jest bowiem wola naszego Pana Jezusa Chrystusa. „A modlitwa pełna wiary będzie dla chorego ratunkiem i Pan go podźwignie... (Jk 5,15). Czytamy w Ewangelii według św. Łukasza:) oczami Jezusa. Mówisz do niej: „Przebaczam cii kocham ci bo Jezus cię kocha. Możesz powtarzać to często i powoli, pozwoli wejść miłości Jezusa w twe „wyobrażeniowe spot kanie i obdarzyć tamtą osobę Bożą miłością. W rezultaci dokona się w tobie ostateczna przemiana w świecie uc i zmieni się twój stosunek do człowieka, za którego modlisz. („.Lecz powiadam wam, którzy słuchacie: Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy was nienawidzą; błogosławcie tym, którzy was przeklinają, i módlcie się tych, którzy was oczerniają (Łk 6,2728). Jezu, czasem tak trudno modlić się za tych, którzy mnie skrzywdzili. Dzieje się tak wtedy, kiedy myślę swoich ranach zamiast o Twojej miłości do mnie do nich. Pomóż mi, Jezu, wlej trudnej wewnętrznej walce i wyzwól mnie. Przez moc Twego Ducha Świętego udziel mi łaski modlitwy za nich, tak jak Ty sam wstawiasz się za nimi. Dziękuję Ci za Twoje światło i Twą miłość, jakimi mnie obdarzasz .j

Wierz słowom Jezusa niezależnie od TEGO, CO DzIEJE SIĘ WOKÓŁ CIEniE „Jezus im 0dowiedział; >„zaprawdę, powiadam wam: jeśli będziecie mieć wiarę, a nie zwątpicie, to nie tylko z figowym drzewem to uczynicie, ale nawet jeśli powiecie tej górze: Podnieś się i rzuć się w morze, stanie się. I otrzymacie wszystko o co na modlitwie z wiarą prosić będziecie< (Mt 21,2122) ) Zostaliśmy zatrudnieni do „przenoszenia gór. Nie chodzi dosłownie o przenoszenie gór, lecz może o góry zła, braku „miłości , braku wiary, niepokoju i lęku, frustracji, chorób psychicznych. artretyzmu, bólu zębów i krzyża i właśnie je mamy rzucić w morze To są owe góry zła, które leżą na drodze „naszego życia. Masz stanąć przed nimi i powiedzieć „W imię ,Jesusa Chrystusa nakazuję wam odejść precz! Utońcie w morskich odmętach! Wiemy, że Jezus obiecał wysłuchać modlitw zanoszonych przez tych, którzy w Niego wierzą. Kiedy się modlisz, złóż całą swą nadzieję w słowie Bożym. Nawet wtedy, kiedy po modlitwie nie widzimy natychmiastowej zmian, musimy t rwać mocno w wierze w realizację obietnic jezusowych Im bardziej karmimy się słowami Pana przekazanymi nam w Piśmie świętym, tym mocniejsza staje się nasza wiara i tym łatwiej nam modlić się o uzdrowienie. (Jezu, pragnę się zjednoczyć z Tobą i W pełni zaufać Tobie i słowu, które zostawiłeś dla mnie w Piśmie świętym. Niech Twa uzdrawiająca miłość płynie przeze mnie i dotyka moich braci i sióstr. Wierzę, że pragniesz abyśmy wszyscy mieli życie, i to życie w obfitości. Niech stanę się dziś narzędziem Twej uzdrawiającej miłości. ) 10) DZIĘKUJ Jezusowi ZA JEGO MIŁOŚĆ. Każdy z nas jest zobowiązany do wychwalania Pana i dziękowania Mu za wszystko również za wysłuchane i niewysłuchane modlitwy. Im pełniej wysławiamy Pana . i zanosimy do Niego dziękczynienia, tym lepiej realizujemy pierwsze i największe przykazanie: „Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem. całą swoją duszą, całą swoją mocą i całym swoim umysłem; a swego bliźniego jak siebie samego (Lk 10,27). J Kiedy otwieramy nasze serca i umysły na wysławianie Pana, otwieramy się równocześnie na Jego uzdrawiającą moc. Większość ludzi spędza życie na użalaniu się na trudności, bóle i cierpienia. Są oni tak opanowani przez rzeczywiste lub wyimaginowane trudności, że raczej one, a nie Pan, stają się centrum ich modlitwy. Kiedy wychwalamy Pana i dziękujemy Mu, Jezus staje się centrum naszej modlitwy i zamiast myśleć osobie (samolubstwo) zaczynamy myśleć o Jezusie (Jezusolubstwo). Kiedy przestajemy myśleć o sobie i kierujemy nasze oczy ku Chrystusowi, wtedy Pan zaczyna w nas działać, i to zwykle w zadziwiający sposób. Kiedy chwalisz Pana i Jemu samemu poświęcasz całą swoją uwagę, wtedy zapominasz o sobie i otwierasz się na to wszystko, czym Pan pragnie cię obdarzyć. Kiedy modlisz się nad kimś o uzdrowienie, najlepiej spróbuj zachęcić go do dziękowania i wysławiania Pana za dzieło, którego w jego wnętrzu dokonuje Duch Święty. W ten sposób człowiek otwiera się na przyjęcie łaski uzdrowienia, której Bóg mu najprawdopodobniej udzieli. Ojcze niebieski, dziękuję Ci i wysławiam Cię za cudowny dar, którymi dałeś w Chrystusie i za moc, którą obdarzasz mnie, kiedy otwieram przed Tobą swe serce na modlitwie. Proszę Cię, Panie, niech serce każdego Z nas przepełnia dziękczynienie i chwała. Niech rozbrzmiewa ona z każdego zakątka ziemi. Niech zawsze śpiewa ją dla Ciebie cały świat. Proszę, niech wszyscy ludzie zawsze Cię wielbią i zanoszą do Ciebie dziękczynienie, niezależnie od tego, jak wygląda ich życie. Niech Twoja miłość płynie ku innym przez życie i posługę każdego chrześcijanina. Nawet wtedy, kiedy ogarnia mnie smutek i kiedy zaciskam zęby, niech i wtedy umiem Ci dziękować. wiedząc, że wszystko współdziała dla dobra tych, którzy Cię miłują. Niech Twoja uzdrawiająca moc płynie przeze mnie i niech strumień Twej miłości oczyści mnie Z egoizmu tak abym nauczył się bardziej miłować Ciebie i bliźnich niż samego siebie. Dziękuję Ci, jezu, i wysławiam Cię za dzieło, którego dokonujesz teraz W moim sercu. Bądź uwielbiony na wieki. Amen.

widze ze jest jeszcze w tej ksiazce uzdrowieniez bolesnych wspomnien ta książka to posługa uzdrawiana robert degrandis

Gość drg54hg
moim zdaniem choroby to chybiony pomysł Boga bo to jest nieuczciwe zebym ja dzien w dzien zyla męczac sie bo ja sie aktualnie męcze a nie zyje pelnia zycia a taka natapirowana lansiara z dyskoteki zyje sobie jak pączek w masle -uprawiajac seks, raniac a na koniec wychdzac za maz i zyjac długo i szczesliwie :o gdzie tu kurwa sprawiedliwosc? ja zawsze bylam dobra, porzadną osoba i dzisiaj zaluje bo nic sobie nie pozylam kiedy moglam trzeba bylo wyrywac facetów i troche przyjemnosci zaznac a tak umre jak niespelnona dziewica bo nie mam szans na mezczyzne aktualnie, wymagam opieki itp :/

Gość fvbfdvbg
przebaczyc?? nigdy w zyciu ! takich rzeczy nie da sie wybaczyc!

Gość fvbfdvbg
drg54hg----dlatego czasem warto pouzywac, pobawic sie, zyc dniem dzisiejszym nie martwiac sie o jutro......ja nim mnie to dopadlo pozylam troszke a teraz to tylko szykuje sie do trumny bo męcze sie nawet spotykajac kogos na ulicy!

Gość drg54hg
no ja tez zaluje ze nie pouzywalam jak moglam ale ja z tych porzadnych, miłych blabla uczylam sie, poznawalam ludzi, nawet chłopaka nie mialam bo czekałam na ksiecia:o kurwa jak ja zaluje :( chociaz mialabym co powspominac skoro teraz moje zycie to wegetacja

Gość fvbfdvbg
ale ja tez nie bylam nieporzadna, uczylam sie, nie mialam chlopaka, nie wieedzialam co to sex do 21 r.ż. Ale chodzilam na dyskoteki na imprezki, bawilam sie....teraz me zycie to koszmar ehh duzo by tu pisac

cierpienie ludzkie nie ma żadnego sensu, jest głupawym wymysłem filozofów katolickich, a rozpowszechniane przez bełkot papieży... Całe moje przekonanie o sensie cierpienia, zniknęło, gdy JP2, powiedział: dajcie mi odejść do domu ojca.....dlaczego tak powiedział, przecież całe życie twierdził, że Bóg dał mu cierpienie, bo go kocha....co stracił wiarę na łożu śmieci????????

Gość mędrzecprzedzejściem
A JAKI SENS MA LUDZKIE SZCZĘŚCIE ?

Gość jak wy nie wybaczycie
tak i wam bóg nie wybaczy

Gość jak wy nie wybaczycie
(17) Tym zaś, którzy uwierzą, te znaki towarzyszyć będą: w imię moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; (18) węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie. (19) wypędzanie demonów wystarczy wiara by leczyć i wypedzac demony http://www.youtube.com/watch?v=O2-QsscJgvw http://www.youtube.com/watch?v=7WJHtg5tv7c&feature=related http://gloria.tv/?media=89218

Gość bulbazaur
no wlasnie narzekaja te niedopieszczoner niepelnesprawne , ktorym orgazmu brak ale jak taka kaleke rznac?

Gość prawdziwaowieczkaboza
Moim zdaniem cierpienie ludzkie ma sens ZASADNICZY i jest on taki - wskutek cierpienia musisz się czegoś nauczyć. Musisz - nie wiem jakby to napisać - przejść samego siebie i stanąć obok. A przynajmniej wyjść poza jakieś ramy , które masz dotychczas. To jest i cierpienie fizyczne i psychiczne. Tak uważam. Musisz wejść na jakąś nową drogę w zyciu. Inaczej cierpienie jest bez sensu w ogóle. Tak myślę. A jesli jest to po to własnie jest. By się dowiedzieć czegoś więcej o sobie i nie tylko. Myślę, że jedni czytają książki a inni cierpią. Czasem nie da się jednak niczego osiągnąć dalej bez cierpienia. I tylko takie osiągnięcia są cenne. Inaczej no cóz... człowiekowi przewraca się w głowie i tyle z całości. Nie jest tak? Coś ma za łatwo i niczego nie ceni. Może po to jest cierpienie? Ze śmiercią włącznie!!! Jak dla mnie.

by zwalczać demony trzeba się MODLIĆ i to egzorcyzmami najlepiej. Wiara to za mało. Wiara ale praktykowana. I tyle. Ja też wierzyłam i jakoś mnie diabeł porwał, a później rok nie umiałam się pozbierać. O czym to świadczy? ???

Napiszę wam jeszcze tak - KAŻDE cierpienie ludzkie ma sens, każde. I każde sie kończy - to na ziemi. A dalej? Piekło oznacza WIECZNE cierpienie. Z tego cierpienia nie ma ucieczki. Już lepiej więc czasem całe życie cierpieć niż całą wieczność. A diabeł? O to jest bestia. Od niego nie uciekniecie. To tak jakbyście w środku nocy chcieli sobie zrobić dzień. Niestety do dziś to ponad ludzkie siły. I na zawsze :( Pozdrawiam. pob.

Gość gdzie cie porwał
do piekła sory ale diabeł nie ma takiej mocy