Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona8888

wymioty przy 24 tabletce YAZ

Polecane posty

Gość ona8888

Przy 24 tabletce Yaz wystapily wymioty pzed uplywem 4 godzin. Czy teraz mam normalnie przyjac 4 tabletki placebo i zaczac kolejny blister? czy ta pominieta rozowa tabletke zastapic placebo i skrocic cykl o 1 dzien? czy skuteczność antykoncepcji jest zanizona?

Gość naatalkaa
Kochanie a gdzie Twoja ulotka?

Gość ona8888
mam ja....chce postapic wg tego schematu ze teraz przyjme 4 tabletki placebo ale nie bylam pewna......

Gość ona8888
to postapic wg schematu: przyjać 4 tabletki placebo a nastepnie rozpoczac nowy blister?

potraktować tą zapomnianą tabletke jako 1 niby tabletke placebo czyli skrócić cykl o 1 dzien, nic sie nie stanie a tak w ogole to po co są te tabl placebo? równie dobrze mozna ich wcale nie brac

Gość ona8888
mam spodziewac sie normalnego krwawienia? czy moze sie nie pojawic?

Gość ona8888
dziekuje..... bo juz wpadlam w pelna panike.....

bo rozumiem, że w tym YAZ to są 24 tabletki z hormonami i 4 placebo tak? czyli zapomniałas ostatniej tabletki hormonalnej? jeśli dobrze rozumiem to nie martw sie, bedzie ok, też mi sie tak zdarzyło nie raz (ale przy zwykłych tabletkach branych 21 dni) i po prostu skracałam cykl ten 1 dzien, to nie ma znaczenia tak naprawdę

Gość ona8888
tak w YAZ sa 24 tabletki z hormonami. przyjelam ta ostatnia ale po 2h mialam "wypadek przy pracy" i ja zwrocilam. Z uwagi na fakt ze byla to ostatnia tabletka a nie mialam nowego blistra postanowilam ze normalnie przyjme te 4 placebo. dodam ze tego dnia doszlo do stosunku przerywanego wiec mam nadzieje ze mozliwosc zajscia w ciaze jest znikoma.......

mam pytnie o Yaz, przyjelam dokladnie trzy tabletki Yaz i mam bardzo mocno wydety brzuch ..co to moze oznaczac??? @jeszcze trwa ale sa to koncowki z regoly @ mam bardzo krotkie do 4dni potem to juz sa same resztki, no i nigdy nie mialam takiego twardego i wydetego brzucha... zaznaczam ze sa to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne Pomoze ktos??

Gość ona8888
czy moze powinnam zastosowac tabletke po? jeszcze mam czas....

Gość pytasz, to Ci mówię :)
ona8888 nie panikuj, wszystko bedzie ok. dzien "cyklu", w którym ja wziełaś i zwróciłaś uniemożliwia zajscie w ciążę! nie mam przy sobie ulotki z yaz, ale poczytaj i postępuj jak tam piszą :)