Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mycha166

jak mam przejść spowrotem na blond

Polecane posty

rok temu rozjaśniałam włosy rozjaśniaczem joanny 5-6 tonów i wyszedł żółty, ale nie martwiłam się tym bo przy codziennym myciu dodawałam do wody kroplę fioletu. Kolor miałam bardzo ładny. Od tamtego czasu miałam naruralne średnioblond odrosty, ale prawie nie rzucały się oczy. Nagle coś mi odbiło i niedawno zafarbowałam włosy na ciemny blond farbą syossa http://www.syoss.pl/index.php?id=130 kolor wyszedł niemal inentycznie, ale tam gdzie były odrosty wyszedł trochę rudawo. Nie narzekałam na kolor , lecz po 2 tyg miałam go dość i pragnęłam wrócić do jasnego blondu. Kupiłam farbę mroźny perłowy blond http://www.syoss.pl/index.php?id=126 i wyszedł trochę jaśniejszy (tylko trochę), a odrosty były jeszcze bardziej rude ;( Włosy mam bardzo zniszczone.. farby i prostownica jednak robią swoje .. ;/ Teraz za jakiś miesiąc planuję znów rozjaśnić włosy i moje pytanie : czym lepiej : farbą (jeśli tak to jaką) , czy rozjaśniaczem ? i czy nie wyjdą jeszcze bardziej rude .. Jeśli chodzi o rozjaśniacz to mam upatrzony z joanny 4-5 ton proszę o odpowiedź ;)

Gość regina3020
Witam rok temu mialam ten sam problem z jasnego blondu przeszlaam na czarny i chcialam sie wrocic spowrotem do blondu jednak nie bylo to takie latwe... widze ze Ty kupujesz sama farby. ja robilam wszystko w fryzjera. stopniowo dodawalam coraz wicej pasm blondu gdyz od razu tak jak w twoim przypadku mogly wyjsc rude.. fajny jest luocolor z loreal naklada sie go po rozjasniaczu fajnie wyrownuje kolor wlosow..

POLECAM FARBY JOANNY. TYLKO JOANNY. WYPROBOWALAM WIELE FARB I JOANNA SA SWIETNE. A I ZREZYGNUJ Z PROSTOWNICY. TEZ BYLAM UZALEZNIONA ALE OD MAJA NIE UZYWAM. DA SIE ODZWYCZAIC. REGENERUJ WLOSSY MASKAMI WAX NP, KUP JEWAB...

to jednak zaryzykuję i kupię ten rozjaśniacz właśnie z joanny ;) tylko jeszcze muszę się odważyć ;p a może lepszy był by dekoloryzator z garniera ?

nie! nie rob dekoloryzajci sama. rozjasnianie jeszcze jeszcze jak juz musisz ale nie dekoloryzacja

ja 3 lata temu tez mialam blond rozjasniaczami z joanny ale chodzilam do fryzjera. po prostu kupilam zanioslam i powiedziala zeby mi rozjasnila. kolo 20 zl zaplacilam za to

a sama w domu to farbowalam sie zwyklymi farbami (po blondzie przeszlam na brazy) i szamponetakmi teraz sie farbuje. mysle o blondzie ale tak za pare lat - na odmlodzenie hehe i wiem ze na pewno do fryzjera z tym pojde.

Gość margarettt
Dziewczyny a jak przejść na blond z ciemnego brązu?

Właśnie też mi o to chodzi ;) tyklo ja mam troszkę lepiej bo mam średnio-rudy blond, a słyszałam, że jak rozjaśnia się z brązu lub czerni to mogą wyjść rude. Mozesz sprobowac 2 razy rozjasniaczem jak po 1 wyjdą rude. Ja chyba jednak dzisiaj kupuję ten rozjaśniacz i robię , ale sie straszne tego boję. Mam włosy tak strasznie zniszczone. Są jak siano ;( Znacie jakiś dobry szampon do włosów farbowanych ? (mam zniszczone, suche, puszące się włosy)

rozjaśniłam te włosy i wyszły żółte i nawet fiolet już nie pomógł !!! ;( co mam robić ? wyglądam jak kaczka :(

Gość a.s.l.
tak to jest jak się robi coś o czym się nie ma zielonego pojęcia.. nie ma nic gorszego niż rozjaśniacz z joanny i farby z palette... ręce opadają...

Gość klaudia17186
haa ;D zapomniałam się pochwalić, ale już zrobiłam wczoraj kolejną płukankę i mam śliczny blondzik :)

Jak chcecie przejść z ciemnego koloru do jaśniejszego chyba najmniej inwazyjna będzie kąpiel rozjaśniająca. Do tego potrzebne będzie 30ml proszku(rozjaśniacz),30ml oksydantu 6%(ja podmieniłam na 9%ponieważ miałam bardzo ciemne włosy i chciałam większego rozjaśnienia),ok 15ml szamponu,30ml odżywki.Można dodać wody,ja jednak tego nie spróbowałam.Zostawiłam to na włosach na ok pol godz. Włosy bardzo się rozjaśniły,zniszczeń nie odnotowałam. Jedynie lekkie przesuszenie,ale maska rozwiązała ten problem. Jest to znacznie bezpieczniejsze niż używanie samego rozjaśniacza.