Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwa Połozna

Proszę o pomoc w sprawie pracy lic

Polecane posty

Gość Iwa Połozna

Witajcie, Chcialabym Was serdecznie prosić o pomoc. Nie bede absolutnie nikogo zamęczać ankietą, chcialabym tylko byście odpowiedzialy mi na pytanie: CZEGO OCZEKUJECIE OD WIZYTY PATRONAŻOWEJ POŁOŻNEJ ŚRODOWISKOWEJ czyli wizyty Polożnej w domu juz po porodzie. Bardzo dziekuję za pomoc i pozdrawiam zycząc wszystkiego dobrego!

Żeby nie zamęczała nas "obowiązkiem" karmienia piersią tylko poradziła co możemy zrobić, żeby dziecku naszego pokarmu jak najmniej brakowało (np polecić jakieś mleko) a nie dobijać nas jeszcze bardziej, bo nie nasza wina, że piersi puste. U mojej to mnie najbardziej wyprowadzało z równowagi. Te gadanie o cyckach, może w dobrej wierze, ale ja sama czułam się wystarczająco źle z tym, że nie mogę karmić.

Gość Iwa Połozna
Dziękuje bardzo za odpowiedz!!! Czekam na kolejne sugestie :)

Po pierwszej corce-rok 2004..Przyszla mi szwy przeciac..To wsyztsko nastepna wizyta byla po miesiacu,obejrzala dziecko i poszla.. Jesli chodzi o opieke w Pl,a Uk gdzie rodzilam 2 dziecko.Bez porownania Wyspy jak dla mnie najlepsze !

Gość Iwa Połozna
Czyli brakowało opieki nad dzieckiem??? Czego jeszcze oczekujecie?? czy w ogóle taka wizyta ma sens i znaczenie?? Co jest dla Was najważniejsze czego nie powinno zabraknąć w trakcie takiej wizyty?wizyt???

Ja oczekiwalam by polozna chociaz spojrzala na dziecko a moja tylko papiery wypelnila i poprosila o 4 podpisy, ze niby to ona te 4 wizyty u mnie odbebnila.... po jej wyjsciu wiedzialam tyle co przed jej przyjsciem

Gość Iwa Połozna
A czy jest taki element tej wizyty którego absolutnie nie powinno zabraknąć???

Widzisz, wszystko zależy od aktualnych problemów z dzieckiem. Żeby umiała dobrze poradzić przy kolkach i zatwardzeniach, żeby pokazała jak masować brzuch, a nie tylko powiedziała, że trzeba to robić. Porady są bardzo ważne, ale takie życiowe a nie książkowe, bo każde dziecko jest inne. Ja sama oczekuję zrozumienia zamiast narzucania pewnych rzeczy, bo jak to mówiła moja położna "moje dzieci miały tak i tak i pani też tak ma mieć".

Na pewno, żeby obejrzała dziecko. Żeby popatrzyła fachowym okiem, czy to trądzik niemowlęcy czy potówki. Czy zaczerwienienie po szorstkiej pieluszce czy odparzenie. Żeby zbadała suchość i nawilżenie skóry. Żeby posłuchała jak maluch oddycha itd...

Gość Iwa Połozna
Bardzo dziekuję za pomoc, wystarczyło parę Waszych informacji i juz wiem w którym kierunku iść. :D Gdyby jednak przyszło Wam jeszcze coś do głowy to bardzo proszę o uwagi. Pozdrawiam :D

Gość hdfhfgh
Przede wszystkim... czas!Położna wpadła dosłownie na parę minut, nawet nie spojrzała na dziecko bo tylko z nosem w papierach siedziała i zadawała pytania. Z kolei na moje pytania nie chciała odpowiadać twierdzać że juz to wszystko powinnam dawno wiedzieć sama i że zresztą nie ma czasu na takie dyskusje. Na koniec dodała że jak chce coś od niej to mam się umówić na wizyty prywatne, oczywiście płatne to wtedy będzie miała czas i chęci. Jej wizyta może trwała 15 minut.

Przede wszystkim, żeby przed zbliżeniem się do dziecka umyła ręce! Do mnie przyszła kobieta i od razu od drzwi podeszła do dziecka i chciała zimnymi i brudnymi rękami oglądać pępuszek. Jak wspomniała o szwach to od razu jej do zrozumienia że dotknąć się nie dam :) Poza tym, żeby trochę była na bieżąco z zaleceniami odnośnie noworodków, np. w moim przypadku kazała dziecko podwójnie pieluszkować, tak na wszelki wypadek...